Szalony Kot pisze:Aburacze, zajrzyj do mojego wątku
Szalony Kocie, ja Twój wątek to mam zabookmarkowany i czytam go codziennie do poduszki, a nuż mi wpadnie coś do głowy w zakresie ogłaszania

Poszperałem w zakresie ogłoszeń w drukowanych gazetach. Popróbowałem ceny w gazetach wymienionych przez Kinię: w Dzienniku Bałtyckim, Głosie Koszalińskim, Głosie Pomorza (to chyba ten sam wydawca), ale to dosyć drogie jest, bo się płaci za każdą linijkę, a najprostsze ogłoszenie wychodziło mi około 2 linijek. W Dzienniku Bałtyckim to wychodziło ok. 30 zł, a w piątkowym wydaniu to nawet 50 zł za ogłoszenie i to za pojedynczą emisję. W Głosie to mi nawet więcej jakoś wyszło, bo 55 zł w poniedziałek i 110 zł w piątek, ale to chyba by wyszło w kilku gazetach. Stwierdziłem więc, że póki co to wolę kasę przeznaczyć na Allegro i promocje na innych portalach (np. Gumtree), bo oglądalność tam jest duża i ogłoszenie wisi dłużej niż 1 dzień.
Znalazłem też Echo Miasta, rozdawane za darmo w Trójmieście (ten sam wydawca co Dziennik Bałtycki). Ogłoszenia są tam znacznie tańsze (już od 2.50 zł + VAT za linijkę w poniedziałek i 4 zł + VAT w czwartek), więc stwierdziłem że poeksperymentować można i zamówiłem ogłoszenie Plamki do wydania czwartkowego. Poniedziałkowego się nie dało, bo chyba już jest w druku. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Umieściłem tam też link do strony Plamki na koty.sos.pl, ale nie wprost, tylko przez przekierowanie na goo.gl. Zalety tego są takie, że link był krótki i zajął pół linijki w gazecie a po drugie będę miał licznik odwiedzin

Echo Miasta w Warszawie jest rozdawane w wielu miejscach w centrum i ludzie biorą je równie chętnie co Metro, więc liczę że odzew będzie.
Sprawdzimy więc jaki będzie odzew na Plamkę (która, przypominam, wygrała nasz nieformalny plebiscyt w Allegro swoimi 1045 odwiedzinami) i jak będą ludzie dzwonić to wykorzystamy ten patent do innych kotowatych.
Pozdrawiam serdecznie!
Adam