30 kotów w kawalerce. Zielonka k. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt kwi 08, 2011 14:31 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Zapewne Kini bardziej ta karma sie przyda ;) bo wiem ze dziewczyna sama sie zmaga z duza iloscia kotow ;) i czola chyle ;) zreszta PKDT tez ze Slupska koty od dziewczyn przejmowalo gdy mialy trudne sytuacje ;) i regularnie oglaszaja koty Kiniowe na swojej stronie a takze polecaja na FB

ale chcialam sprostowac pomówienia co do PKDT i malej ilosci adopcji ;) dziewczyny w wiekszosci dzialaja i nie o wszytskim szeroko rozpisuja sie na forum, gdy nacie kotow do ogarniecia + praca zawodowa, wet itd mozna wyciagac bledne wnioski ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt kwi 08, 2011 14:36 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

W takim razie odwołuję :)
Może po prostu widziałam tylko z jednej strony i tyle, ale już wiem, że sprawa jest większa :D

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt kwi 08, 2011 14:37 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Szalony Kot pisze:Oni rzeczywiście robią dużo, fakt.
Jeden zarzut, jaki wobec nich mam, to to, że słabo wyadoptowują koty i naprawdę długo potrafią być u nich na DT.

Bardzo Cię proszę, sprawdź najpierw, zainteresuj się się faktycznie, zanim napiszesz. Ja poczułam się potraktowana niesprawiedliwie tym wpisem.
Kto z pkdt słabo wyadoptowuje koty???
W roku 2010 z PKDT wyszło do adopcji ponad 200 kotów !!!
Ja sama tylko w tym roku wyadoptowałam 14 kotów. Sabina kilkdziesiąt, inne dziewczyny również.
Z PKDT jest mnóstwo adopcji, owszem niektóre koty długo są w DT, bo są to trudne koty, dla nas najważniejsze jest dobro kota, staramy się weryfikowac dokładnie domy.

Tak, Arda-Totko jest u mnie od września 2010, bardzo mnie pokochała - zajęło jej to wiele mies., mizia się ze mną co rano, a do obcych zachowuje się jak dzikus, od czasu zwrotu z adopcji, miewam o nią tylko zapytania ludzi, którzy chca kota otwartego, miziaka... nie chcę narażać kotki na kolejny niepotrzebny stres, jesli trafi się odpowiedni dom, to pójdzie do adopcji, dopóki nie, ma u mnie miejsce tak długo jak długo będzie potrzeba - jestem na to przygotowana, jestem przygotowana nawet na to, że każdy kot, który nie znajdzie odpowiedniego domu będzie mógł zostać u mnie lub u mojej rodziny.
Jenak ja wiem, że każdy kot ma szansę znaleźć TEN dom, Lisek - był na DT ponad pół roku, trudny przypadek: trafił do mnie prawie umierający, nie jadł samodzielnie, z kiepskimi wynikami nerkowymi, sama skóra i kości, z grzybem, jedno oko mętne niewidzące, bez zębów, i w końcu znalazł najlepszy dom z możliwych - dostaję cały czas maile i widzę na nich szczęśliwego kota, który jest kochanym członkiem rodziny, a że to wszystko trwało ponad pół roku... ale warto było czekać...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 08, 2011 14:40 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Szalony Kot pisze:W takim razie odwołuję :)
Może po prostu widziałam tylko z jednej strony i tyle, ale już wiem, że sprawa jest większa :D

Ja napisałam tylko to co powyżej, bo poczułam się wywołana do tablicy, skoro została przywołana sprawa Ardy-Totko.

Szalony Kot - nie szukam w żadnym wypadku konfliktu.
Ok :kotek:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 08, 2011 14:49 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

carmenco pisze:Którym kotom wysłać karmę? Mam 486,52 zł.

Może tu:
"PKDT sięgnęło dna- ile robimy sprawdźcie na http://www.pkdt.pl w zakładce rozliczenia i sprawozdania miesięczne z naszej pracy. jako grupa przyjaciół i wolontariuszy Fundacji Viva!robimy naprawdę masę dobrej, wielkiej roboty. na naszym koncie m.in.:
- akcja ratujmy koty ze stoczni
- akcja skwer kościuszki,
- akcja meksyk
- akcja koty z lisiarni
- akcja sterylizacji miejskich
ponadto od 200- 300 wydanych do adopcji rocznie kotów z naszych DT i ok. 60 kotów na naszym utrzymaniu miesięcznym w naszych DT. pod naszymi skrzydłami masa bezradnych karmicieli i kilkaset kotów wolno żyjacych. niesiemy kaganek oświaty wszedzie gdzie się da

TERAZ ZA WSZYTKO SAME PŁACIMY, NIE MA PIENIĘDZY NA AKACJE, KARMĘ, ŻWIR, NA UTRZYMANIE ZWIERZĄT..." ?

PKDT mnie osobiście kojarzy się bardzo dobrze, na bieżąco obserwuję ich działalność na FB :). Rzeczywiście ostatnio ogłaszali, że funduszy brak :( . Pieniędzy na Zielonkę nie wykładałam więc jestem daleka od decydowania o ich przekazaniu dalej, ale biorąc pod uwagę działalność PKDT byłabym jak najbardziej za tym pomysłem :ok:

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Pt kwi 08, 2011 14:50 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Antares pisze:
carmenco pisze:Którym kotom wysłać karmę? Mam 486,52 zł.

Może tu:
"PKDT sięgnęło dna- ile robimy sprawdźcie na http://www.pkdt.pl w zakładce rozliczenia i sprawozdania miesięczne z naszej pracy. jako grupa przyjaciół i wolontariuszy Fundacji Viva!robimy naprawdę masę dobrej, wielkiej roboty. na naszym koncie m.in.:
- akcja ratujmy koty ze stoczni
- akcja skwer kościuszki,
- akcja meksyk
- akcja koty z lisiarni
- akcja sterylizacji miejskich
ponadto od 200- 300 wydanych do adopcji rocznie kotów z naszych DT i ok. 60 kotów na naszym utrzymaniu miesięcznym w naszych DT. pod naszymi skrzydłami masa bezradnych karmicieli i kilkaset kotów wolno żyjacych. niesiemy kaganek oświaty wszedzie gdzie się da

TERAZ ZA WSZYTKO SAME PŁACIMY, NIE MA PIENIĘDZY NA AKACJE, KARMĘ, ŻWIR, NA UTRZYMANIE ZWIERZĄT..." ?

PKDT mnie osobiście kojarzy się bardzo dobrze, na bieżąco obserwuję ich działalność na FB :). Rzeczywiście ostatnio ogłaszali, że funduszy brak :( . Pieniędzy na Zielonkę nie wykładałam więc jestem daleka od decydowania o ich przekazaniu dalej, ale biorąc pod uwagę działalność PKDT byłabym jak najbardziej za tym pomysłem :ok:

:ok: też jestem ZA :ok:
Ostatnio edytowano Pt kwi 08, 2011 14:52 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 08, 2011 14:50 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Rany OT się rozwija, a te biedne koty gniją u zbieraczki... :evil:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 08, 2011 14:51 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Ja osobiście jestem za tym aby karmę za tą kwotę wysłać Kini z Darłowa.
My też w potrzebie, ale myślę że dla Kini ta pomoc będzie bardziej wymierna.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 08, 2011 14:53 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Zofia&Sasza pisze:Rany OT się rozwija, a te biedne koty gniją u zbieraczki... :evil:

Przepraszam, ja w ogóle nie znam tego wątku :oops: przyszłam tu bo o mnie (konkretnie o mojej tymczasce) było mówione, chciałam tylko sprostować.
Już koniec OT z mojej strony. Przepraszam.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 08, 2011 14:54 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

mpacz78 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Rany OT się rozwija, a te biedne koty gniją u zbieraczki... :evil:

Przepraszam, ja w ogóle nie znam tego wątku :oops: przyszłam tu bo o mnie (konkretnie o mojej tymczasce) było mówione, chciałam tylko sprostować.
Już koniec OT z mojej strony. Przepraszam.

Nie szkodzi... Nieważne... Tym kotom i tak się nie da pomóc :cry: Ze zbieraczką i Mają naraz się NA PEWNO nie wygra...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt kwi 08, 2011 14:57 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Ja tez przepraszam za OT i rowniez przychylam sie za przekazaniem tej karmy dla Kini, bo dla niej ta pomoc bedzie bardziej wymierna, dla PKDT to kropla w morzu potrzeb, kilkudziesieciu kotow w DT i setek / tysiecy na ulicach ktore regularne sa wspierane / dokarmiane przez wolontariuszy
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt kwi 08, 2011 15:01 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

mpacz78 pisze:
Szalony Kot pisze:W takim razie odwołuję :)

Ja napisałam tylko to co powyżej, bo poczułam się wywołana do tablicy, skoro została przywołana sprawa Ardy-Totko.

Szalony Kot - nie szukam w żadnym wypadku konfliktu.
Ok :kotek:

:ok: :ok: :ok:

Jeszcze raz powtórzę - najwyraźniej za słabo się przyjrzałam sprawie. Odwołuję, odszczekuję, nawet odmiauczeć mogę :>

Najważniejsze, by nikt nie ucierpiał :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt kwi 08, 2011 15:28 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Widzisz Zofia&Sasza ja tutaj w Gdyni mam dość zbieraczek i rozmnażaczek. Mam już i z tym dość kłopotu, dlatego nie wchodzę na takie wątki jak ten, bo nie chcę się dołować, jeśli wiem, że pomóc nie mogę :( .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 08, 2011 15:31 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

mpacz78 pisze:Widzisz Zofia&Sasza ja tutaj w Gdyni mam dość zbieraczek i rozmnażaczek. Mam już i z tym dość kłopotu, dlatego nie wchodzę na takie wątki jak ten, bo nie chcę się dołować, jeśli wiem, że pomóc nie mogę :( .

A ja wchodzę i rejestruję... Przynajmniej tyle. Jeśli kiedyś się okaże, że jednak powstaną instrumenty prawne, to będzie przynajmniej wiadomo, gdzie trzeba coś zrobić...
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]