KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 10:41 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:W tą niedzielę wieczorkiem też nie będzie dyżuru, Martyna ma pracę akurat od 14 więc nie da rady, ale mam nadzieję że Dorotka przy swoim kilkugodzinnym dyżurze niedzielnym da radę :D

No myślę że spoko.
ja jestem przeważnie do 14-tej :ok: a bywa że dłużej :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 08, 2011 10:45 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 11.04.-17.04.2011
11.04. pon. rano Gosia wie. Teresa
12.04. wt. rano brak wie. MaraS
13.04. śr. rano Bona44 wie. brak
14.04. czw.brak wie.Teresa
15.04. piat.Bogusia,Asia wie. brak
16.04. sob. rano brak wie. brak
17.04. niedz. Alienor wie. Dorotka
Dzięki Małgosiu.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt kwi 08, 2011 11:24 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

asiek_i_boguś pisze:Racja z tymi ubraniami :D Bardzo porządny kot :D Mnie tak koty nauczyły nie rozwalać reklamówek po podłodze :evil:
A co koszulek to ja poproszę dwie :D tylko jeszcze nie wiem jakie rozmiary ;)
I pytanie takie mam: czy ktoś się orientuje czy w schonie aktualnie przebywają jakieś maluchy ?

na wczoraj to chyba nie.
Ale maluchy są czasowo u Emiś- kontaktuj się z mar_tiką bo ona je tam dała tymczasowo :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt kwi 08, 2011 12:22 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

jadziaII pisze:
wolontariusz pisze:No to ruszamy z reklamą.....
Kto jest zainteresowany koszulkami z naszym logo???
Wydaje mi się, że jeśli bedziemy mieli takie koszulki będzie nas w wielu miejscach widać.
Jesli chodzi o koszty - jutro Jadzia ma się dowiedzieć o finanse - oczywiście czym więcej zamówimy tym cena będzie niższa.
Więc zapytajcie znajomych, rodzinę, teściową... (moja teściowa bierze dwie koszulki)...
Ostatnio nawet byliśmy w TV Silesia - była informacja na temat marszu (nie)milczenia i Ewa w naszej koszulce z logo była w telewizji:)
Dajcie znać kto jest chetny...
Ja zamawiam minium 5 sztuk (może da radę w różnych kolorach) + 2 teściowa i jeszcze poptyam znajomych
Co do rozmariu to musze się zmierzyć:)

Obrazek

super :)
a można napis na plecach zrobić ?
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt kwi 08, 2011 13:26 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dzisiaj oddzyskala wolnosc dzika kotka Lulu, rano bylismy u weta na kontroli, troche trudno bylo ale wszystko sie udalo, sciagnac kaftanik, obejrzec brzuszek i zapsikac sreberkiem, po obejezeniu pacjentki stwierdzono ze juz moze byc na wolnosci.
Kotke przekazlismy p.karmicielce, zanieslimy ja to piwnicy gdzie mieszka i tam zostala wypuszczona, widac bylo ze jej sie to podobalo :)
Nie bylo sensu trzymac jej w boksie ani jeden dzien dluzej jak tylko lekarz orzekl ze jest wszystko w porzadku, wizualnie tez dobrze wygladala.
Boks dokladnie wymyty, poslanko jednoraz.wyrzucone, miseczki wymyte, a kuweta byla czysciutka wiec postawilam na zewnatrz.

Dziewczyny lapcie nastepne kotki powodzenia :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt kwi 08, 2011 19:57 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

O kurcze koszulka zajefajna :mrgreen: no i ta kropeczkowa klata :mrgreen: a może by tak na bazarku spróbować sprzedać :oops: sama nie wiem. Ja w takim bądź razie 1 poproszę dla mojego Kubusia malutkiego on spokojnie wyskoczy w niej na miasto :mrgreen: Zdjecie teraz zobaczyłam bo w pracy mi się nie wyświetlają.
Obrazek

terenia1

Post » Pt kwi 08, 2011 20:35 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Yo, już po dyżurze. Gracja opędzlowała całą saszetkę Whiskasa więc to z niej taka whiskasowa kotka :wink: że innego nie raczy :lol: Na pyszczku po prawej zauważyłam jakby wyłysienie - zerkajcie na to dziewczyny, bo pewnie to tylko przez niejedzenie i papranie się karmą, ale lepiej na zimne dmuchać. Terenia nakarmiła Sake i dała mokre wolnobiegającym, więc poszło piorunem mimo myziania Dyzia, Mecenasa i gremlinów czyli Ulotnej Trójcy. Jeśli chodzi o ślady wymiocin u zdrowych - zawdzięczamy je tri - dziś na moich oczach ozdobiła drapak :? Wymiotowała jedzeniem, więc może jest przytkana czy co? Nie zjadła dużo i raczej bez entuzjazmu. Strasznie też fuczała, jak sprzątałam po niej - nie wiem jaki problem ma ta kota 8O Zuzia chyba oberwała pod okiem od któregoś futra - na wierzchy było jakby trochę krwi. Mimo wszystko dała się pogłaskać i zaczęła mruczeć, po czym - zachęcona przykładem Mecenasa, który tak robił wcześniej - uwaliła się mi na kolanach i zrobiła pokabrzuszek :kotek: No rozkręca się dziewczyna - tylko gdzie dom dla niej?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt kwi 08, 2011 20:53 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kurcze zastanawiam się nad Kitty ona nie za bardzo znosi towarzystwo innych kotów, jak przychodzę i otwieram drzwi ucieka do przedsionka, a moze by tak zainstalować ją w części gospodarczej zdrowej kociarni - miejsca jest sporo wsadzić jej tam legowisko może lepiej by jej odpowiadało to miejsce sama nie wiem :( tylko wtedy trzeba by uważac jak się otwiera zdrową część żeby nam koleżanka gdzieś nie wypruła.
Asiu i Bogusiu dzięki wielkie za fachowe załozenie kaftanika Sakusiowi bo faktycznie jak przyjechałam to Sakuś kaftanika nie ściągnął widocznie ja wcześniej założyłam nie tak jak potrzeba :oops: i dlatego rozebrał się z niego w try miga :wink: Posiedzi jeszcze w nim troszkę i jak się ranka całkowicie zagoi będzie go mozna uwolnic :D

terenia1

Post » Pt kwi 08, 2011 21:09 Re: KC

Nie dobry pomysł Kitti zwieje
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt kwi 08, 2011 21:16 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Witam
akcja koszulkowa powoli nabiera tempa:)...
sprawy KCH też idą w dobrym kierunku...więc wszystko jest ok.
Ale ponawiam temat TRANSPORTERKÓW!!!!!
Część wróciła na KCH. Czy ktoś jeszcze ma nasze TRANSPORTERY???
Czekam na wiadomości.
pozdrawiam
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt kwi 08, 2011 21:16 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Ha :D Ma się ten fach w ręku ;) Co do Gracji to dziś rano nie wybrzydzała tylko zjadła puszkę która przyniosłyśmy aż jej się uszy trzęsły ;) Ulotna Trójca to w ogóle każdy tam pokazuje brzuszek jak tylko się go uda ułowić i potrzymać na kolanach. Pędzel to mi zdeptał całe nogi jak go dzisiaj trzymałam i zejść za chiny nie chciał. A Bąbelek to sam na ręce wchodzi jak się boks otworzy ;)

My nie posiadywałyśmy i nie posiadamy żadnej sztuki transporterka ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pt kwi 08, 2011 21:39 Re: KC

Dorota Wojciechowska pisze:Nie dobry pomysł Kitti zwieje

Dorotko dlatego pisałam, że wtedy trzeba będzie uważać przy wchodzeniu na zdrową kociarnię :)
Dziewczyny bardzo proszę kosz z praniem się napełnił jeśli ktoś może coś zabrać i wyprać byłoby super :D
no i dyżury :( kiepski przyszły tydzień bardzo proszę jeśli możecie weźcie troszkę więcej dyżurów może Jadzia z Wiesiem jakoś wspomogą w przyszłym tygodniu - można chwilowo olać jakieś większe sprzątanie natomiast najważniesze jest jedzonko i wyczyszczenie kuwet, ja podjadę jutro wieczorkiem na kociarnię, no bo nie ma innego wyjścia :(
Najbardziej się martwię jeśli chodzi o dyżury bo niebawem zacznie się okerse długich weekendów, urlopów i wtedy bedzie kiepsko :( i właśnie ja na długi weekend wyjeżdżam i nie będzie mnie prawie tydzień...

terenia1

Post » Pt kwi 08, 2011 21:46 Re: KC

Dziewczyny bardzo proszę kosz z praniem się napełnił jeśli ktoś może coś zabrać i wyprać byłoby super :D
Tereniu może nie tylko dziewczyny robią pranie!!!!!
jak będe w okolicy zabiorę rzeczy do prania - mam wolne moce w pralce:)
sobota lub niedziela zabieram i robię pranie.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt kwi 08, 2011 21:53 Re: KC

wolontariusz pisze:Dziewczyny bardzo proszę kosz z praniem się napełnił jeśli ktoś może coś zabrać i wyprać byłoby super :D
Tereniu może nie tylko dziewczyny robią pranie!!!!!
jak będe w okolicy zabiorę rzeczy do prania - mam wolne moce w pralce:)
sobota lub niedziela zabieram i robię pranie.

Moze dałoby sie Ciebie sklonować ? 8) :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt kwi 08, 2011 21:56 Re: KC

no i dyżury :( kiepski przyszły tydzień bardzo proszę jeśli możecie weźcie troszkę więcej dyżurów może Jadzia z Wiesiem jakoś wspomogą w przyszłym tygodniu - można chwilowo olać jakieś większe sprzątanie natomiast najważniesze jest jedzonko i wyczyszczenie kuwet, ja podjadę jutro wieczorkiem na kociarnię, no bo nie ma innego wyjścia :(
Najbardziej się martwię jeśli chodzi o dyżury bo niebawem zacznie się okerse długich weekendów, urlopów i wtedy bedzie kiepsko :( i właśnie ja na długi weekend wyjeżdżam i nie będzie mnie prawie tydzień...[/quote]

W miare możliwości jak będziemy "pod ścianą" z dyżurami postaram się podjechać na kontrolne sprzątanie, karmienie.
Czas pracy moim zdaniem to lekko ponad godzina sprzątania - nie jest tak źle, więć zapraszam wszystkich do pomocy!!!
A jeśli dyzur jest w dwie osoby - 40 min i sprawa załatwiona.
pozdrawiam
ObrazekObrazek

wolontariusz

[poprzednia][następna]