To my - maluszek Trąbka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 8:09 Re: To my:) PP Julcia [']

Dzień dobry Milenko :1luvu: :1luvu:
Jak przyjemnie czytać takie dobre wieści :D Jak towarzystwo szaleje, to znaczy, że jest bardzo dobrze :mrgreen:
Pozdrawiam cieplutko :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw mar 24, 2011 21:17 Re: To my:) PP Julcia [']

Szaleją, szaleją :lol: wiadomo, jak to jest, czasem mi ręce opadają, bo sprzątanie to typowo syzyfowe zajęcie, ale prawda jest taka, ze jak widzę ich wszystkich w galopie, to jestem spokojna, ze dobrze się czują :D

Dziś byłam u naszej p. Krysi z dostawą żarełka, w zeszłym tygodniu umarła jej kotka Balbina ['], miała przynajmniej 18 lat, od dawna widziałam, ze kicia miała pnn, ale z tego co mówiła p. Krysia nie wymiotowała, miała apetyt, tylko tak gasła po troszeczku... chciałam nie raz zabrać ją do weta, zrobić badania...ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy, przecież nie zmuszę kogos, żeby mi dał swojego kota zabrać do weta. Jedyne co tak w ciemno mogłam zrobić, to dawałam p. Krysi lek na obnizenie fosforu, kompleks wit. B i żelaza, olej lniany. Balbinka umarła we śnie, bardzo spokojnie. To bardzo dobra śmierć, tym bardziej dla tak wiekowego nerkowca, zaklinałam p. Krysię, żeby dzwoniła do mnie o każdej porze, gdyby mała się kiedyś zaczęła męczyć. Na szczęście się nie męczyła.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie mar 27, 2011 15:12 Re: To my:) PP Julcia [']

Witaj Milenko !
milenap pisze: Na szczęście się nie męczyła.

Żal każdego kota który odchodzi :cry: ale jakoś łatwiej pogodzić sie z przejściem kota za TM jeśli miał dobre długie życie i spokojną śmierć {*} {*} {*} Niech biega spokojna zdrowa i szczęśliwa!!!

Ja swoją 15 letnią koteczę obserwuję z uwagą. Na razie wyniki ma dobre i zachowuje sie jeszcze jak kociatko 8O Nie chcę nawet myślec co bedzie jak nadejdzie jej pora :cry: Nie wiem czy będziemy umiały podjąć dobrą ostateczna decyzję. Bardzo sie tego boję :oops:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie mar 27, 2011 17:06 Re: To my:) PP Julcia [']

Szura-najmysi mama - moja Kika ma ponad 20. lat i dobrze się ma :D Rozgania nawet pozostałe kocie towarzystwo 8) Także spoko :ok: :ok: :ok:

Pragnę uprzejmie donieść, iż wczoraj totalnie wygliglałam i wymiziałam Totka :mrgreen: Ja byłam zachwycona, Totek chyba troszku mniej :roll: No Totek niestety nie z tych miziastych 8)

Totek nadal gluta ma :evil: Ale glut mniejszy i nic na razie z nim nie robimy 8) Niech kot odpocznie po tym kilkumiesięcznym leczeniu :wink:

Nadal Totkowi indyczek baaaaaaaardzo smakuje :D Ostatnio mięska nie było to kupiłam wątróbkę indyczą - wylądowała w koszu :twisted: :twisted: Zdecydowanie rozpuściałam to kocie towarzystwo :oops:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie mar 27, 2011 22:02 Re: To my:) PP Julcia [']

Ewcia, na pewno będziecie umiały podjąć kiedyś (kiedyś, kiedyś.... !) dobrą decyzję, kochacie swoje koty, a to z tego chyba przede wszystkim wynika.
A 15 latka, to jeszcze "dzierlatka" praktycznie :lol: Olcia, Twoja Kika musi być fajna, samy z charakterem uwielbiam :1luvu: a moze jakieś zdjęcie nam pokażesz? :D

Wiecie, prawda jest taka, że to co mają koty p. Krysi trudno nazawać super warunkami. Kiedyś było jej łatwiej, jak żyła jej siostra i były we dwie, potem było kilka lat b. słabych dla kotów też, od mniej więcej 2 lat zna ją moja mama i to rzeczywiście jest taka regularna pomoc.Nie ukrywam, ze kupujemy dla tych kotów (no i dla bezdomniaków, które p. Krysia karmi) raczej tańsze puszki, suche średniej jakości, do tego co tydzień trochę mięsa, jak jest okazja to ja też im świeżej ryby przywoże. Głodne na pewno nie są, p. Krysia ma przykazane wręcz, ze jak coś się dzieje, to ma albo dzwonić albo sama iść do naszych wetów, a weci są uprzedzeni, że o kosztach się z nami rozmawia. Kotki są ciachnięte, kocur wykastrowany. Ja p. Krysi zawsze donosze jakieś witaminki, czy olej do karmy, leki na odrobaczanie, czasem jakieś przysmaki, czy zabawki. Ale nie ma co ukrywać, cudów nie ma, to nie są koty, które mają profilaktyczne badania raz czy dwa razy w roku.
Mimo wszystko to dla nich i tak dom, ciepły, z pełną miską, p. Krysia stara się jak może o nie dbać. Tak samo zresztą o bezdomniaki, wychodzi o określonych porach, szczególnie zimą, z ciepłym zarełkiem, pilnuje, żeby nikt kotów nie przeganiał, także robi dużo.

Olcia, ja bym Was tak chciała zobaczyć w trakcie takiego mizianka :1luvu: czemu te niektóre chłopaki takie niedomyślne, ze to najlepsze, co koteczka moze spotkać :twisted:

Mam nadzieje, ze glut moze zrobi niespodzianke i tak sam z siebie ustąpi :evil: ja też bym sie po mięsku nie dała nabrać na "jakąśtam" watróbke, mądre koteczki :wink: :ryk:

milenap

Post » Pon mar 28, 2011 18:46 Re: To my:) PP Julcia [']

No to dzisiaj jest indyczek :mrgreen: Na hasło: koty mięsko najszybciej przybiega Totek i Miłka :wink: Fajnie to wygląda, bo Miłeczka to połowa Totka, ale zasuwa po mięsko szybciuteńko :D :lol: :lol: :lol:

Aktualnych zdjęć Kiki nie mam :oops: Te zdjęcia są z lipca 2007 r. kiedy Kika trafiła do mnie po śmierci mojego Taty:

Obrazek

Obrazek

Na drugim zdjęciu jest też Mimi - wredna maupa :mrgreen:

Kika teraz jest troszkę chudsza i pysio jeszcze bardziej biały się zrobił, ale dziewczyna dzielna jest :D :D :D :D :D

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon mar 28, 2011 20:38 Re: To my:) PP Julcia [']

U nas też mieszka Mimi :D Ale mój Mimi to chłopak z jajkami :mrgreen:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon mar 28, 2011 22:14 Re: To my:) PP Julcia [']

Ale ślicznotka :1luvu: minka też pasuje do damy :wink: :lol:
Ola, a czemu Mimi to maupa? :wink: oczywiscie Mimi dziewczynka :wink: :lol:

Tak przy okazji maup, to dziś jak wróciłam do domu, oporządziłam stadko i sama siadłam zjeść obiadokolację, oczywiście zaraz wszysycy się zlecieli : a co ty tam masz, lepsze niż my? :twisted: Maciek wszedł mi łapą do talerza, więc takim trochę zniecierpliwionym tonem powiedziałam do niego: Maciek, czy ja Ci wchodze do miski? na co Beza podbiegła do mnie i po prostu uzarła mnie w usta 8O

milenap

Post » Czw mar 31, 2011 17:18 Re: To my:) PP Julcia [']

Beza!!!!! :evil: :evil: :evil:
Oj ty upiorku!-a taka słodka się wydawała! 8O
Milenko-dziękuję za słowa wsparcia! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw mar 31, 2011 18:45 Re: To my:) PP Julcia [']

milenap pisze:Ale ślicznotka :1luvu: minka też pasuje do damy :wink: :lol:
Ola, a czemu Mimi to maupa? :wink: oczywiscie Mimi dziewczynka :wink: :lol:

Tak przy okazji maup, to dziś jak wróciłam do domu, oporządziłam stadko i sama siadłam zjeść obiadokolację, oczywiście zaraz wszysycy się zlecieli : a co ty tam masz, lepsze niż my? :twisted: Maciek wszedł mi łapą do talerza, więc takim trochę zniecierpliwionym tonem powiedziałam do niego: Maciek, czy ja Ci wchodze do miski? na co Beza podbiegła do mnie i po prostu uzarła mnie w usta 8O

Ja też nie mogę spokojnie się najeść sama w kuchni :lol: ile ja już się naobiecywałam, że założę drzwi do kuchni i będzie spokój! :twisted:

Milenko dzięki. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw kwi 07, 2011 20:35 Re: To my:) PP Julcia [']

Witajcie Dziewczyny :D
Kasiu, z Bezy to naprawdę mały upiorek wyrasta, Ptysław nie jest już izolowany, jest zaszczepiony,wiec szaleją z Bezą na całego :lol: Beza skacze na wysokość ok. 1,5 m 8O Muszę im wreszcie zdjecia porobić! :oops:

Czarek w takie dni (a raczej noce!) jak teraz (tzn. b. silny wiatr) jest nie do wytrzymania, on jest chyba meteopatą, podobnie reaguje na pełnie, adhd uaktywnia mu się w 100%. Przez co ja chodze jak zombie :twisted: A reszta kotków bardzo chętnie sie przyłącza do zabaw :twisted:

Ostatnio w niedziele zaspałam do pracy (właśnie po nocnych szleństwach futrzastych) i jeszcze dostałam mandat :evil: mam prawko od 9 lat, jeżdże sporo, przez kilka lat jako przedstawiciel większość czasu spędzałam w aucie i to jest mój pierwszy mandat. A za co? za to, ze ktoś mi wyjął wszystko z bagażnika i zapomniał wszystko włożyć spowrotem i nie miałam trójkąta :evil: ten ktoś "naprawia" mi czasem różne rzeczy w samochodzie, a naprawia tak, ze jakiś czas temu zapomniał przykręcić wahacza i wszyscy uwierzyli mi, że coś jest nie tak, dopiero jak mi prawie koło odpadło :roll:

milenap

Post » Czw kwi 07, 2011 20:47 Re: To my:) PP Julcia [']

Milenko-Pynia tez tak reaguje na pełnię-łazikuje po nocy,zwala,co jej pod łapki podejdzie,zagrzebuje miski(szkło na terakocie :evil: )

Ale fajny ten "ktoś" :evil: :evil: :evil: -powinnaś go tym mandatem obciażyć!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw kwi 07, 2011 20:52 Re: To my:) PP Julcia [']

Milenko, nie powinnaś zmienić mechanika samochodowego :roll: :evil:
A u mnie koty też od kilku nocy wariują. Szaleją, biegają, rzucają i zrzucają co popadnie. Dzięki temu przesypiamy jakieś cztery godziny na dobę :mrgreen:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw kwi 07, 2011 20:56 Re: To my:) PP Julcia [']

Kasiu, to pracownik ojca, tak to jest, jak sie "oszczędza" i płaci tylko za cześci :roll: te 50 zł to i tak lepsze, niż ta opcja z odkrecajacym się przednim kołem przy napędzie na przód, teraz się z tego śmieje, ale jak to wyszło to trochę mnie zmroziło, raczej happy endu by nie było.

milenap

Post » Nie kwi 10, 2011 17:45 Re: To my:) PP Julcia [']

Milenko, dobrze, że w porę niedoróbka została zdiagnozowana i nic się nie stało.
Mandat za brak trójkąta? Prawko mam od 16 lat i wybitne szczęście do spotkań face-to-face z policją, ale nigdy nie pytali o wyposażenie. Miałaś pecha, że tak trafiłaś. :roll:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

[poprzednia][następna]