Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dolabra pisze:a teraz mi pomóżcie czy zapis w umowie :
"Pracownik będzie wykonywać swoje obowiązki w pełnym wymiarze czasu pracy i wykonywać będzie pracę w takim czasie, jakiego wymagać bedzie należyte wykonywanie obowiązków określonych w niniejszej umowie. Dla uniknięcia wątpliwości strony potwierdzają, że czas pracy pracownika jest czasem pracy kierowniczej wykonywanej w razie konieczności poza normalnymi godzinami i w związku z tym pracownikowi nie będzie przysługiwało wynagrodzenie oraz dodatek z tytułu pracy w godzinach nadliczbowych".
jak się ma do kodeksu pracy...
bo chcą nam zrobić pracę zmianową.. jeszcze nie wiem w jakich godzinach, ale powiedzieli o zmianach..
AniHili pisze:Rano marzłam, w pracy się gotowałam,a wracając zmokłam i na kość mnie przewiało....więcej atrakcji nie było![]()
Po kolei zatem:
Sol - pamiętaj, że do sklepu z bielizną jestem pierwsza klientką, choćby do Krakowa przyjadę po majty jeśli dostaniesz tam prace
Dzyśka - kiedy ten Woodstok?:>
I samokrytykę też złożę - własnego wąta zaniedbuję haniebnie, czasem jakiś bazar zmontuję, częściej cosik zakupię, wpadam na wątek Czarownic pochrzanić głupoty...i absolutnie nie mam zamiaru czuć się z tego powodu gorsza
dolabra pisze:czyli zrobią co zechcą i nie ma co fikać... myślałam że kodeks choć trochę ochroni..
pomponmama pisze:dolabra pisze:czyli zrobią co zechcą i nie ma co fikać... myślałam że kodeks choć trochę ochroni..
ale to ma też dobre strony - jak potrzebujesz wyjść wcześniej, a firma się nie wali, to wychodzisz, i nikomu nic do tego.Tyle, że jak pracujesz w firmie, w której się wali cały czas, to nie jest to takie proste
Nikt też nie może cię zmusić do siedzenia w pracy, jeśli masz wykonane zadania - czyli nie masz nic pilnego do zrobienia.
pomponmama pisze:Etiopio kochana jak to po migdałki?Wszak to niehigieniczne.... Biedna psina... nie brzydzi się?...
![]()
![]()
shira3 pisze:pomponmama pisze:Wszak to niehigieniczne....
Właśnie, tak jak całowanie kota w pyszczek
AniHili pisze:Bułkownik robi taki słodki dziubek (taka mina wiecznego zdziwienia), że czasem nie mogę się powstrzymać i cmokam gada w pyskCzłowiek nie takie syfy w życiu tyka, a jednak żyje
Asia_Siunia -![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 61 gości