Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 06, 2011 10:26 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Tak, Juleczce skończyły się pieniążki. Lecimy na debecie. Była jeszcze przez ten tydzień kroplówkowana, dodaliśmy nowe leki, badaliśmy krew. Jak tylko ogarniemy tę całą przeprowadzkę zrobię aktualizację na pierwszej stronie. Trzeba będzie jeszcze raz zbadać krew, leczymy znowu katar. Dziewczynka chętniej je co nas bardzo cieszy.
Dziś czeka ją przeprowadzka. Koniec turnusu "sanatoryjnego" u naszej cudnej doktorki. Teraz Jula zamieszka z mamą Małgosi i jej kotem Bianco, mam nadzieję, że jej to nie zestresuje. Mama Małgosi zajmie się Juleczką przy oczywiście pełnym zaangażowaniu z naszej strony.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro kwi 06, 2011 14:29 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

tydzień u Pani doktor Mukashana - kroplówki (też z uzupełnieniem potasu), ustalenie ilości i dawek leków... 3 x dziennie 1/4 alusal, famotydyna 1/4 tbl raz dziennie, probiolac plus - 1 kasułka dziennie, ferrum lek-0,5 ml syropu raz dziennie... sa niedobory żelaza- niedokrwistość, Julcia przyjmuje tez obecnie unidox 1/6 tbl 2 x dziennie ( z powodu infekcji górnych dróg oddechowych). Julcia u Pani doktor u jej szanownego małzonka czuje się świetnie... szkoda, że turnus taki krótki... Swoboda, większa przestrzeń a przed wszystkim dużo czasu i kontakt z opiekunem... zaczęła jeść lepiej - renal saszetki wchodzą!!! tuńczyk z puszki ewentualnie przy lekach, suche renal i k/d też nieźle idzie... Pani doktor mówi, że przy obecnym poziomie spozycia ;) nie trzeba dokładać wysokobiałkowego - czylli filet z kurczaka juz nie... no może odrobinę.. Od jutra rano Julcia ląduje u mojej Mamy, tu będzie znów na troche ograniczonej przestrzeni, musi być odzielona od Bianco... przynajmniej narazie... Mama ma drugi pokój więc nie będzie to już moja dramatycznie mala kuchnia, Mama ma też więcej czasu i będzie go z Julcią więcej spędzała... mam nadzieje, że utrzyma się stan osiągnięty przez ostatni miesiąc i tak wspaniale "dopięty" przez Mukashanę!!! Syrop z żelazem trzeba utrzymac conajmniej przez miesiąc, unidox jeszce kilka dni... Alusal, famotydyna, probiotyk - bezterminowo... Saszetki renala tuńczykowe, renal suchy i k/d hillsa suche... "ludzki" tuńczyk z wody i jakos to będzie...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Śro kwi 06, 2011 22:02 wiadomość od Julki

Julka pozdrawia z Ciechocinka :) właśnie skończyła oglądać mecz z moim mężem, z tym,że mąż popija piwko, a Julka sączy kroplówkę z potasem ;-) Dziś trochę marudziła przy jedzeniu, ale pod wpływem głaskania i szczotkowania nabrała ponownie apetytu :catmilk: Waży teraz 4,5 kg . Zauważyłam,że jak Julka się wkurzy to od razu potem idzie się najeść. Zajada stresy ;)

mukashana

Od: Wto mar 08, 2011 22:08

Post » Śro kwi 06, 2011 22:56 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Super że się zaczyna układać :)

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Czw kwi 07, 2011 7:33 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

:ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 07, 2011 9:12 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Juleczka już u mamy Mamrocikowej, dostałam fotkę pięknie wygląda :1luvu: rozgląda się powoli po pokoiku. Mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje.
Obrazek

biamila

Post » Czw kwi 07, 2011 10:21 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Poprosimy fotkę i tutaj :)

saggi

Post » Czw kwi 07, 2011 11:04 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

saggi pisze:Poprosimy fotkę i tutaj :)

Dostałam na komórkę postaram się jakoś wkleić.
Tym czasem zapraszam na bazarek dla Juleczki, może komuś coś przypadnie do gustu :ok:
viewtopic.php?f=20&t=126347
Z góry dziękujemy za wasze otwarte serducha :1luvu:
Obrazek

biamila

Post » Czw kwi 07, 2011 11:38 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Obiecana foteczka:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Juleczka w domu u Mamy Mamrocikowej.
Obrazek

biamila

Post » Czw kwi 07, 2011 12:07 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

A to jeszcze Juleczka podczas pobytu w "Ciechocinku" u naszej cudownej Doktorki :1luvu: Jak widać panience pobyt się bardzo podobał można powiedzieć, że Juleczka odżyła i poczuła co to jest Dom....Prawdziwy Dom, który kocha, dba...taki gdzie się ma Człowieka dla siebie. Jak Juleczka była u Mamrocikowej to miałyśmy obie wyrzuty sumienia, że pracujemy od rana do wieczora a ona zamknięta w kuchni, sama. Co prawda obok w pokoju 7 kotów ale ona ani nie chciała ani nie mogła do nich dołączyć. Teraz Juleczka jest u Mamy Mamrocikowej gdzie otoczona będzie miłością i troską, gdzie dalej będziemy walczyć o jej zdrowie.
Wołałeś mnie???Więc jestem:
Obrazek

Odpoczywam sobie i odrobinkę się rozwalam na kanapie:
Obrazek

A teraz brzusio do góry i pełnia szczęścia:

Obrazek

Widać jaka Juleczka była szczęśliwa u Pani Doktor i jej Cudownego Męża.
Ostatnio edytowano Czw kwi 07, 2011 12:26 przez biamila, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

biamila

Post » Czw kwi 07, 2011 12:10 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Ojoj Juleczka rozkwita :1luvu:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 07, 2011 12:30 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Cudo, cudo, cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Czw kwi 07, 2011 12:37 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Śledzę wątek Julki i trzymam mocno kciuki za nią, żeby doszła do zdrowia :ok:

Taka śliczna kicia, nie rozumiem, jak można było ją tak skrzywdzić... :evil: To zresztą dotyczy wszystkich kotów, którym człowiek źle wszedł w drogę :(
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

Post » Czw kwi 07, 2011 13:03 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Przecudna jest!! Już nie ma tego smutku i zrezygnowania w oczach jak na pierwszych jej zdjęciach :) widać, że teraz jej dobrze, i że chce jej się żyć :) a te wszystkie kroplówki i leki to tylko drobne niewygody :).

saggi

Post » Czw kwi 07, 2011 20:08 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

[quote="biamila"
Widać jaka Juleczka była szczęśliwa u Pani Doktor i jej Cudownego Męża.[/quote]

:D mój cudowny mąż chyba spłonie rumieńcem jak mu to przeczytam ;) pozdrowienia

mukashana

Od: Wto mar 08, 2011 22:08

[poprzednia][następna]