~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 22:44 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Zapraszamy do obejrzenia filmów naszych nowych podopiecznych.

Cezary

http://www.youtube.com/watch?v=50k8hYq_ml0

A tu Cezary w czasie wykonywania swojej ulubionej czynności - leżenia na drapaku ze zwisającą łapą :)

Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

U Moniki na rękach:

Gabi

http://www.youtube.com/watch?v=M6i76Otnk84

Jak widać, Gabi jest łakomczuchem. I oby to był sposób na przełamanie jej nieufności/dzikości.

Gaba niechętnie pozowała. Najchętniej by się się schowała przed nami.

Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Wto kwi 05, 2011 23:05 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Umieściłam zdjęcia Budynia na Facebooku: mam nadzieję, że się nie pogniewacie :)
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 4700&saved
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro kwi 06, 2011 10:50 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Wiadomo coś więcej o Cezarze ? Rozumiem że jest na kwarantannie i nie wiadomo jak się odnosi do innych kotów ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro kwi 06, 2011 11:49 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Mieszka z Gabi, z którą został znaleziony w klatce pod schroniskiem.
Dogadują się z tego co wiem bezproblemowo. Co do innych kotów: nie wiemy.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Śro kwi 06, 2011 18:59 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Widzę, że kociarnia znów się zapełniła...

A jak w tym roku ma się wybieg z tyłu (ten od strony bramy)?

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Śro kwi 06, 2011 19:28 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Cezary z Gabą potrafił leżeć wtulony w jednej budce. Wg mnie Cezary nie jest agresywny (ani do ludzi ani do kotów) ale ciężko mówić jak zachowa się kot w domu, bo warunki schroniskowe to inne realia. Mimo iż na początku nieśmiały, bardzo lubi głaski. Bardzo. Trzeba być wobec niego cierpliwym, on się ładnie emocjonalnie otwiera.
Mimo iż niezły z niego byś, to delikatny chłopak. Delikatne kocie serduszko w ciele niemal żbika :wink:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 06, 2011 19:35 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Babett_B pisze:Widzę, że kociarnia znów się zapełniła...

A jak w tym roku ma się wybieg z tyłu (ten od strony bramy)?

Nie wiem jak jest w tym roku, jak było, bo ja od niedawna dopiero. Może ktoś "starszy" lepiej wie. Ja nie zaglądałam tam.
Jeśli chodzi o koteczki to aktualnie jest tak:
1. Amiga
2. Efezka
3. Killer
4. Kalinka vel Mila
5. Zuzia
6. Cezary
7. Gaba

(i oby szły adopcje...) :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Śro kwi 06, 2011 19:43 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

ja szukam kocura, póki co niezobowiązująco, mam kotkę 11 mies.

Problem w tym że wolałbym żeby był niewychodzący no i towarzyski względem innych kotów.

ssb

Post » Śro kwi 06, 2011 20:03 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Drugi, tylny wybieg jest nieczynny. Są tam teraz jakieś materiały budowlane chyba. Uważam, że nie ma sensu go otwierać, dopóki nie powstanie tam sensowna woliera. Wówczas mielibyśmy dodatkową izolatkę z wybiegiem.

Co do Cezarego, to jest to absolutnie bezkonfliktowy kot. Przynajmniej na razie mamy takie obserwacje. Wobec ludzi jest bardzo spokojny. Lubi głaskanie, mruczy. Na rękach czuje się trochę niepewnie. Ale nie wyrywa się panicznie, po prostu woli zejść na drapak. Podniesiony do góry kuli się jak mały przestraszony kociak, co przy jego wymiarach wygląda wręcz prześmiesznie :) Nie wiemy jaka jest jego przeszłość i wolelibyśmy, żeby był niewychodzący. Nie wygląda zresztą na wychodzącego. Ma całe uszy, żadnych blizn, futerko ładne. Testy FIV/FeLV ujemne.

SSB, może zechcesz odwiedzić naszego olbrzyma? Zupełnie niezobowiązująco? W najbliższą sobotę?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Śro kwi 06, 2011 20:23 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

mam problem z dłuższymi podróżami (w weekendy), tzn. w tym roku piszę pracę inżynierską (zaocznie) i mam zajęte wszystkie weekendy z wyjątkiem 2 sobót w miesiącu. Jak na złość dziś już zgodziłem się na zarezerwowanie tej najbliższej :( tak czy owak chciałem Was kiedyś odwiedzić więc coś wymyślę (przekonam się jak wygląda porządne schronisko).

Nie napisałem że jestem z Gdańska. Domyślam się że to może być problem ? W razie czego myślę że transport się znajdzie (w poniedziałek wykręciłem 360 km żeby zwieźć koty z Darłowa do Gdańska, a z Gdańska pojechały do Warszawy).

W razie jakichkolwiek kłopotów mogę liczyć na pomoc (taką mam nadzieję ;) ) innych kociarzy, jestem adminem PKDT (pkdt.pl) mam stały kontakt z wolontariuszami i zaprzyjaźnionymi weterynarzami (prócz tego że adminuję współorganizuję jedną z akcji http://pkdt.pl/nasze-akcje/akcja-orunia-lisia-ferma ).

ssb

Post » Śro kwi 06, 2011 20:48 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Drugi, tylny wybieg jest nieczynny. Są tam teraz jakieś materiały budowlane chyba. Uważam, że nie ma sensu go otwierać, dopóki nie powstanie tam sensowna woliera. Wówczas mielibyśmy dodatkową izolatkę z wybiegiem.

Szkoda. Przydałby się ten wybieg, bo izolatka jest mała i ciemna. Może udałoby się chociaż wykorzystać ten teren pod daszkiem? O ile pamiętam tam jest daszek nad wyjściem na wybieg?

Przypomniały mi się porządki jakie tam robiliśmy daaawno temu ;-)

Dobrze, że nowe koty nie są dzikie. Oby szybko znalazły domy, bo sezon kociakowy się zaczyna no i wakacje za pasem.

Może przyjadę w sobotę.

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Czw kwi 07, 2011 0:40 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

ssb pisze:mam problem z dłuższymi podróżami (w weekendy), tzn. w tym roku piszę pracę inżynierską (zaocznie) i mam zajęte wszystkie weekendy z wyjątkiem 2 sobót w miesiącu. Jak na złość dziś już zgodziłem się na zarezerwowanie tej najbliższej :( tak czy owak chciałem Was kiedyś odwiedzić więc coś wymyślę (przekonam się jak wygląda porządne schronisko).

Nie napisałem że jestem z Gdańska. Domyślam się że to może być problem ? W razie czego myślę że transport się znajdzie (w poniedziałek wykręciłem 360 km żeby zwieźć koty z Darłowa do Gdańska, a z Gdańska pojechały do Warszawy).

W razie jakichkolwiek kłopotów mogę liczyć na pomoc (taką mam nadzieję ;) ) innych kociarzy, jestem adminem PKDT (pkdt.pl) mam stały kontakt z wolontariuszami i zaprzyjaźnionymi weterynarzami (prócz tego że adminuję współorganizuję jedną z akcji http://pkdt.pl/nasze-akcje/akcja-orunia-lisia-ferma ).

Do Gdańska pojechał Kacperek, nasz białaczkowy kocurek :).

Tak, czy inaczej, serdecznie zapraszamy do nas :). Oczywiście niezobowiązująco :).

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Czw kwi 07, 2011 0:42 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Babett_B pisze:Może przyjadę w sobotę.

Super, czekamy :).

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Sob kwi 09, 2011 22:53 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Ale się dzisiaj działo! :D Są nowe drzwiczki na wybieg dla Cezarego i Gabi (majsterkował Wujek Z.)
Kalinka-Mila okazuje się być kotem becikowym - bo najbardziej lubi przebywać u człowieka na kolanach bądź na rękach zawinięta w becik :lol:
Przyjechał kolejny drapaczek - dziękujemy Ani Rylskiej. :love:
Zuzia uzyskała Certyfikat z Normalności :twisted: :arrow: viewtopic.php?p=7339901#p7339901
A dzięki pani behawiorystce, która poświęciła czas nie tylko Zuzi, ale także innym kotom wiemy, co jest np. dla Killera poczuciem bezpieczeństwa.
O Cezarym i Gabi napiszą pewnie Babett_B i Tajemniczy Wujek Z., zwłaszcza, że Cezary w zdrobnieniu Czaruś zdaje sie oczarował Babett_B :kotek:

Gdyby ktoś jechał w kolejną sobotę to: kończą się kocyki i ręczniki, podusie. Jakaś nowa dostawa w miarę dobrym stanie - mile widziana! :D
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Nie kwi 10, 2011 8:24 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

To gdzie teraz mieszkają Cezary i Gabi?
Czy pekińczyki pojechały do tej fundacji?

O Zuzi zaraz poczytam, ale napiszcie, o Kilerze! Jestem ciekawa, co powiedziała pani behawiorystka.

Monika, odebrałaś drapaczek od Pani Marysi?
Obrazek Obrazek

Anuk

[poprzednia][następna]