K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 10:58 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

miszelina pisze:A nie prościej przenieść go do doga po Dudzi? Z doga chyba nie wyjdzie....

trzeba go przenieść, chyba, że można go nawet już wypuścić, bo wiemy (wiemy?), że je i się załatwia

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto kwi 05, 2011 11:19 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Tweety pisze:
miszelina pisze:A nie prościej przenieść go do doga po Dudzi? Z doga chyba nie wyjdzie....

trzeba go przenieść, chyba, że można go nawet już wypuścić, bo wiemy (wiemy?), że je i się załatwia

Przy mnie jadł, w kuwecie tez urobek był.

A pro pos, Robert mówił coś o jakiejś kotce dzikawej z Zapolskiej. Gdzie on ja chce wsadzić? No chyba, ze królicza uciekiniera postawi sie na kwarantannie na komodzie. Tylko obwiazać ja drutem naokoło.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto kwi 05, 2011 11:31 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

miszelina pisze:
Tweety pisze:

Przy mnie jadł, w kuwecie tez urobek był.

A pro pos, Robert mówił coś o jakiejś kotce dzikawej z Zapolskiej. Gdzie on ja chce wsadzić? No chyba, ze królicza uciekiniera postawi sie na kwarantannie na komodzie. Tylko obwiazać ja drutem naokoło.

została u Komendy, pani opłaci jej pobyt ponad darmowe dni

Przyszły faktury z Dobrego Weta za marzec, ponad 1500 zł ... :( a dr Duda, a KV? rozpacz w kropki :evil:

Tweety

Post » Wto kwi 05, 2011 13:27 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Uciekinier jest już w nowej klatce.
Królicza odkażona.
Kleszcz usunięty.
Zaklepuję Muńka na DT, ale dopiero po weekendzie majowym.

W niedzielę rano planuję wyczesać wszystkie koty w cat-roomie. Kto chętny, zapraszam. Osprzęt trzeba przynieść swój :D

Yenika

Od: Nie wrz 05, 2010 18:59

Post » Wto kwi 05, 2011 13:46 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Yenika pisze:Uciekinier jest już w nowej klatce.
Królicza odkażona.
Kleszcz usunięty.
Zaklepuję Muńka na DT, ale dopiero po weekendzie majowym.

W niedzielę rano planuję wyczesać wszystkie koty w cat-roomie. Kto chętny, zapraszam. Osprzęt trzeba przynieść swój :D

Dobry pomysł, wczoraj odkłaczałam drapaki.
Nie doceniliśmy Maćka.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto kwi 05, 2011 20:29 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Wieczorem było wszystko ok, poza tym, że Maciek obrażony był, bo z doga uciec się nie dało. Ale whiskasika podjadł. :)

Lolek aż miską sie tłukł, taki głodny był :D, a Muniek z desperacji zabrał się za suche.

Nosia nie lubi animondy, dla niej są gourmety w kredensiku.

Aha, od dzisiaj Mały Babystromymacha moj ci on (znaczy wirtualnie!)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto kwi 05, 2011 20:42 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Jesli zadzwoni po kotka Pan z ul. Kołobrzeskiej to go " serdecznie" pozdrówcie ode mnie i powiedzcie zeby najpierw kupił sobie pluszaka i na nim pocwiczył.

odebrałam dzisiaj od niego Kukę :(
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto kwi 05, 2011 22:27 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Namida, co z tym czarnym kocurkiem od znajomych?

Tweety

Post » Śro kwi 06, 2011 7:12 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

do Szefowej pytań kilka na moim wątku, żeby tu nie zaśmiecać :oops:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro kwi 06, 2011 10:40 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Tweety pisze:Namida, co z tym czarnym kocurkiem od znajomych?

Pieniądze na leczenie są, uzbierane na forum końskim. Na razie mieszka w KrakVecie. Ma mieć w najbliższym czasie operację z kastracją, ale kiedyś trzeba go będzie z lecznicy zabrać i tu jest problem, gdzie go umieścić...
Znajomi mieszkają hen za Skawiną jest wieś i oni od tej wsi jeszcze dalej polną drogą, następnie jest las i tam dom ich.
Nie ma opcji żeby podjechać do Krakvetu na dyżur jak coś się będzie działo, a kot może mieć wynikłe z urazu czaszki problemy neurologiczne.
Więc szukamy DT a potem DS, myślę, że można go wrzucić na stronę do adopcji.... Wieczorem będę, to napiszę więcej i może dostanę jakiś opis...

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro kwi 06, 2011 14:10 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

OK, wiem więcej tyle, że jest to kocur, wiek ok. 1-2 lata, bardzo miziasty, na imię ma ... uwaga ... Volvo-Pirat.
Gracja nie chce drugiego Pirata? ;)
Nie ma białaczki, wyniki badania krwi w miarę ok. Ma - jako że leżał w rowie najprawdopodobniej po wypadku - złamaną żuchwę, oko do wyłuskania, pęknięcie podniebienia, nadkruszoną czaszkę, złamaną łapę. Operację szczęki, oka już miał, czeka na operację łapki i kastrację przy tej okazji. Jest zachudzony, na razie karmiony przez strzykawkę. Do końca tygodnia na pewno posiedzi w KrakVecie, a potem też będzie musiał najprawdopodobniej przez jakiś czas siedzieć w klatce.
Więc szukamy DT, ja się na razie nie zdecyduję. Ostatecznie może zostać u znajomej, ale lepiej by było, żeby był u kogoś kto częściej będzie miał na niego oko i będzie mógł podjechać do weta w razie czego.
Czy będzie miał jakieś konsekwencje neurologiczne po wypadku nie wiadomo, na razie znosi go na lewą stronę, ale może to minie.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro kwi 06, 2011 15:20 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

_namida_ pisze:OK, wiem więcej tyle, że jest to kocur, wiek ok. 1-2 lata, bardzo miziasty, na imię ma ... uwaga ... Volvo-Pirat.
Gracja nie chce drugiego Pirata? ;)
Nie ma białaczki, wyniki badania krwi w miarę ok. Ma - jako że leżał w rowie najprawdopodobniej po wypadku - złamaną żuchwę, oko do wyłuskania, pęknięcie podniebienia, nadkruszoną czaszkę, złamaną łapę. Operację szczęki, oka już miał, czeka na operację łapki i kastrację przy tej okazji. Jest zachudzony, na razie karmiony przez strzykawkę. Do końca tygodnia na pewno posiedzi w KrakVecie, a potem też będzie musiał najprawdopodobniej przez jakiś czas siedzieć w klatce.
Więc szukamy DT, ja się na razie nie zdecyduję. Ostatecznie może zostać u znajomej, ale lepiej by było, żeby był u kogoś kto częściej będzie miał na niego oko i będzie mógł podjechać do weta w razie czego.
Czy będzie miał jakieś konsekwencje neurologiczne po wypadku nie wiadomo, na razie znosi go na lewą stronę, ale może to minie.

Gracja ma full obłozenie w hoteliku do czerwca :-(
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro kwi 06, 2011 20:28 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

na kocimskiej spokój. maciek oburzony że z doga nie da się uciec siedzi w tuneliku i tylko dupka mu wystaje... niunia niewiele je :(
wysprzątałam torfikowi, faktycznie leje i syczy - niby nie za mocno, ale profilaktycznie doradzam rękawice. wstawiłam mu tam budkę-przenoskę (tą taką naramienną psią materiałową), może przestanie się czaić w kuwecie jak zrozumie, że czajenie się tam jest jeszcze bardziej czajnikowate.

zlew cieknie i zachlapuje wszystko w tej skrzynce pod spodem, chyba trzebaby coś z tym zrobić...

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro kwi 06, 2011 21:57 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocuria pisze:na kocimskiej spokój. maciek oburzony że z doga nie da się uciec siedzi w tuneliku i tylko dupka mu wystaje... niunia niewiele je :(
wysprzątałam torfikowi, faktycznie leje i syczy - niby nie za mocno, ale profilaktycznie doradzam rękawice. wstawiłam mu tam budkę-przenoskę (tą taką naramienną psią materiałową), może przestanie się czaić w kuwecie jak zrozumie, że czajenie się tam jest jeszcze bardziej czajnikowate.

zlew cieknie i zachlapuje wszystko w tej skrzynce pod spodem, chyba trzebaby coś z tym zrobić...

to w poniedziałek, wislackikot jest w samym centrum remontu domowego i nic kociego (poza siatkowaniem okna u pani od Rumcajsa, bo chłopak chce wyglądać :wink: ) nie zrobi przy kotach.
Prośby dwie (na ten moment) o:
- zaszczepienie Małego i Noska (niepotrzebnie przedłuży im się pobyt w klatkach)
- zawiezienie kotki bezłapki od dr Komendy do domu na Starowiślną w piątek

Poszukiwana koteczka do domu wychodzącego w miejscu odległym od wszystkiego. Na miejscu kotka wysterylizowana i dwa psy lubiące koty. Mieszkanie w ogrzewanej stajni, żarełko i opieka wet zapewnione.
Myślałam o Montanie lub Poziomce.

Tweety

Post » Śro kwi 06, 2011 22:02 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Tweety pisze:Poszukiwana koteczka do domu wychodzącego w miejscu odległym od wszystkiego. Na miejscu kotka wysterylizowana i dwa psy lubiące koty. Mieszkanie w ogrzewanej stajni, żarełko i opieka wet zapewnione.
Myślałam o Montanie lub Poziomce.

A Armaturka od Miuti? Lubi psy i koty, ludzi chyba tak sobie.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

[poprzednia][następna]