PIĘKNIASY u Szejbal =^.^=... :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 19:06 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Jeśli chodzi o nereczki - dowieziemy każdą ilość gdyby zaszła taka potrzeba. Ale błagam , tylko nie ta piwnica :twisted:
Możesz napisać, co zastałaś po powrocie z pracy ? :oops:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon kwi 04, 2011 20:04 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Zastałam ciszę, spokój - prawie... Gdyby nie dosadne przywitanie przez Apacza: miauuuuukieeeeeeeeem i mruuuuuuczeniem :lol: Kubuś schowany, trzeba było go złapać dopiero i wtedy wymiziany został. To jest naprawdę ciekawe: wieje, ale jak już poczuje głaski, to się rozwala i nie ucieka :roll: Mikuś natomiast został opuszczony przeze mnie, kiedy miał porę wstawania swojego. I jak wróciłam, to zabawkowa demolka była w łazience :mrgreen:
Kubusiowi wczoraj nawet nie pokazywałam, gdzie jest kuweta. Sam skapował i po cichutku, pod osłoną ciszy nocnej wskoczył, zrobił, co trzeba i wyskoczył schować się 8)
Zastanawiam się, czy jutro po powrocie z pracy wypuścić Mikusia na salony. Na razie nie zrobiłam tego, bo zakrapiam mu oczy gentamycyną i przemywam solą fizjologiczną - łatwiej mi to kontrolować :wink: No i jeszcze mam trochę bałaganu po przeprowadzce - boję się, żeby niespodzianki nie zostawił gdzieś. Bo nie znam wszystkich kątów (że się tak wyrażę) i nie chcę znaleźć czegoś po tygodniu, co ożyje i zacznie samo uciekać :ryk:

A fot nie ma, bo nie wiem, gdzie jest Bluetooth na USB do kompa, żeby przesłać. :oops: Może w końcu znajdę... :evil:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Pon kwi 04, 2011 20:18 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

To jest naprawdę ciekawe: wieje, ale jak już poczuje głaski, to się rozwala i nie ucieka :roll:

No właśnie, to jest wspólna cecha tych wszystkich kociaków. Uciekają, a jak już zostaną dorwane wcale się nie wyrywają i ulegają.
Bałam się, że będzie gorzej, ale jak widzę nie jest tak źle.
No i wielkie brawa dla Kubusia za kuwetkę (bez gazety :mrgreen: ) Mądre kocisko. A Mikuś rozrabiaka niech cierpi, skoro fukał na swojego towarzysza - to sam został. O!!! A fuczy jeszcze przy próbie zbliżenia ręki do niego ? bo on to robił tak dla zasady, za każdym razem.

jasdor

Post » Pon kwi 04, 2011 20:28 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

To, że Mikuś jest sam w łazience, to mu najwyraźniej nie przeszkadza. Wręcz powiedziałabym, że jest spokojniejszy. Nie fuczy na rękę już. Tylko pierwszego wieczoru tak było, a teraz można normalnie go głaskać :) Za to fuczy na koty, kiedy je poczuje przez otworki w drzwiach :roll:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pon kwi 04, 2011 20:38 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Jemu sie pewnie zdaje, że jak fuczy, to robi sie strasznie straszny i wszyscy będą się go bać :lol: Czymś musi chłopak sobie poprawić to, że jest jednak troszke mniejszy od innych, to sobie pofuczy więcej niż inni.

jasdor

Post » Wto kwi 05, 2011 20:54 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Ale nas odwiedzacie... :twisted: :roll:
Mikuś od 5 godzin na salonach. Kulturalny kocurek. A ja bałam się, że mi niespodzianki od razu pozostawia :roll: Zostawiłam mu kuwetkę z tymi gazetami i ręcznikiem papierowym w łazience, żeby skorzystał, jeśli mu się zachce. A on nawet do łazienki nie zaglądnął, tylko tak jak Kubuś od razu wyczaił kuwetę z normalnym żwirkiem, z której moje koty korzystają! I koopsko postawił :mrgreen: A ja wątpiłam w jego czystość... :oops:
Teraz śpi pod drugim biurkiem na nierozpakowanych worach - no i wypakować się nie mogę :twisted: W sumie po co? Skoro i tak już nie pamiętam, co w nich jest... :lol:
Kubuś ma swoje miejsce koło łóżka takie, że od góry i po bokach ma "bezpiecznie", a ja mogę go tam nachodzić i miziać, a on nie ma gdzie zwiać :wink: Już wyczaił też okno w pokoju i parapet :D
Zaraz prześlę chociaż 2 zdjęcia Jasdorkowi z komórki, bo nadal nie znalazłam tego Bluetootha na USB :evil:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Wto kwi 05, 2011 21:11 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Zdjęcia doszły, ale cierpliwie trzeba poczekać aż sieć Plus prześle mi kody, bo telefonik MMSków nie odczytuje.
No, ruch na wątku mamy, że czytać i pisać nadążyć nie można :evil:
Ciekawe, gdzie się podziewają kibice :roll:
Chyba będę musiała napuścić Czarownice - one nigdy nie zawodzą :ok:

jasdor

Post » Wto kwi 05, 2011 21:19 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Zapomniałam napisać, że Mikuś zdziwiony i zafascynowany jest lustrem w przedpokoju, takim od sufitu do podłogi :mrgreen: Wcześniej stał 2,5 m od niego i nie mógł przestać się gapić, ale w końcu po 5 minutach czymś innym się zainteresował. Teraz akurat siedzi znowu naprzeciwko... Gaaaaapiiiiii się, wzroku nie odrywa - normalnie widzi siebie, ale nie wie o tym i wybałusza oczy -> 8O <-, że "co to? kto to? :ryk:
Aaaaaaaaaaaa! I jeszcze znowu był w kuwecie :dance: :dance2: :dance: Tym razem to wodne było... :lol:

Ej no - on nadal gapi się w lustro... 8O 8O 8O Będzie trzeba mu imię na NARCYZ zmienić :ryk:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Wto kwi 05, 2011 21:24 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

A nafuczał już na tego gościa, co go tam w tym lustrze widać ? Tak dla zasady, jak na wszystkich :mrgreen:

jasdor

Post » Wto kwi 05, 2011 21:36 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

No właśnie na Lustrzaka nie nafuczał. :twisted: Na Apacza nie fuczy, zresztą Apacz o dziwo (!) łazi co jakiś czas za nim i przygląda się z... zaciekawieniem i przyjaźnią. Bajron neutralnie, ale dlatego, że Miki na niego odpowiednio wcześniej nafuczał. Ludmiłek przywalił za to łapą, bo mu Mikuś nie podchodzi. Tylko na Kubusia, jeśli już wpadną na siebie, to fuczy niesłychanie 8O Nic już z tego nie rozumiem :roll:
Teraz Miki bawi się sizalową kuleczką z grzechotką :D
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Wto kwi 05, 2011 21:37 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

jasdor pisze:A nafuczał już na tego gościa, co go tam w tym lustrze widać ? Tak dla zasady, jak na wszystkich :mrgreen:

No przecież nie nafuczy na takiego pięknego kiciusia :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto kwi 05, 2011 21:40 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Szejbal pisze:No właśnie na Lustrzaka nie nafuczał. :twisted: Na Apacza nie fuczy, zresztą Apacz o dziwo (!) łazi co jakiś czas za nim i przygląda się z... zaciekawieniem i przyjaźnią. Bajron neutralnie, ale dlatego, że Miki na niego odpowiednio wcześniej nafuczał. Ludmiłek przywalił za to łapą, bo mu Mikuś nie podchodzi. Tylko na Kubusia, jeśli już wpadną na siebie, to fuczy niesłychanie 8O Nic już z tego nie rozumiem :roll:
Teraz Miki bawi się sizalową kuleczką z grzechotką :D

Czyżby tworzyły się dwa przeciwne obozy :?: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Wto kwi 05, 2011 21:45 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Halinka, dobre spostrzeżenie - nie wpadłam na to :oops: Bo rzeczywiście np. Apacz traktuje Ludmiła z obojętnością i nawzajem, czasem łapkami popacają się dla zasady i razem spali najwyżej 6 razy :roll:
Miki fuczy teraz na Kubusia. Bajron do wszystkich przyjacielski, Kubuś raczej też. To jaki podział wnioskujesz? :ryk:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Wto kwi 05, 2011 22:08 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Szejbal pisze:Halinka, dobre spostrzeżenie - nie wpadłam na to :oops: Bo rzeczywiście np. Apacz traktuje Ludmiła z obojętnością i nawzajem, czasem łapkami popacają się dla zasady i razem spali najwyżej 6 razy :roll:
Miki fuczy teraz na Kubusia. Bajron do wszystkich przyjacielski, Kubuś raczej też. To jaki podział wnioskujesz? :ryk:

To mi wygląda na próbę sił ,walkę o dominację :D Ale są też koty (zwane przeze mnie pierdoły) które się zgadzają ze wszystkimi.No, ale na każdym froncie musi byc przywódca i podwladni,albo w ostateczności bierni obserwatorzy :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Wto kwi 05, 2011 22:11 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Jasdorek albo zasnęła, albo poszła do Plusa zdobyć MMSy ode mnie :twisted: :P
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

[poprzednia][następna]