Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Karilka pisze:Femka pisze:
EDIT: Karilka, przegadywać po kilka godzin to każdy potrafi. Właśnie problem w tym, że ruszanie szczęką jest łatwe, gorzej, jak trzeba ruszyć dupę i pomóc NAPRAWDĘ.
Mam w domu 4 psy, na utrzymaniu aktualnie 6 sztuk i dwa stare koty. Wszystkie są z podobnych akcji, w tym dwa jeszcze dzikie. To co robie to moja sprawa i kim jestem - też moja ale nie życzę sobie, żebyś oceniała, nie znając mnie osobiście, nie wiedząc kim jestem i co robie. Nie wiedząc jaki mam stosunek do fundacji, jak działam i jak myślę.
Poznaj, jeśli masz ochote i dopiero wtedy - jeśli będziesz miała potrzebe to smaruj mi dupe.Femka pisze:Karilka pisze:Ja uważam, ze Medor jest jedną z Fundacji, które rzeczywiście coś robią i nie podoba mi się takie sobie pisanie ironiczne, że ktoś spuscił kogoś jak wode w klozecie.
Byłaś w Medorze? Poznalaś tych ludzi? Pomogłaś któremuś zwierzakowi tam będącemu?
Myślisz, że tam pracuje sto osób, które leżą i czekają na coś do roboty? Myślisz, że bernardyn, który jest prawdopodobnie zdziczały, możliwe, ze agresywny, chory, stroniący od ludzi to łatwy temat? Wiesz co znaczy wolny boks w przepełnionym schronisku?
Rzucasz kamień, powodując lawinę(!), na ludzi, którzy walczą o to samo co Ty - czy to jest zachowanie godne miłośnika zwierząt? Nie rozumiem tej sytuacji.
co to ma być? błaganie o litość? próba wywołania współczucia? co to do cholery ma być, ja się pytam? znalazła się jedyna fundacja w Polsce, ba w Europie, która urobiona po łokcie? biedactwa, naprawdę.
Annskr wprost nie wie, co z czasem i pieniędzmi robić? Z nudów przyjechała na pomoc psu? Królewno, zejdź no na ziemię i przestać wciskać głodne kawałki o zarobionej fundacji, bo na tym forum są dziesiątki takich jak Wy. Z tym, że prawdopodobnie o niebo lepszych.
Jacy "WY"? To jest FORUM, a ja piszę to co myślę - Medor jest jedną z niewielu Fundacji, których działanie realnie mi się podoba. Nie mam nic wspólnego z żadną fundacją, oprócz tego, ze jedna z nich pomaga leczyć suke z mojego DT.
Kolejny przykład, ze oceniasz ludzi pochopnie.
Trzecia sprawa:
Jestem z Łodzi, zajmuję sie psami - chętnie pomogę w takim przypadku (łapanie, oswajanie, agresja itd). Nie zapominajmy że walczymy po jednej stronie (co zdaraz się zapominać niektórym Fundacjom i nie tylko).
691 185 448
Wracając do sprawy Medoru - telefon odebrała wolontariuszka. Nie byłoby takiej sytuacji, gdyby odebrała ten telefon pani Elżbieta. Na tym zakończę.
Erin pisze:Karilka pisze:Femko, stwórz Fundację, która będzie czysta jak śnieg i nie odrzuci żadnej prośby o pomoc. Czekam i wierzę, ze Ci się uda.
Pozdrawiam![]()
Córka o gołębim sercu z patologicznego marginesu
Brawo Karilka!
Ważniak pisze:
Erin zastanow się moze 100 razy zanim cos napiszesz i będziesz bila komus bravo a najlepiej sprawdz u zrodla :
http://www.dogomania.pl/threads/119576-W-weekend-znajdę-dom-albo-zamieszkamy-pod-mostem...KATASTROFA!!!-Inka-4mies.-Łódź/page11
Erin pisze:No proszę, teraz użytkownik z 2 postami będzie miał najwięcej do powiedzenia
Ważniak pisze:to sa fakty czytac chyba potrafisz ze zrozumieniem.
Erin pisze:Ważniak pisze:to sa fakty czytac chyba potrafisz ze zrozumieniem.
Tak, to że Femka lubi brać udział z takich "akcjach" to jest fakt.
EDIT: Ja też nie mam najlepszego zdania o takich organizacjach, kilka razy w sowim mieście się na nich przejechałam. Ale, zważywszy na autora wątku, dzielę wszystko przez dwa.
Feebee pisze:8O
Ktoś z tego wątku?
"Ragdollka Uwiązana"?
A co to jest "Ragdollka" i dlaczego z tego wątku niby sądząc po nicku?
Idę szukać na dogo, taką ciekawość we mnie wzbudziłaś i od razu, za jednym zamachem, daję Ci znać, że to nie ja...![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 731 gości