KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Kolejne koty.. RUDASKI.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 16:48 Re: KOCIA ARKA NOEGO! Prosimy o dt/ds!! 20 kotów pod opieką KAN!

andzelika1952 pisze:Wczorajszy wyjazd Maksia do nowego domku to uniknięcie przez niego prawdziwej bezdomności. Za to jego mama Tosia i staruszek Misio niestety stracą w środę lokum w blokowej suszarni. Dobra sąsiadka powiadomiła Spółdzielnię Mieszkaniową o tym ,że kociaki są w suszarni. Opiekunowie dostali ultimatum aby je stamtąd usunąć. Nie mamy ich gdzie umieścić, co robić? Misio ma zapalenie uszu , taki kochany biedaczek. :cry:

BŁAGAMY O TDT/DT/DS!!!!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon kwi 04, 2011 18:03 Re: KOCIA ARKA NOEGO! Prosimy o dt/ds!! 20 kotów pod opieką KAN!

Hanulka pisze:a może zmajlujmy ją, co z lokalem dla KAN????? i sytuacją zwierząt w schronie, bo jak głodują psy, to koty chyba nie opływają w dostatki?? :evil:

obawiam się że to nic nie da bo wg pani prezydent 'zwierzęta w schronisku nie głodowały i głodować nie będą''... ale powinniśmy uderzyć do starostwa wg mnie.
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Pon kwi 04, 2011 19:14 Re: KOCIA ARKA NOEGO! Prosimy o dt/ds!! 20 kotów pod opieką KAN!

katipe pisze:
Hanulka pisze:a może zmajlujmy ją, co z lokalem dla KAN????? i sytuacją zwierząt w schronie, bo jak głodują psy, to koty chyba nie opływają w dostatki?? :evil:

obawiam się że to nic nie da bo wg pani prezydent 'zwierzęta w schronisku nie głodowały i głodować nie będą''... ale powinniśmy uderzyć do starostwa wg mnie.

starostwo?? a gdzie to?? nie znam hierarchii miejskiej... i co???
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon kwi 04, 2011 19:18 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

urząd władz powiatu. siedziba powiatu radomszczanskiego mieści się w Radomsku. Obszar większy od gminy a mniejszy od województwa.
www.radomszczanski.pl

plus jest taki że władze powiatu są obecnie 'przeciwko' pani prezydent więc chociażby 'na złość jej' mogliby coś zrobić.
Obrazek

katipe

Post » Pon kwi 04, 2011 19:40 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

kochane, to co trza zrobić???? mamy jakieś wzorce/matryce??
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon kwi 04, 2011 19:45 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

Może do starosty w takim razie trzeba napisać mail. Myślę o mailu, bo na inną formę juz za późno. Można by opisać nasze starania - pisma do przewodniczącego rady miejskie, radnych i prezydenta miasta. Mogę ze swojej strony przesłać do starosty skany pisma podpisanego we Wrocławiu, ale trzeba by ustalić jakiś tekst.
Z pewnością TROZ nie może bez przytuliska skutecznie działać, po drugie nie ma gdzie umieścić kotów, które nie zostały wyadoptowane. Po trzecie TROZ utrzymuje się samo, chodzi tylko o lokal. Może trzeba by też kopię wysłać do powiatowego inspektora weterynarii.
Pluskwa6, Tobie dobrze szło pisanie.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pon kwi 04, 2011 19:49 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

majka2222 pisze:Może do starosty w takim razie trzeba napisać mail. Myślę o mailu, bo na inną formę juz za późno. Można by opisać nasze starania - pisma do przewodniczącego rady miejskie, radnych i prezydenta miasta. Mogę ze swojej strony przesłać do starosty skany pisma podpisanego we Wrocławiu, ale trzeba by ustalić jakiś tekst.
Z pewnością TROZ nie może bez przytuliska skutecznie działać, po drugie nie ma gdzie umieścić kotów, które nie zostały wyadoptowane. Po trzecie TROZ utrzymuje się samo, chodzi tylko o lokal. Może trzeba by też kopię wysłać do powiatowego inspektora weterynarii.
Pluskwa6, Tobie dobrze szło pisanie.

majka2222 :1luvu: dobrze "gadasz", kociejmyszy niet na razie, pluskwa6 coś masz??? i możesz??
szło... szło... zróbmy "wzorzec" i hurtem wysyłamy... :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon kwi 04, 2011 20:01 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

no mogę coś napisać ale to chwilę potrwa. jest sporo tekstów i można coś pokleić.
ale póki co czy ktoś mógłby ten wątek prawny rozkminic? czy to jest zgodne z prawem żeby w schronisku pobierać opłaty?
a i czy ten pan weterynarz mógłby się dołączyć? moglibyśmy jako problem nr 1 przedstawić sytuację bezdomnych zwierząt w Radomsku i ożenić problem KAN i schroniska żeby zilustrować politykę miasta a potem problem nr 2 czyli ignorowanie obywateli/przepisów

a pani milczanowska ma fan page na FB tylko nie wiem czy można coś u niej pisać na tablicy, tzn chyba wcześniej trzeba za przeproszeniem polubić.
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pon kwi 04, 2011 20:02 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

ja mogę wydrukowaną wersję zanieść do starostwa, no problemo. jednak taka forma bardziej się w Radomsku sprawdza...
Obrazek

katipe

Post » Pon kwi 04, 2011 20:43 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

Do starosty napisałbym coś w ten sposób:
Szanowny Panie Starosto,
po bezskutecznych próbach poszukiwania pomocy u władz miasta - Rady Miejskiej Miasta Radomska i Prezydenta Miasta Pani Anny Milczanowskiej, zwracamy sie do Pana Starosty z prośbą o zapoznanie się z problemami Radomszczańskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami i pomoc w ich rozwiązaniu.
I tu opis, czy jest RTOZ i jakie działania podjęto, a potem czego oczekujemy, czy tylko pomocy w znalezieniu lokalu?
Obrazek

majka2222

Post » Pon kwi 04, 2011 20:53 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

no ale ja bym odniosła się do odpowiedzi milczanowskiej na naszą petycję, bo petycja też jest elementem rozgrywki. i tak jak pisałam wcześniej warto byłoby jakoś jeszcze tą stronę prawną zbadać (np to czy schronisko może pobierać opłaty za przyjęcie zwierzęcia) żeby mieć konkrety; fakty, fakty fakty i myślę że problemem jest polityka radomszczańska wobec bezdomnych zwierząt i to że władze są głuche na głos obywateli.
Obrazek

pluskwa6

Post » Pon kwi 04, 2011 21:06 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

Nie wiem czy Starosta pomoże KAN, zapytać i przedstawić sprawę można zawsze, nie mniej jednak ... nie pomoże w tzw kwestii zrobienia na złość pani Prezydent Radomska bo powiaty nie maja żadnej władzy nad gminami i nie sprawują żadnej kontroli nad nimi. Opieka nad zwierzętami jest zadaniem własnym gmin i to one muszą się z tego zadania wywiązać w taki czy inny sposób.

Ale warto zainteresować Wojewodę i Powiatowego lekarza Weterynarii tym problemem

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /922391388
Ostatnio edytowano Pon kwi 04, 2011 21:13 przez agara, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agara

Od: Pon lis 09, 2009 22:35

Post » Pon kwi 04, 2011 21:10 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

majka2222 pisze:Do starosty napisałbym coś w ten sposób:
Szanowny Panie Starosto,
po bezskutecznych próbach poszukiwania pomocy u władz miasta - Rady Miejskiej Miasta Radomska i Prezydenta Miasta Pani Anny Milczanowskiej, zwracamy sie do Pana Starosty z prośbą o zapoznanie się z problemami Radomszczańskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami i pomoc w ich rozwiązaniu.
I tu opis, czy jest RTOZ i jakie działania podjęto, a potem czego oczekujemy, czy tylko pomocy w znalezieniu lokalu?

początek super, ale najpierw w kolejności pani prezydent ;P bo w radzie miejskiej większość mają ci co są w powiecie ;)
Obrazek

katipe

Post » Pon kwi 04, 2011 21:22 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

No to co dalej? Pluskwa klecisz coś? Ja mogę popracować, ale jutro, bo teraz koniecznie muszę zażyc cos na przeziębienie. Jesli jutro nic nie znajdę od pluskwy lub katipe, lub kogoś innego, na forum, napiszę i wkleję propozycję od siebie.
Pluskwa, konkrety jak najbardziej, ale obawiam się, że tak szybko sprawy opłat nie rozgryziemy. Mozna tylko"poskarżyć" się, że schronisko obiera opłaty.
Chyba warto napisac do starosty, bo jeśli nawet to nic nie da, to może w przyszłości.
Sytuacja jest teraz na pewno inna niż przed podjęciem naszych starań. I choć w efekcie nie ma lokalu, to dobre żniwo tych starań możemy jeszcze zebrać w przyszłości.
Ja mogę jeszcze napisac do Przewodniczącego rady miejskiej oraz p. Ferenca, bo od nich dostałam odpowiedź na moje pismo z podpisami z Wrocławia, że koniec końców koty na bruku.
Obrazek

majka2222

Post » Pon kwi 04, 2011 21:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds dla TOSI I MISIA! :(:(:(

o opłaty będę pytała panią M na jej fanpage :ok: :ok: :ok:
i napiszę jeszcze do VIVY z takim zapytaniem, ktoś cheba musi mi odpowiedziec.
jeśli ktoś wrzuci jakiś tekst to może jakoś przeredaguję w razie czego.
póki co ja mam mnóstwo swojego pisania...
umówmy się że do końca tygodnia coś wyjdzie - to dla mnie realny termin
Obrazek

pluskwa6

[poprzednia][następna]