Wielki kot Kapitan Bryś - szuka swojego portu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 14:02 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

Hopsaj na gore Bryniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon kwi 04, 2011 15:28 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

Dzień dobry!

Pora na magiczne Allegro dla Brysia :) Ułożyłem coś takiego, proszę o opinie. Jak wszystko wg Was będzie OK to wrzucę na Allegro ze wszystkimi promocjami, to będzie miał co najmniej kilkaset odwiedzin.

Tekst jest specjalnie napisany tak, żeby FeLV nie brzmiał tak strasznie i żeby nie było bardzo dramatycznie. Wydaje mi się, że na Allegro ludzie wolą mniej dramatyczne historie, za to chcą poczytać o historii kota.

Aha, co napisać na temat szczepienia/odrobaczenia/kastracji? Na razie napisałem że był odrobaczany i będzie wykastrowany, nic o szczepieniach.

Nie wiem też co napisać na temat kontaktu (telefon, e-mail)?

Chciałbym to umieścić wkrótce, bo między 17-21 jest chyba największa "oglądalność" na Allegro.

No i właściwe ogłoszenie:

BRYŚ-Przytulaśny burasek-uratuj, przygarnij! (kot)

Bryś to ogromny, cudowny kot. Wygląda jak bury ryś, dlatego tak dostał na imię :)

Obrazek

Ma bardzo fajny charakter. Garnie się do ludzi, lubi pieszczoty.

Obrazek

Bryś trafił niedawno do schroniska w Szczytnie. Niestety, schronisko nie prowadzi adopcji dorosłych kotów, a kociarnia to po prostu barak. Bryś mieszka w budce, takiej jak dla psa. Mimo wysiłku pracowników schroniska, koty tam nie mają najlepiej, dlatego pilnie szukamy dla Brysia domu, choćby tymczasowego.

Obrazek

Bryś jest zdrowy. Niestety, testy wykazały że jest nosicielem wirusa FeLV (kociej białaczki). Prawdopodobnie zetknął się z tą chorobą, ale wyzdrowiał. Dlatego Bryś musi trafić do domu, w którym albo nie ma innych kotów albo są tylko koty zaszczepione. Dla innych zwierząt i ludzi ten wirus nie jest w ogóle szkodliwy!

Obrazek

Badania weterynaryjne nie wykazały innych problemów ze zdrowiem Brysia! Bryś został odrobaczony i odpchlony, a przed adopcją zostanie też wykastrowany.

Obrazek

Obecnie Bryś czeka na swój nowy dom w piwnicy u wolontariuszki. Jest zestresowany. Bardzo pilnie potrzebuje domu, inaczej lada dzień wróci do schroniska...

Prosimy o cud - o dobry, odpowiedzialny, kochający dom dla Brysia, na zawsze!

Kot obecnie przebywa w Szczytnie, ale ale w razie potrzeby pomożemy zorganizować transport w dalsze części kraju!

Warunkiem adopcji będzie podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna, a także przesyłanie zdjęć i newsów. TO NIC STRASZNEGO :)

Jeśli możesz i chciałbyś zaadoptować tego pięknego kota tym samym zmieniając jego los skontaktuj się z osobami, które udzielą wszelkich informacji na jego temat pod

nr. tel.: ???
e-mail: ???

Pamiętaj!

* Zwierzę nie jest rzeczą.
* Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
* Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
* Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.

Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!

Aukcja ta ma na celu znalezienie dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domku na zawsze dla Brysia.

Złożenie oferty nie jest równoznaczne z zakupem kotka. Przed wybraniem opcji "Kup Teraz" prosimy o kontakt e-mailowy lub telefoniczny.

Opiekun kota zaznacza sobie prawo do wybrania mu właściwego opiekuna.

-----

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Pon kwi 04, 2011 15:38 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

mi sie podoba :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon kwi 04, 2011 15:40 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

świetne :ok:

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pon kwi 04, 2011 15:42 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

:ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 04, 2011 15:44 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

Bardzo dobre ogłoszenie :ok: Super dopasowane zdjęcia do poszczególnych opisów.

Na PW prześlę za moment dane do horacy 7, u której jest Bryniu.

ACHA13, horacy 7 - poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Bryniu został już wykastrowany, prawda?
po_prostu_kaska

Post » Pon kwi 04, 2011 15:46 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

Dzięki za pozytywne opinie :mrgreen:

po_prostu_kaska pisze:Na PW prześlę za moment dane do horacy 7, u której jest Bryniu.

ACHA13, horacy 7 - poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Bryniu został już wykastrowany, prawda?

To czekam na info (zarówno dane kontaktowe jak i o szczepieniu/kastracji) :)

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Pon kwi 04, 2011 15:54 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

To już dane kontaktowe mam :) A jak z tą kastracją, szczepieniem itp.?

Adam
aburacze

Post » Pon kwi 04, 2011 16:11 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

Z tego co wiem Bryś jest wykastrowany, ale szczepień nie miał.
po_prostu_kaska

Post » Pon kwi 04, 2011 16:14 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

po_prostu_kaska pisze:Z tego co wiem Bryś jest wykastrowany, ale szczepień nie miał.

OK, to napiszę tak, a potem będzie 12h na ewentualne zmiany :)

Adam
aburacze

Post » Pon kwi 04, 2011 16:28 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

No to Allegro wystawione :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1545915609

Jakby co to mamy jeszcze 12h do zmian bez ponownych opłat, więc jak coś zauważycie do zmiany to poprawię :)

Trzymam kciuki i będę relacjonować jak przebiega "aukcja" :)

Adam
aburacze

Post » Pon kwi 04, 2011 16:37 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

dzięki!!!!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon kwi 04, 2011 16:49 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

Bardzo dziękujemy :ok:
po_prostu_kaska

Post » Pon kwi 04, 2011 19:06 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

Do góry Burasku, musi i dla Ciebie znaleźć się człowiek :ok:
po_prostu_kaska

Post » Pon kwi 04, 2011 20:18 Re: Brynio ogromny burasek - FELV - nie ma nic.. błagamy o DT..

Dobry wieczór :)

Pomyślałem sobie, że jeszcze dodam Brysia na Gumtree. Może już ma, ale chyba nie zaszkodzi żeby miał więcej. Oto link:

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z272486934

Przy okazji, Gumtree nie chciało mi zaakceptować tego ogłoszenia, twierdząc, że jest niezgodne z regulaminem 8O No więc metodą prób i błędów szukałem CO takiego jest niezgodne. No i znalazłem - jest to słowo "pieszczoty", które Bryś lubi :ryk:

Niestety, Gumtree chyba uznał to za wyrażenie niecenzuralne... Mam nadzieję, że Allegro jest bardziej liberalne ;)

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]