Dzień dobry!
Pora na magiczne Allegro dla Brysia

Ułożyłem coś takiego, proszę o opinie. Jak wszystko wg Was będzie OK to wrzucę na Allegro ze wszystkimi promocjami, to będzie miał co najmniej kilkaset odwiedzin.
Tekst jest specjalnie napisany tak, żeby FeLV nie brzmiał tak strasznie i żeby nie było bardzo dramatycznie. Wydaje mi się, że na Allegro ludzie wolą mniej dramatyczne historie, za to chcą poczytać o historii kota.
Aha, co napisać na temat szczepienia/odrobaczenia/kastracji? Na razie napisałem że był odrobaczany i będzie wykastrowany, nic o szczepieniach.
Nie wiem też co napisać na temat kontaktu (telefon, e-mail)?
Chciałbym to umieścić wkrótce, bo między 17-21 jest chyba największa "oglądalność" na Allegro.
No i właściwe ogłoszenie:
BRYŚ-Przytulaśny burasek-uratuj, przygarnij! (kot)Bryś to ogromny, cudowny kot. Wygląda jak bury ryś, dlatego tak dostał na imię

Ma bardzo fajny charakter. Garnie się do ludzi, lubi pieszczoty.

Bryś trafił niedawno do schroniska w Szczytnie. Niestety, schronisko nie prowadzi adopcji dorosłych kotów, a kociarnia to po prostu barak. Bryś mieszka w budce, takiej jak dla psa. Mimo wysiłku pracowników schroniska, koty tam nie mają najlepiej, dlatego pilnie szukamy dla Brysia domu, choćby tymczasowego.

Bryś jest zdrowy. Niestety, testy wykazały że jest nosicielem wirusa FeLV (kociej białaczki). Prawdopodobnie zetknął się z tą chorobą, ale wyzdrowiał. Dlatego Bryś musi trafić do domu, w którym albo nie ma innych kotów albo są tylko koty zaszczepione. Dla innych zwierząt i ludzi ten wirus nie jest w ogóle szkodliwy!

Badania weterynaryjne nie wykazały innych problemów ze zdrowiem Brysia! Bryś został odrobaczony i odpchlony, a przed adopcją zostanie też wykastrowany.

Obecnie Bryś czeka na swój nowy dom w piwnicy u wolontariuszki. Jest zestresowany. Bardzo pilnie potrzebuje domu, inaczej lada dzień wróci do schroniska...
Prosimy o cud - o dobry, odpowiedzialny, kochający dom dla Brysia, na zawsze!
Kot obecnie przebywa w Szczytnie, ale ale w razie potrzeby pomożemy zorganizować transport w dalsze części kraju!
Warunkiem adopcji będzie podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna, a także przesyłanie zdjęć i newsów. TO NIC STRASZNEGO

Jeśli możesz i chciałbyś zaadoptować tego pięknego kota tym samym zmieniając jego los skontaktuj się z osobami, które udzielą wszelkich informacji na jego temat pod
nr. tel.: ???
e-mail: ???
Pamiętaj!
* Zwierzę nie jest rzeczą.
* Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
* Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
* Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.
Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!
Aukcja ta ma na celu znalezienie dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domku na zawsze dla Brysia.
Złożenie oferty nie jest równoznaczne z zakupem kotka. Przed wybraniem opcji "Kup Teraz" prosimy o kontakt e-mailowy lub telefoniczny.
Opiekun kota zaznacza sobie prawo do wybrania mu właściwego opiekuna.
-----
Pozdrawiam!
Adam