Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:Fredziolina za wcześniej na wieści o Perełce. Pewnie ucieka przed ludźmi pod łożko.
PearlRain pisze:a Miałek nie ucieka pod łóżko, śpi na łóżku, bawi się myszkami, namolnie prowadzi do lodówki fajny jest
kota7 pisze:(...) I przestańcie insynuować, jakoby Mirka nie głodziła kotów przed narkozą, oczywiście, że głodzi(...)
Ułożenie na żabę ma nie tylko być zabawne. Nie robię kotom głodówki przed zabiegiem, więc często po podaniu narkozy wymiotują pokarmem. Czasem wymiotują jeszcze po zabiegu. Takie ułożenie zapobiega zakrztuszeniu się, choć i tak czuwam nad kotami i jeśli mają odruch wymiotny to lekko je unoszę, aby główka była niżej niż żołądek.
Nie przejmuj się zbytnio tymi zjedzonymi chrupkami. Uprzedź tylko weta, że kotka coś zjadła. Ja nie mam jak przegłodzić kota przed zabiegiem. No może i bym mogła zamknąć delikwenta na przykład w kontenerku, ale myślę że stres przed zabiegiem jest znacznie gorszy niż jedzenie w brzuchu. Tylko jeden z moich kotów szedł na zabieg przegłodzony. Po prostu trafił do mnie po dniu głodówki. Akurat ten kot (aż wstyd przyznać, ale nie pamiętam który) bardzo nieciekawie wybudzał się z narkozy. Wielokrotnie wymiotował i męczył się, bo nie miał czym.
Wszystko będzie dobrze a za kilka dni zupełnie zapomnisz o sterylce Fiony.
Cameo pisze:Jana pisze:Obejrzałam filmik na blogu - czy mi się wydaje, czy Kola ma plamę na lewym oku? Kiedyś chyba jej nie było?
Kurczę Jana, tymczasujesz koty i nie wiesz co to jest wylew?![]()
Moja Torina ma taką plamę - w niczym jej to nie przeszkadza. Oprócz niej, miałam jeszcze dwa tymczasy z takim problemem.
Jana pisze:... Ale według mirki_t wylew jest dość stary....
Fredziolina pisze:Marcelibu pisze:Długie będzie, przy niektórych się popłakałam ze śmiechu:
[....]
viewtopic.php?f=8&t=122681&start=600
![]()
Marcelibu jesteś obrzydliwa.
Gwałt Twojego ukochanego kotka aż do łez by Cię rozbawił?
Nie mogę wprost uwierzyć, że obrzydliwe żarty, przesiąknięte zoofilią zamieszczasz Ty Monika, miłośniczka zwierząt.
W mojej głowie to się nie mieści
Marcelibu pisze:... Jesteś tak samo obrzydliwa i podła jak mirka_t. ...
mirka_t pisze:Marcelibu pisze:... Jesteś tak samo obrzydliwa i podła jak mirka_t. ...
Fredziolina może zgłosisz to moderacji.
Fredziolina pisze: Marcelibu jesteś obrzydliwa.
Marcelibu pisze:mirka_t pisze:Marcelibu pisze:... Jesteś tak samo obrzydliwa i podła jak mirka_t. ...
Fredziolina może zgłosisz to moderacji.
No to konsekwentnie i to:Fredziolina pisze: Marcelibu jesteś obrzydliwa.
Marcelibu pisze:http://www.vimeo.com/3081037 - autor mirka_t.
Fredziolina pisze: Marcelibu jesteś obrzydliwa
Nie mogę wprost uwierzyć, że obrzydliwe żarty, przesiąknięte zoofilią zamieszczasz Ty Monika, miłośniczka zwierząt.
W mojej głowie to się nie mieści
Agn pisze: Jadzia ma zgłaszać samą siebie do moderacji?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, MruczkiRządzą i 115 gości