Zabrała moje serce i poszła sobie. Kasia [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 03, 2011 18:25 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Jak będziesz potrzebowała fortekor, daj znać.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie kwi 03, 2011 18:41 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Avian pisze:Jak będziesz potrzebowała fortekor, daj znać.
We wtorek idę na kontrolę. Wypytam o wszystko i dam znać.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie kwi 03, 2011 20:08 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Aniu, trzymam ogromne kciuki za Kasię :ok: :ok: :ok: , bardzo przepraszam, ale nie dam rady teraz nic podesłać, bo właśnie latam z moją psicą do weta bo wróciły jej problemy ze skórą i zaczyna mi miejscami łysieć :strach:
Niestety tylko ciepłymi myślami mogę Was wspomóc :oops:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie kwi 03, 2011 20:27 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Ciepłe myśli też są bardzo potrzebne. Nawet nie wiesz, jak bardzo!
Za psiula! :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Pon kwi 04, 2011 7:56 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

pixie65 pisze:Ja bym sugerowała zmianę ipakitine na alusal.
...

Zdecydowanie. Obydwa specyfiki nalezy dokładnie mieszać z jedzeniem.

hanelka pisze:Ok, przekażę sugestie. 5 kwietnia idziemy na kontrolę.
Wtrącaj się, wtrącaj! Dziękuję! :D

W wynikach z 5.03 i ostatnich jest nienormalnie wysoki poziom leukocytów. Upierał bym się na badanie bakteriologiczne moczu. Prawdopodobna infekcja nerek, której efektem jest niewydolność. Należy ją wykluczyć lub rozpocząc intensywne leczenie antybiotykami jeśli posiew potwierdzi.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto kwi 05, 2011 21:33 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

hanelko przelałam ci 50 zł ,przepraszam że tak mało :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro kwi 06, 2011 0:29 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Dorciu, nie zawstydzaj mnie! :oops: Dziękuję bardzo! Za wszystko!
Muza_51, dziękuję :1luvu: Już wpisałam w pierwszym poście.

Jesteśmy już po wizycie. Kasia miała dziś dobry dzień. Była niemal wesoła. Apetyt jej dopisywał. Wieczorem przez całą drogę skrzeczała, jak wściekła sroka. U pani doktor wyskoczyła radośnie z transportera, krzyknęła: cześć! I poszła zwiedzać. Zupełnie, jak nie Kaśka ostatnio. :D
Mamy zadane zbadanie moczu.
Wysokim poziomem leukocytów pani doktor się nie martwi. To znaczy, że organizm Kasi walczy. Dużo bardziej zaniepokoiłby ją niski ich poziom.
Tymczasem nadal podajemy kroplówki dwa razy dziennie.
Skoro Kaśka nie wymiotuje i nie ma biegunki, zostajemy przy Ipakitine, ponieważ pewne jego działania są bardziej pożądane niż Alusasalu.
Dalej należy podawać Phytophale.
Przez dwa tygodnie mam podawać Kasi Encortolon, po czym wykonać badanie krwi.

Na koniec - pani doktor stawiając Kaśkę na wadze, wygłosiła apel: Kasiu, tylko nam pokaż, że nie schudłaś. Proszę!
I...
Tadam! Grubas przytył 20 dkg przez miesiąc!!! :mrgreen: :D

Fundusz Pokrzywkowy przekazał mi 100 zł. Przeznaczę te pieniądze na badania krwi i moczu. Dziękuję bardzo! :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Śro kwi 06, 2011 0:46 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Avian pisze:Jak będziesz potrzebowała fortekor, daj znać.
To poproszę... :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Śro kwi 06, 2011 5:10 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

:lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro kwi 06, 2011 7:21 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

hanelka pisze:Dorciu, nie zawstydzaj mnie! :oops: Dziękuję bardzo! Za wszystko!
Muza_51, dziękuję :1luvu: Już wpisałam w pierwszym poście.

Jesteśmy już po wizycie. Kasia miała dziś dobry dzień. Była niemal wesoła. Apetyt jej dopisywał. Wieczorem przez całą drogę skrzeczała, jak wściekła sroka. U pani doktor wyskoczyła radośnie z transportera, krzyknęła: cześć! I poszła zwiedzać. Zupełnie, jak nie Kaśka ostatnio. :D
Mamy zadane zbadanie moczu.
Wysokim poziomem leukocytów pani doktor się nie martwi. To znaczy, że organizm Kasi walczy. Dużo bardziej zaniepokoiłby ją niski ich poziom.
Tymczasem nadal podajemy kroplówki dwa razy dziennie.
Skoro Kaśka nie wymiotuje i nie ma biegunki, zostajemy przy Ipakitine, ponieważ pewne jego działania są bardziej pożądane niż Alusasalu.
Dalej należy podawać Phytophale.
Przez dwa tygodnie mam podawać Kasi Encortolon, po czym wykonać badanie krwi.

Na koniec - pani doktor stawiając Kaśkę na wadze, wygłosiła apel: Kasiu, tylko nam pokaż, że nie schudłaś. Proszę!
I...
Tadam! Grubas przytył 20 dkg przez miesiąc!!! :mrgreen: :D

Fundusz Pokrzywkowy przekazał mi 100 zł. Przeznaczę te pieniądze na badania krwi i moczu. Dziękuję bardzo! :1luvu:

Mam nadzieję, że idzie ku lepszemu i nie będzie żadnych "zwrotów akcji" :D :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro kwi 06, 2011 12:45 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

się wzruszyłam :oops: :piwa:
Hanelko oby tak dalej :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro kwi 06, 2011 12:53 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Super wieści. :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro kwi 06, 2011 14:01 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Super wieści. Tak trzymać. Teraz to już tylko z górki. Pozdrawiam obie Panie.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Śro kwi 06, 2011 14:38 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Beasia pisze:Mam nadzieję, że idzie ku lepszemu i nie będzie żadnych "zwrotów akcji" :D :ok:
Będą. Niestety. Czeka nas bardzo długa walka. Byleby się Kasi nie znudziło...
Mamy zalecenia i to jest najważniejsze. To znaczy, że jest o co walczyć. :ok:

Dziś znów bez humoru. I bez apetytu. Mały pisklaczek, karmiony strzykawką. Jest taka słodka, jak ją karmię. Zawsze upluje nas obie. Moje okulary, nawet sobie czoło. Nie, że się broni. Po prostu ma rozmach. :1luvu:
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]