Groszek FeLV+ Szuka radosnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 01, 2011 16:28 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

o i tu obawiam się konfliktu :D w kwestii mięska :D :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt kwi 01, 2011 16:43 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

To być może... Chociaż trzeba przyznać że Maniek poziom agresji to ma 0 albo i na minusie. Kiedy moje kociska rzucają się na jedzenie to odchodzi do tyłu 3 kroczki i grzecznie czeka. Pewnie i Grosia by zaprosił do stołówki :wink:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pt kwi 01, 2011 17:52 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

ja niestety nie potrafię do końca określić jaki Groszek ma stosunek do innych kotów. Niestety przez ten cały czas był izolowany i nie miał kontaktu z moimi. Wina leży po stronie moich rezydentów. Tylko najmłodsza nadaje się do zapoznawania ale nie jest na białaczkę jeszcze szczepiona a reszta to chuligani i egoiści :ryk:
Zreszta Grochu nie potrzebował towarzystwa jak był tak bardzo chory.
W takich niebezpośrednich kontaktach wykazywał ciekawość a nie agresje. Teraz jest bardzo zainteresowany Łatką kóra jest obok w łazience. Dziś nawet wbiegł do łazienki i obejrzał kitę. Spokojnie obejrzał . Nie pamiętam czy pisałam ale zrobiłam tej kotce wróconej z adopcji test białaczkowy i wyszedł dodatni. :cry: Tak więc uradzaj :cry: u mnie białaczkowy. :cry:

asia2

Post » Pt kwi 01, 2011 21:55 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

bardzo chciałabym żeby Grochu był już w swoim domku. Poświęcam mu mnóstwo czasu ale jednak to nie to samo. Ja czas dzielę na 5 kotów wlasnych, Łatkę , sunie Mrówkę, córkę, pracę, dom, (męża :?: :D ) a tam będzie jedynym ukochanym kotem i jednym z dwóch kochanych zwierzaków. Nie mogę się już doczekać.
I nie mogę się doczekać kiedy oko Groszka będzie już zupełnie czyste.

asia2

Post » Sob kwi 02, 2011 6:14 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

asia2 pisze: Nie pamiętam czy pisałam ale zrobiłam tej kotce wróconej z adopcji test białaczkowy i wyszedł dodatni. :cry: Tak więc uradzaj :cry: u mnie białaczkowy. :cry:

U mnie bardzo podobna sytuacja,tylko nie FELV+ a FIV+ :(
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob kwi 02, 2011 7:58 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Moha pisze:
asia2 pisze: Nie pamiętam czy pisałam ale zrobiłam tej kotce wróconej z adopcji test białaczkowy i wyszedł dodatni. :cry: Tak więc uradzaj :cry: u mnie białaczkowy. :cry:

U mnie bardzo podobna sytuacja,tylko nie FELV+ a FIV+ :(

kurcze :cry: bardzo niedobrze się dzieje :cry:

asia2

Post » Sob kwi 02, 2011 8:01 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

mamy gorączkę :(
ale myślę, że jest to uboczny objaw działania interferonu. Mam Nadzieję.

asia2

Post » Sob kwi 02, 2011 8:21 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Grosiu :cry: ! Nie wygłupiaj się! U ludzi przy kuracji inerferonem tak się zdarza (człowiek tak może się czuć i reagować, jakby miał grypę), może u kotów podobnie? Lecę na kurs, ale kciuków na pewno nie puszczę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob kwi 02, 2011 11:19 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Moha pisze: Lecę na kurs, ale kciuków na pewno nie puszczę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Weci też biorą pod uwage działania uboczne ale też padło jedno " pocieszenie" :evil: , cyt.że może zupełnie wszystko siadło i dalsza kuracja może nie mieć sensu"
Ja się nie znam. Wiem tylko, że jeśli na katarze "zaskoczył" antybiotyk i broni się przed tą chorobą skutecznie choć długo , to nie jest źle. Jutro ostatnia dawka interferonu z drugiego cyklu. Pewnie po kilku dniach będzie widać efekty, jeśli będą. Aczkolwiek jak pewnie zauważyli Ci co śledzą postępy Groszka i (moje :D ), ja jestem niepoprawną optymistką.

asia2

Post » Sob kwi 02, 2011 13:06 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Wiesz co, u mnie w robocie mówi się tak: "Jak pacjent chce żyć, to medycyna jest bezradna" :mrgreen: Myślę, że Grosio jest takim pacjentem :1luvu: Ja tam jestem PEWNA że będzie ok.
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob kwi 02, 2011 14:19 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

:1luvu: :1luvu: mam nadzieję, że nie uda im się zaszkodzić Groszkowi :D

Dostał stały zestaw i gorączka zeszła. Teraz siedzi w oknie otwartym ( za siatką) i niucha. Przed chwilą przestraszył się gołębia, który pikował :D :D

asia2

Post » Sob kwi 02, 2011 17:15 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Groszeczek, na świat sobie patrzy, ptaszki obserwuje:-)

awit

Od: Śro maja 12, 2010 21:30

Post » Sob kwi 02, 2011 22:29 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Groszek miał 40,2 stopnia kilka godzin temu. Ponieważ rano dostał lek, który obniża temperaturę, to bardzo zły objaw.
Nie podałam mu nic. Teraz ma 39,8 i utrzymuje się już od dłuższego czasu. Położyłam tylko na maluchu zimny ręcznik.
Ma apetyt ale wygląda okropnie :cry: Taki bidusiek. Jeśliby rosła temp. to mam lek , no i 24 h lecznica do usług jest blisko. Coś się dzieje w organizmie Grocha i ja ufam że w dobrą strone idziemy.

asia2

Post » Sob kwi 02, 2011 22:34 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Kiedy to się skończy :( :( :( Asiu trzymaj się i ucałuj tam Grosia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie kwi 03, 2011 6:42 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

O nie, znów ta temperatura :(
Grosiu, nie daj się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]