K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 16:26 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Tweety pisze:
gerardbutler pisze:dziewczyny przepraszam za off ale potrzebuje rady,a wy macie doswiadczenie w tych sprawach
otoz po 15 kwietnia kotka znajomej bedzie miec sterylke tylko ze obiecalam ze zaniose ja do lecznicy bo znajoma pracuje i nie da rady, tylko sęk w tym że kotka to milutka tylko przy wlascicielce, przy mnie dzika dzicz, nigdy nie byla w kontenerku

stąd pytanie:JAK MAM ZANIESC JA DO WETA? mam 15 minut drogi
kontenerek mi rozwali tak sie bedzie rzucac..
kotka miala miesiac temu kociaka (nie regularnie podawane tabletki) niestety kocury go zjadly,czy rozszarpaly,cos tak mi mowila,, dlatego potrzebuje rady jak ja zaniesc do weta?
moze w worku? nie wiem,, boje sie ze rozwali kontenerek i zwieje..

kontener okleić taśmą pakową, kilka razy a drzwiczki wcześniej wzmocnić np sznurkiem (tzn kratkę dowiązać do całości kontenera) i jak będzie kot w środku to wzmocnić sznurkiem pozostałe dwa rogi. Kotkę do kontenera niech włoży właścicielka.
dzieki :lol:

Dzisiaj ciachają się dwa kocurki (od Anny09 i edit_f), w poniedziałek jadą dwa ogony od Toszy, kotka Trójka i 2 chłopaki z kociarni. Wczoraj był kocurek z Nowosądeckiej od Quenn_ink

Oluś ma mieć dzisiaj wizytę, możliwe, że również Rudi i Bella (nie rozmawiałam dzisiaj z Karaluchem).

Czekam na zdjęcia od Queen_ink nowych kocimiaków, wrzucę dzisiaj Suri na fb, afn i do pierwszego posta. Chyba, że mamy jeszcze jakieś inne już (jest Stalka ale czy ktoś robił jej jakiś opis?)
gerardbutler

Post » Sob kwi 02, 2011 18:54 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

przykro...

ja tez złapałam dzisiaj dwie czarne panny. moje nie mają imion i nie będą mieć. pogryzły mnie tak, ze przez moment rozwazałam żeby sobie oodgryźć palec wskazujacy. i znowu antybiotyki :-(
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob kwi 02, 2011 19:07 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

Akima pisze:przykro...

ja tez złapałam dzisiaj dwie czarne panny. moje nie mają imion i nie będą mieć. pogryzły mnie tak, ze przez moment rozwazałam żeby sobie oodgryźć palec wskazujacy. i znowu antybiotyki :-(

Akima kotki powinny być przez 14 obserwowane wścieklizna jest w Krakowie .......
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob kwi 02, 2011 19:30 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

Etiopia pisze:

Akima kotki powinny być przez 14 obserwowane wścieklizna jest w Krakowie .......

złego licho nie bierze :-)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob kwi 02, 2011 19:39 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

Akima pisze:
Etiopia pisze:

złego licho nie bierze :-)

Akima nie rozrabiaj trzeba o siebie dbać .......
IT'S OVER

Etiopia

Post » Sob kwi 02, 2011 19:44 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

przypominam, że jutro kiermasz na łagiewnikach.
tweety, wpadnę rano po drodze na kociarnię, wezmę puszki i banner, i może kilka kubków czy pocztówek - gdzie to znajdę?
dam znać po południu, czy zebrało się cokolwiek w stylu karma czy koce i czy potrzebuję pomocy transportowej w związku z tym, ale jeśli nie będzie tego wielka ilość, to raczej poradzę sobie sama.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob kwi 02, 2011 19:45 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

A mnie ugryzł dzisiaj Lolek :(

W kociarni ok, tylko za dużo mokrego w miskach. W cat-roomie prawie nieruszone trzy miski. Dajcie im proszę mniej, jak im zabraknie, to dojedzą suchym. Szkoda wyrzucać.

A whiskas jest dla Maciusia i Niuni (brocconis wyrzucilam cały, nie jedzą go :( ) oraz dla Nosek. Dzisiaj na promocji kupiłam w Carrefoure gourmeta, też go lubią, podrzucę jutro trochę.

Zostawiłam na klatkach Małego i Lolka kartki na jutro wieczór - trzeba zabrać im całe jedzenie, zostawić tylko wodę. W poniedziałek jadą na ciachnięcie.

Niuni włożyłam do klatki koszyczek, bo siedziała w kuwecie. Mam nadzieję, że go polubi.

A Olusia to trzeba dać do metamorfoz, względem zachowania. Toż to nie ten sam kot :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob kwi 02, 2011 20:57 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

Namida przytulam

Mam pytanko czy ktoś wie jak dr Orzeł przyjmuje w najbliższym czasie w KV tzn czy jest jutro lub pojutrze na Sanockiej ( wcale mi się nie uśmiecha iść do niego bo sobie nagrabił ) Mufasek kuleje ale teraz nie wiem czy kuśtyka na prawą po operacji czy kuśtyka na lewą ....... :( Czy kuśtyka na obydwie ... :(
IT'S OVER

Etiopia

Post » Sob kwi 02, 2011 21:12 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Tweety pisze:Czekam na zdjęcia od Queen_ink nowych kocimiaków, wrzucę dzisiaj Suri na fb, afn i do pierwszego posta. Chyba, że mamy jeszcze jakieś inne już (jest Stalka ale czy ktoś robił jej jakiś opis?)

Będą, na razie mam ściurki u Kingi, wrzucę jutro.

Maszeńko... :cry: :cry: :cry:

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob kwi 02, 2011 21:25 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Tweety pisze:Dzisiaj ciachają się dwa kocurki (od Anny09 i edit_f), w poniedziałek jadą dwa ogony od Toszy, kotka Trójka i 2 chłopaki z kociarni. Wczoraj był kocurek z Nowosądeckiej od Quenn_ink

Oluś ma mieć dzisiaj wizytę, możliwe, że również Rudi i Bella (nie rozmawiałam dzisiaj z Karaluchem).

Ciekawe z czym pojadę :roll: . Jeden kot jest pewny, bo to tymczas do adopcji. Drugi to miała być bezdomna kotka, ale pani, u której mieszkala w ogródku, twierdzi, że od kilku dni jej nie ma ( pewnie pilnuje gdzieś nowych kociąt :mrgreen: ), po ogrodzie chodzi tylko jej dzieciak z jesieni ( nieznanej płci), ale dziś nie, bo ma gości, jutro też nie, bo niedziela.(?).Argument, że termin na zabieg mam na poniedziałek i innego miała nie będę ( mam wolne tylko poniedziałki), to przecież żaden argument.
W efekcie lapiemy jutro i to nie na miejscu, a w ogródku pani Małgosi, bo ta kotka też tam bywa. Dziś nie, bo gdyby była karmiąca, to odkryłybyśmy to dopiero w poniedziałek u weta, a dla potencjalnych maluchów byłoby za późno.
Generalnie mam kaca, bodziś okazało się, że internacjonalna adopcja, którą koordynowałam i z której się tak cieszyłam, jednak nie wypaliła. Naraziłam tylko dotychczasową opiekunke na 500 kilometrową wycieczkę. Niby nie moja wina, że nie strony nie ustalily wszystkich szczegółów przed zawiezieniem kota, ale czuję sie podle :cry:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob kwi 02, 2011 21:45 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

Kocuria pisze:przypominam, że jutro kiermasz na łagiewnikach.
tweety, wpadnę rano po drodze na kociarnię, wezmę puszki i banner, i może kilka kubków czy pocztówek - gdzie to znajdę?
dam znać po południu, czy zebrało się cokolwiek w stylu karma czy koce i czy potrzebuję pomocy transportowej w związku z tym, ale jeśli nie będzie tego wielka ilość, to raczej poradzę sobie sama.

a, no i rzecz jasna zapraszam do odwiedzenia kiermaszu - klub osiedlowy 'borsuczek', borsucza 12, od 11 do 17, będzie duuużo fajnych krakowskich i podkrakowskich rękodzielniczek ze swoimi wyrobami, przesympatyczne towarzystwo i niepowtarzalne zakupy gwarantowane :ok:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob kwi 02, 2011 23:11 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

Etiopia pisze:Mam pytanko czy ktoś wie jak dr Orzeł przyjmuje w najbliższym czasie w KV tzn czy jest jutro lub pojutrze na Sanockiej ( wcale mi się nie uśmiecha iść do niego bo sobie nagrabił ) Mufasek kuleje ale teraz nie wiem czy kuśtyka na prawą po operacji czy kuśtyka na lewą ....... :( Czy kuśtyka na obydwie ... :(

www.krakvet.eu

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Sob kwi 02, 2011 23:57 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

Proszę o informację osoby dokarmiające koty na Woli Duchackiej w Krakowie, gdyby pojawiła się przy karmniku nowa kotka z tego postu:

viewtopic.php?f=13&t=126169&start=0
Ostatnio edytowano Nie kwi 03, 2011 10:53 przez BartekBohdan, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

BartekBohdan

Od: Sob kwi 02, 2011 23:13

Post » Nie kwi 03, 2011 6:58 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

Leone pisze:
Etiopia pisze:Mam pytanko czy ktoś wie jak dr Orzeł przyjmuje w najbliższym czasie w KV tzn czy jest jutro lub pojutrze na Sanockiej ( wcale mi się nie uśmiecha iść do niego bo sobie nagrabił ) Mufasek kuleje ale teraz nie wiem czy kuśtyka na prawą po operacji czy kuśtyka na lewą ....... :( Czy kuśtyka na obydwie ... :(

http://www.krakvet.eu

Grafik jest, ale marcowy :mrgreen:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie kwi 03, 2011 7:59 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;(

Leone pisze:

http://www.krakvet.eu

wypchaj się :evil:
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]