Hospicjum 'J&j'. ZAMYKAMY.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 02, 2011 10:07 Re: Hospicjum 'J&j'.

Agn pisze:http://www.mlekomat.com/
http://mlekomat.pl/

Wujek Google wie wszystko. :mrgreen:

Ty uważaj :arrow: umiejętność korzystania z wyszukiwarki jest na tym forum klasyfikowana jako ubecka metoda pozyskiwania informacji... 8) :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob kwi 02, 2011 10:11 Re: Hospicjum 'J&j'.

pixie65 pisze:
Agn pisze:http://www.mlekomat.com/
http://mlekomat.pl/

Wujek Google wie wszystko. :mrgreen:

Ty uważaj :arrow: umiejętność korzystania z wyszukiwarki jest na tym forum klasyfikowana jako ubecka metoda pozyskiwania informacji... 8) :mrgreen:

He??

8O

Agn ja chciałam tak tylko wtrącić, że czasem nie chodzi o suchą informację od wujka G...
Czasem chodzi o to, aby ktoś żywy podzielił się wrażeniami 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob kwi 02, 2011 10:12 Re: Hospicjum 'J&j'.

Dzięki. Nie miałam pojęcia, ze to takie powszechne zjawisko te mlekomaty :oops:
I faktycznie chodziło mi o ludzkie wrażenia
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob kwi 02, 2011 10:12 Re: Hospicjum 'J&j'.

Taka krzyzowka krowy i bankomatu
- niby tak, ale gdzie mu do prawdziwej krowy. A , i muuuu nie mówi :( .
A i ważne - mi sie wydaje: podobno są takie, zainstalowane przez prywatnych gospodarzy co to maja 'ekologiczne'krowy. U nas jak montowali to pan się chwalił, że to duże gospodarstwo, że do tesco dają mleko i jeszcze gdzieś... więc to już mnie tak nie kręci i może dlatego się nie zsiadło.. :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob kwi 02, 2011 10:24 Re: Hospicjum 'J&j'.

z torunskiego mlekomatu się zsiadło, śmietany na 3 palce cena dosyć wysoka ale warto :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Sob kwi 02, 2011 11:54 Re: Hospicjum 'J&j'.

No kurde. [jęk] Czemu ta Warszawka tak upośledzona..? Nawet jednego mlekomatu dla dwu (czy cóś) milionów ludzi...? Granda!! :?

Co prawda obawiam się, że jak już postawią, to ode mnie będzie za daleko... Za daleko na mleko. :roll:

*

Agn, Rottenowi przekaż ode mnie, że powinien poznać Gatka. - Otóż parę tygodni temu byłam koszmarnie chora. Przez 3 dni 40 stopni... no, zgon. Drugiego dnia mej udręki Gacisko (razem z Okruchem) urządziło imprezkę w piżamach... znaczy, w łazience. Dużo nie słyszałam, bo przysypiałam, ale jak w końcu musiałam zawlec się do kibelka, o mało nie padłam trupem: wywalony żwirek, ręcznik wyciągnięty z szafki na brudną i wymieszany z owym (używanym) żwirkiem, oraz śnieżyca z rolki papieru toaletowego przerobionego na konfetti. Zaznaczam, że łazienka była otwarta.

Nie podusiłam tałatajstwa tylko dlatego, że nie miałam siły. 8)

*

Kciuki za Grendela :ok:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Sob kwi 02, 2011 12:34 Re: Hospicjum 'J&j'.

Agn pisze:Grendel nie miał dziś specjalnie apetytu.

Grendel, ti prego..

woodpeck

Od: Pt lut 20, 2009 13:08

Post » Sob kwi 02, 2011 12:54 Re: Hospicjum 'J&j'.

W Trójmieście też mlekomatów niet :(
Jednak co Toruń to Toruń 8)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob kwi 02, 2011 13:27 Re: Hospicjum 'J&j'.

mlekomat w W-wie jest Bielany,bez histerii proszę ,stolica nie gorsza :mrgreen: i robi muuu

pozdrawiam Leśnych -wsiowa :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob kwi 02, 2011 14:02 Re: Hospicjum 'J&j'.

Obrazek Obrazek
Jak widać - udało mi się zminimalizować niedoczas. I tyle w kwestii radosnych wieści.
Tofu to nie wiem w oparciu o jaką zasadę jeszcze działa. Wyniki są koszmarne. Ten kot nie powinien już wcale funkcjonować, a jak na niego patrzę to właściwie nic się nie zmieniło. Płukany czy nie - wyniki nerkowe skaczą w górę. Wątroba - od sasa do lasa, raz w górę raz w dół. `Metamielocyty` - ??? 8O Jeszcze nigdy rozmaz robiony w labie nie wykazał ich w krwi moich kotów. Fosfor... :roll:
Rotten jak widać - nie najgorzej. Za dużo fosforu i wapnia przy wydolnych nerkach i wątrobie, bez hipokalcemii - ciekawostka. Ale to by mogło tłumaczyć i stany padaczkowe [choć to raczej powinno się pojawić przy współwystępującej hipokalcemii] i nadmierny świąd skóry [oprócz oczywistych powodów w postaci `atrakcji skórnych wszelakich`], a także zaczerwienienie spowodowane przekrwieniem oczu [spojówek, białek i siatkówki].

Tofu na kroplówkach od wczoraj. Tym razem przedłużymy ciąg do dwóch, trzech tygodni i od razu zrobię powtórkę badań, czy w ogóle to płukanie czemuś służy.
W poniedziałek skonsultuję wyniki z Doc, bo Rotten też pewnie będzie czegoś potrzebował.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob kwi 02, 2011 14:18 Re: Hospicjum 'J&j'.

zawsze podejrzewałam, że Tofu jest cyborgiem 8)

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Sob kwi 02, 2011 19:32 Re: Hospicjum 'J&j'.

A ja zrobię to co potrafię najlepiej - czyli napiszę posta nie w temacie. 8)
marikita pisze:No kurde. [jęk] Czemu ta Warszawka tak upośledzona..? Nawet jednego mlekomatu dla dwu (czy cóś) milionów ludzi...? Granda!! :?

Żebyś wiedziała, że upośledzona. Nawet taka mieścina (z całym szacunkiem, bo to piękne miasto) jak Tarnowskie Góry ma mlekomat. 8) O jakości mleka się nie wypowiem, ale wiem że takie ustrojstwo stoi (ba, nawet wiem gdzie i widziałem na własne oczy). 8)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Sob kwi 02, 2011 20:38 Re: Hospicjum 'J&j'.

Nie-w-temacie, czyli o mlekomacie.
Jak dopisała wsiowa [ :1luvu: ] w Warszawie mlekomat stwierdzono naocznie, więc nie jest tak źle. W Trójmieście też musi się takowy ukrywać - nie ma, że nie, choć Wujek Googiel nic na ten temat nie znajduje [ale szukałam tylko do trzeciej strony].
W Toruniu jest - ale nie widziałam na własne oczy, więc wstawiłam linka z Wujka Googla.

W kwestii powiązań umiejętności korzystania z wyszukiwarki z UB-ckimi tendencjami - niezorientowanych uprasza się o doczytanie wątku Mirki. Tam to powiązanie jest naświetlone, w razie niezrozumienia powiązania, należy pisać PW do bezpośredniego znawcy tematu. Nie na moją głowę jest usiłowanie znalezienia wyjaśnienia na czym to powiązanie polega.

Grendel tak ładnie poproszony [w ładnym języku 8) ] dał się namówić na nieco surowizny. Niestety, bardzo mu przeszkadza stan zapalny w buzi i obrzęk węzłów chłonnych - dławi się, gdy połyka.

Tofu JEST cyborgiem. Działa na mięso i PWE. Innych możliwości nie ma, bo skrytki z bateryjkami do tej pory nie wykryto.

Marikita, a Ty już zdrowa jesteś mam nadzieję?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob kwi 02, 2011 23:22 Re: Hospicjum 'J&j'.

O przepraszam, w Warszawie mlekomat jest :D Przy Hali Mirowskiej.
Pierwsze zakupione mleko się pięknie zsiadło. Dwa następne już nie chciały (po 5 dniach czekania wylałam).

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Nie kwi 03, 2011 1:57 Re: Hospicjum 'J&j'.

Agn pisze:[...]
Marikita, a Ty już zdrowa jesteś mam nadzieję?

Prawie. :D Jakowyś kaszel mi został, ale teraz - w końcu - zrobiło się ciepło, więc może przejdzie.

*

Oo, dwa mlekomaty w Wawce...! Ale oczywiście za daleko dla mnie... (Dla 'Carpatii' też było za daleko i tylu ludzi się utopiło. W wodzie, nie w mleku. :roll: ) ...Powinnam jeszcze spróbować się przespać?

*

Kciuki za Grendela i jedwabistego Tofu :ok:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

[poprzednia][następna]