TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 01, 2011 21:17 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka pisze:taki tekst znalazłam na stronie KM
Rozumiemy, że kocich spraw do rozwiązania są tysiące, jesteśmy po to aby służyć swą radą, pomocą i doświadczeniem, jednakże z uwagi na to, że cały ciężar kotów łódzkich i nie tylko, pomału zostaje przenoszony na naszą Fundację, nie zdołamy w krótkim czasie rozwiązać nagromadzonych przez lata problemów. Prosimy o cierpliwość, współpracę i aktywność karmicieli i opiekunów kotów bezdomnych. Razem możemy więcej i szybciej zrobić w tym samym czasie.

ta pani ma poważnie zaburzony ogląd rzeczywistości.

źródło: http://www.kociamama.pl/?kontakt,36

8O 8O 8O
nie ma to jak dobre PR

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt kwi 01, 2011 21:20 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ciekawe,co pozostałe łódzkie fundacje na to :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt kwi 01, 2011 21:24 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka pisze:ciekawe,co pozostałe łódzkie fundacje na to :lol:

Jak na lato :mrgreen:

Kocia Mama weźmie ciężar opieki nad [url]wszystkimi[/url] łódzkimi kotami na swe barki, a ja i jeszcze parę innych dziewczyn sobie będziemy leżeć, odpoczywać i pachnieć :wink: I oglądać "M jak Miłość" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pt kwi 01, 2011 21:27 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

no proszę, uderz w stół, a pierwsze łódzkie leniuszki się odzywają :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 01, 2011 21:32 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Aj tam, aj tam :mrgreen:
Przebijałam się przez wątek i rozgryzałam fejsbuka, a nieproste to, oj nieproste :oops: :oops: Fejsbuk znaczy :oops:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pt kwi 01, 2011 21:33 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

marija pisze:Aj tam, aj tam :mrgreen:
Przebijałam się przez wątek i rozgryzałam fejsbuka, a nieproste to, oj nieproste :oops: :oops: Fejsbuk znaczy :oops:

dlatego nie zakładam konta na fb,po prostu polegnę :oops:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt kwi 01, 2011 21:35 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

no widzicie? potrzeba matką wynalazków.
Jeszcze tydzień temu umiałam tylko jak cielę być we własnym profilu, a dzisiaj już mieszam całkiem nieźle :lol: wszystko to dzięki Milińskiej i KM :ryk:
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 01, 2011 21:36 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka pisze:no widzicie? potrzeba matką wynalazków.
Jeszcze tydzień temu umiałam tylko jak cielę być we własnym profilu, a dzisiaj już mieszam całkiem nieźle :lol: wszystko to dzięki Milińskiej i KM :ryk:

8O :ryk: :ryk:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt kwi 01, 2011 21:45 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka pisze:no widzicie? potrzeba matką wynalazków.

lepiej uważaj z takimi wyznaniami..
bo za chwilę na stronie KM w rubryce "nasze sukcesy" Milińska napisze:
"nauczyłam Femkę obsługi facebook'a" :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Pt kwi 01, 2011 21:46 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

dla niej to ja jestem Pani Femka :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 01, 2011 22:02 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

nie umiem zrozumieć jednej rzeczy. Ta baba śmieje się ludziom w twarz, cznia zarzuty, kpi z całej sytuacji, a jej dwór z kogo się składa - z idiotów??? podane są dowody, czarno na białym, udokumentowane, a ci ludzie cieszą się jakby im kto do kieszeni napluł i ironizują wraz z prowodyrką. Tak się zastanawiam: czy to tylko głupota latająca, czy już bezczelna i niczym nie umotywowana pewność siebie?...
KotkaWodna

Post » Pt kwi 01, 2011 22:23 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Na miau zaglądam tylko po ''wezwaniu'' ;-), ale nie mogłam się oprzeć.......
Oczywiście sprawę Tiki (') zna chyba każdy zaglądający na miau. Pewnie już wszyscy
prześledzili działalność KM i jej udział w zbawianiu kociego Świata, bo przecież inne Fundacje olewają
sprawę i przekierowują do KM, która zawsze, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki pojawia się tam, gdzie
inni pomóc nie mogą.......
Jedną z moich ''ulubionych'', wielkich, akcji KM jest interwencja na Górnej: http://www.kociamama.pl/?koty-z-gorniaka,1825
Ciekawa jestem, czy tylko ja jestem taka przewrażliwiona.....ale porównując wiek obu Pań i zdjęcia dokumentujące ''akcję''
i to, co moje oczy ujrzały, wzdrygnęły mną bardzo, nie wiedziałam, czy mam się śmiać, czy płakać :-(
Jeśli chodzi o procedury sterylkowe, nie jest to dla mnie również temat obcy....słyszało się o tym, a to tu, a to tam.....
Niestety za rękę nikogo się nie złapało......

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Pt kwi 01, 2011 22:36 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

KotkaWodna pisze:nie umiem zrozumieć jednej rzeczy. Ta baba śmieje się ludziom w twarz, cznia zarzuty, kpi z całej sytuacji, a jej dwór z kogo się składa - z idiotów??? podane są dowody, czarno na białym, udokumentowane, a ci ludzie cieszą się jakby im kto do kieszeni napluł i ironizują wraz z prowodyrką. Tak się zastanawiam: czy to tylko głupota latająca, czy już bezczelna i niczym nie umotywowana pewność siebie?...

Kotka Wodna, przecież od dawna wiadomo, że pani M ma swoich żołnierzy, a jak wiadomo, Ci wskoczą w ogień za nią, jak
każdy żołnierz z powołania, sam zginie, aby ocalić Guru.
To, że się śmieje wobec faktów? no niektórzy tak mają, a jak mogą się zachować, skoro nic innego im nie pozostaje ;-)
Przerażający jest też fakt, że w wielu interwencjach na końcu opisu jest sama krytyka wobec osób, które takową sytuację
zgłosiły, a nie oszukujmy się, że nie wszyscy mają taką świadomość, takie doświadczenie z jakim na co dzień spotykają się
osoby czynnie pomagające kotom, chciały dobrze, a wyszło źle...

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Pt kwi 01, 2011 22:38 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

no to ja jestem za durna i naiwna na ten świat... Jak można być takim draniem pod płaszczykiem dobroczynności..
gdzie jest przycisk "stop"?..
wysiadam teraz i tutaj :-/
KotkaWodna

Post » Pt kwi 01, 2011 22:39 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

elfrida pisze:Jedną z moich ''ulubionych'', wielkich, akcji KM jest interwencja na Górnej: http://www.kociamama.pl/?koty-z-gorniaka,1825
Ciekawa jestem, czy tylko ja jestem taka przewrażliwiona.....ale porównując wiek obu Pań i zdjęcia dokumentujące ''akcję''
i to, co moje oczy ujrzały, wzdrygnęły mną bardzo, nie wiedziałam, czy mam się śmiać, czy płakać :-(
Jeśli chodzi o procedury sterylkowe, nie jest to dla mnie również temat obcy....słyszało się o tym, a to tu, a to tam.....
Niestety za rękę nikogo się nie złapało......

Witam dziewczęta, podczytuję wątek nie udzielając się... Jednak po wejściu na link "interwencji" postanowiłam wypowiedzieć swoje zdanie. Brakuje mi słów na skomentowanie zdjęcia, na którym starsza pani klęczy na stercie (chyba) desek, a pani Milińska ("pani" użyte z ironią) patrzy na to... Ludzka przyzwoitość i dobre wychowanie nakazuje chyba szanować starsze osoby? Nie miałabym sumienia przyglądać się jak ta starsza pani się wysila...
I jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek. Czy wy na interwencje, łapanki i inne tego typu rzeczy ubieracie sukienki, szpilki i występujecie w pełnym makijażu? :)
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

[poprzednia][następna]