Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 31, 2011 19:19 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Witam sie u Was. :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw mar 31, 2011 19:31 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Secret witaj!!!

Shira, Yuki nie ma jajników. Ma usunięte "wszystko", a przy okazji zabiegu wet tłumaczył małżowi łacińskie zależności pomiędzy macicą i histerią :wink: Nie pamiętam pełnej łacińskiej nazwy zabiegu, ale pamiętam, że "histeria" wywodzi się z łaciny. Małż też to zapamiętał :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw mar 31, 2011 20:30 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Strasznie mi bylo Was brak. Mam nadzieje, ze nadaze teraz ze sledzeniem, bo czasu mi braknie odkad pracuje i tyle zadan tu mam.

Jak tam Wasze plany z mieszkaniem?

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt kwi 01, 2011 11:46 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Awarię prądu mieliśmy wieczorem :evil: Bez prądu komputer nie chciał współpracować :wink:

Secret my też za Tobą tęskniliśmy. Nie dziwię się Tobie ani trochę, że chcesz spędzać więcej czasu poza komputerem mając takie sąsiedztwo i chyba miłe towarzystwo. Zazdroszczę Tobie koni i pięknych widoków. Prawdziwe życie toczy się poza forum, a tu jest tylko dodatek :wink: Odwiedzaj nas kiedy tylko będziesz miała ochotę (też ostatnio nie bywam codziennie :wink: ). Mieszkania szukamy, ale na razie nic ciekawego nie ma

mmk

Post » Pt kwi 01, 2011 20:48 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk pisze: Shira, Yuki nie ma jajników. Ma usunięte "wszystko", a przy okazji zabiegu wet tłumaczył małżowi łacińskie zależności pomiędzy macicą i histerią :wink: Nie pamiętam pełnej łacińskiej nazwy zabiegu, ale pamiętam, że "histeria" wywodzi się z łaciny. Małż też to zapamiętał :roll:
Nic nie szkodzi, wystarczą moje :mrgreen:
A co do histerii( pewnie histerotomia) to nie darmo kiedyś ją nazywano szałem macicy :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob kwi 02, 2011 11:37 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Pewnie, że wystarczą :wink: Yuki jest "Twoja" :wink: Nazwa zabiegu Yuki jest dłuższa, ale nie potrafię jej odczytać z bazgrołów w książeczce. Wiem tylko, że oprócz macicy usunięte były tez jajniki i nazwa to uwzględniała :roll: Ale to w sumie nieważne :wink:

Spotkałam przypadkiem wetkę zatrudnioną u naszego weta. Porozmawiałyśmy (pamięta nas i nasze koty, nie mam pojęcia jakim cudem, bo pracuje tam od niedawna i widziała nas dwa razy i nie w komplecie :? ). Okazuje się, że nasz malutki "wiejski" gabinet się rozrasta i wyposaża w takie cuda, że zrobiło mi się tak 8O Jeszcze trochę i na badania będę chodziła do nich zamiast do ludzkiego lekarza. Tym bardziej, że planują dokupić jakąś "nakładkę" umożliwiającą badanie krwi i moczu ludzi "bo czasem by się przydało" :ryk: Mi tez czasem by się przydało :wink: To będzie gabinet lepiej wyposażony niż moja przychodnia a obsługa jest milsza i bardziej fachowa :wink: Tylko trochę głupio będzie mi prosić weta o pobranie krwi - ciekawe czy by potrafił bez golenia i trzymania pacjenta ... :ryk:

mmk

Post » Sob kwi 02, 2011 14:31 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk- zapewne będzie potrafił :mrgreen: :ok: . Dodam, że np. badanie w kierunku pasożytów u ludzi zawsze warto robić u weta - on przynajmniej wie czego szuka i na ogół znajduje bezbłędnie a w labie - nam przypadki - że tasiemca karłowatego w kale uznano jako niestrawione resztki pokarmu...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto kwi 05, 2011 20:17 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Asia_Siunia pisze:mmk- zapewne będzie potrafił :mrgreen: :ok: . Dodam, że np. badanie w kierunku pasożytów u ludzi zawsze warto robić u weta - on przynajmniej wie czego szuka i na ogół znajduje bezbłędnie a w labie - nam przypadki - że tasiemca karłowatego w kale uznano jako niestrawione resztki pokarmu...

8O 8O 8O 8O 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro kwi 06, 2011 8:00 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Dałabym sobie głowę uciąć, że tu byłam - przecież doskonale pamiętam, że komentowałam jednostronnie hodowany wąs Kuby... A może tylko miałam zamiar skomentować...? ;)
Przycupnę sobie :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro kwi 06, 2011 13:28 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Jednostronnie hodowany wąs Kuby był w poprzedniej części chyba :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw kwi 07, 2011 11:49 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

O tak, i piękny był ten, jednostronnie hodowany wąs :1luvu:

Cieszy mnie, że gabinety weterynaryjne są coraz powszechniejsze, szczególnie w mniejszych miejscowościach, gdzie trudno o dostęp do weta. Mam nadzieję, że i weci z secem będa tam pracować :ok: . Moja ulubiona wet własnie zaczyna tworzyć własną praktyke i przeogromnie jestem z tego powodu szczęśliwa :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw kwi 07, 2011 15:17 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Witaj Pasibrzucho! Cudne kociaste masz w podpisie!!! O wąsie pisałam w poprzedniej części, ale zdjęcie umieściłam dopiero w tej części :wink:

Psiama, nasz gabinet jest w tej miejscowości od kiedy w niej mieszkamy, teraz po prostu się rozbudowuje i wyposaża w porządny sprzęt. Do kwalifikacji lekarzy nie mam najmniejszych wątpliwości, ale sprzętu to tam nie było (ale jeśli były potrzebne dodatkowe badania to zlecali je bez oporów i odsyłali do gabinetów odpowiednio wyposazonych). W naszej miejscowości był jeszcze jeden wet, ale on jest specjalistą od koni, krów i innych takich :wink: Niedawno otworzył się jeszcze jeden gabinet... I to wszystko w wiosce o statusie sołectwa :lol: Po prostu - weci budują się pod miastem i otwierają gabinety przy domu :wink:

Chora jestem i źle mi z tym jest :roll: Koty (chyba na złość :wink: ) mają głupawkę z przytupem...

Aaaa, wiem juz dlaczego Yuki jest głupkotkiem :lol: Yuki ostatnio bardzo urosła, wyciągnęła się (znaczy, ze schudła :wink: ), a główka została malutka i najwyraźniej sobie nie radzi z większą powierzchnią do obsługi :wink:
A poza tym to Kuba przychodzi do mnie codziennie na pieszczoty! :mrgreen: Do mnie! Na kolana! :mrgreen: I mruczy przy tym! Yuki też przychodzi po pieszczoty! Yuki nawet od niedawna wita się ze mną kiedy wracam z pracy. Rosen się troszkę pogubił w tym zamieszaniu (zazdrosny jest :wink: ). Przychodzi najczęściej, kiedy jestem w kuchni i wówczas muszę kota natychmiast przytulić, albo sam wskoczy na ręce :wink: Wiosna czy cóś? :lol:

mmk

Post » Czw kwi 07, 2011 15:18 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk, który Twój to taki wrażliwiec?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw kwi 07, 2011 15:21 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Chyba wiosna, na różnych wątkach czytuję o właścicielach skarżących/dziwujących się, że ich koty nagle diametralnie zmieniły swoje zachowanie ;)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw kwi 07, 2011 15:31 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

jozefina1970 pisze:mmk, który Twój to taki wrażliwiec?

Kuba. Aktualnie lekko kicha, ale uszy czyste :wink:

Pasibrzucha pisze:Chyba wiosna, na różnych wątkach czytuję o właścicielach skarżących/dziwujących się, że ich koty nagle diametralnie zmieniły swoje zachowanie ;)

Czyli wiosna 8) Ale nie skarżę się ani odrobinę! 8)

mmk

[poprzednia][następna]