Moderator: Estraven
rybcie pisze:PcimOlki, to łódzki wet, dr Korzeniowski, który prowadzi kilka łódzkich nerkowców (Yennifer, Patti). Ma bardzo dobrą opinię i jako diagnosta i jako lekarz leczący nerki. Może ja coś pokręciłam przekazując to, co usłyszałam... nie wiem. Obraz nerek interpretował w korelacji z wynikami badania moczu i kolejnych badań krwi. Z mojej okolicy to w kwestii nerek najbardziej doświadczony wet. Komuś muszę uwierzyć... Na podstawie tych wszystkich wyników, dodatkowo na moje wyraźne pytanie, powiedział, że kot jest nawodniony prawidłowo.

nie, nic więcej tam nie wyszło. Na szczęścieGeorg-inia pisze:Zgadzam się z Mokką, jej TŻ-tem i Alkiem. Nadkrwistość może być spowodowana zwiększoną erytropoezą, która z kolei też może wystąpić na skutek zmniejszonego natlenienia krwi. Może i faktycznie, to cholerne 16 piętro ma tu związek?...? Sama erytropoetyna jest wytwarzana przez nerki... Karsivan jest lekiem poprawiającym ukrwienie, a co za tym idzie - natlenienie. Gadget jadł na ten swój mózg uszkodzony, ale mu nie pomagałoMożna podawać nawet wiele lat, chociaż ze stosowaniem u całkiem zdrowych zwierzaków bym nie przesadzała
![]()
Podwyższony poziom wapnia to za mało, żeby coś powiedzieć, przy gospodarce wodno-elektrolitycznej ważny jest stosunek do innych pierwiastków. Rozumiem, że oprócz zwiększonej echogeniczności warstwy korowej nie ma żadnych więcej nieprawidłowości w budowie nerek?
bo myślę i myślę...

Użytkownicy przeglądający ten dział: dilah, ewar, Google [Bot], kota_brytyjka, Silverblue, Wojtek i 91 gości