Cosia Czitka,Balbi,Mić-kopciuszki, wracajcie do gniazd!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 07, 2011 19:23 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Idzie, idzie...
Przebiśniegi już kwitną na całego, krokusy zaczynają, szpaki i kosy pitolą, aż w uszach dzwoni.
Wiosna już jest :D
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Wto mar 08, 2011 7:28 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

czitka pisze:Oj, dziękuję bardzo, dopiero zajrzałam :1luvu:
Kociaste już w nocy zrobiły mi imieniny, Miciu nawet kilka razy kładł się mi na twarzy, albo na głowie :P
Mam wspaniałe, pełne atrakcji noce. Rozkładam dwa wielkie spania, w tym jedno oczywiście ewakuacyjno-awaryjne.
Wieczory wyglądają tak:
1. W salooonie wielkie spanie, tu książeczki, telewizor, komputer do poduszki. Spanie wstępne. Na kołdrze układa się Balbusia, a potem MIćMić, ale Balbi tego nie lubi, więc jak wskoczy Mić, to z wrzaskiem ucieka. Mić jest grzeczny i odchodzi, Balbusia wraca. Czitka wpada na chwilę na chrup chrup, bo też nie lubi tłoku, ona Królowa. Cosia się nie liczy, zasypia jak dziecko na suszarce do bielizny w pokoju obok koło siódmej.
2. Gaszę światło. Do spiącej Balbusi dochodzi 7 kilo Micia, na paluszkach, żeby jej nie budzić i nie straszyć, ale zaczyna traktorzyć koło mojej głowy, spać się nie da. Oba na kołdrze po dwóch stronach mnie.
3. Czekam, żeby zasnął, bo ja wtedy w nogi. W czasie czekania nadchodzi Tuta z pokoju obok i układa się na mnie. Jak lew na zdobyczy. Mruczy. 6 kilo.
4. Nie można już spać w ogóle. Delikatnie wypraszam ze mnie Czitusię i cichutko na palcach, tak, żeby Mić nie zauważył przeczołguję się do drugiego pokoju, gdzie czeka puste łóżko :P Jest koło pierwszej w nocy.
5. Tuta za mną :evil: Usiłuję zagnieździć się w drugim pokoju tylko z Czitusią. Wstępnie coś pochrupie (puszkę z chrup chrup muszę zabrać ze sobą, stoi koło poduszki) i idzie spać do skrzynki na kaloryferze. Uffff...Ale chrupanie budzi Micia , który nadchodzi :evil: Nadchodzi głośno traktorząc, jest koło drugiej.....
6. Dostaje chrupki. Jak za mało, to mnie łapą po twarzy, żeby więcej. W końcu pojadł, uwala się na nogach. Wraca zazdrosna Tuta i znowu układa się na moim boku. Fajnie. Jest po drugiej, sąsiad odpala auto do pracy nocnej. W końcu śpimy....
7. Ale nie długo :evil: Nadchodzi Cosia :mrgreen: Prosto do puszki koło głowy i wali jak w bęben do skutku, aż jej nie dam :evil: Chrupie głośno i...budzi Micia, który ponownie chce chrupać. Mam trzy na kołdzre, spanie wykluczone :roll:
8. Na palcach wracam do pierwszego pokoju, gdzie została Balbusia, która chce pod kołdrę. Wpuszczam. Jest góra Balbusi.
Zasypiamy, ale Balbusi jest po pół godzinie za ciepło i wychodzi. Siusiać. Szura. Kopie dół na kilometr. Budzi się w pokoju obok dowcipny Mić, żeby nastraszyć Balbunię. I tak w kółko. Świta :roll:
I tak noc za nocą, rok za rokiem....
Moje Kochane Tygrysy :1luvu:

:ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto mar 08, 2011 11:35 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Jest wiosna najprawdziwsza, krokusy fioletowe wylazły, tulipany codziennie większe, palimy stare patyki, poprawiamy ofoliowanie płotu i w ogóle w słońcu cieplutko!
Czitusia wychodzi do ogrodu, a to już z pewnością wiosna! :P
No i nadlatują ptaki! Gęsi lecą nad moim domkiem prawie codziennie!
Czekam na przylot krzyżówek :mrgreen:, budka dla Taśtasiek gotowa :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto mar 08, 2011 11:53 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

czitka pisze:Jest wiosna najprawdziwsza, krokusy fioletowe wylazły, tulipany codziennie większe, palimy stare patyki, [...]:

Zazdroszczę Ci :oops:

U nas dzień w dzień do -7 st mrozi i nie odpuszcza 8O

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto mar 08, 2011 11:55 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Dlaczego wiosna jest tylko po Twojej stronie Odry?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto mar 08, 2011 12:05 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Nie ma żadnej wiosny :evil:
I nie będzie....

Bo Czitka, jako optymistka, o wiośnie opowiada już od grudnia, ale jej prognozy z zasady sie nie sprawdzają :roll:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto mar 08, 2011 13:03 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Zdecydowanie o wiośnie wolę wersję Czitki.
Przyroda się budzi do życia, ptaki przylatują idzie wiosna, już jest tuz, tuż.
Dzień dłuższy, słońce świeci.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro mar 16, 2011 11:01 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Bungo pisze:Nie ma żadnej wiosny :evil:
I nie będzie....

Bo Czitka, jako optymistka, o wiośnie opowiada już od grudnia, ale jej prognozy z zasady sie nie sprawdzają :roll:

Nie pisz takich rzeczy, bo mnie coroczny optymizm Czitki o wiośnie w grudniu trzyma przy życiu 8) :lol: .
A tak w ogóle to Czitkę wcięło??? :roll:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Śro mar 16, 2011 11:19 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Nie mam pojęcia, gdzie jest czitka :placz:
Ale wiosna przekroczyła Odrę i u mnie też już jest.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro mar 16, 2011 12:51 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Jakiś czas temu Czitka na KŁ pisała o nowych, ekscytujących przygodach hydraulicznych ;)
Może nadal walczy z rurą? ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro mar 16, 2011 19:57 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Rury opanowane. Pewien pan hydraulik wydał jednoznaczna opinię o moim piecu dwufunkcyjnym, że jest do kasacji, że pękła nagrzewnica i kilka innych elementów, że nie opłaca się naprawiać, a nawet nie można, piec trup. Zaproponował, że podłączy nowy piec itd. Zamarłam 8O
Potem przyszli inni fachowcy od mojego pieca i stwierdzili, że nic nie pekło, piec jest w znakomitej formie, wymienili jeden zaworek za stówę i wszystko hula, ufff...
Ale to nie wątek hydrauliczny, pomyliło mi się :roll:
Wiosna jest i nie ma co tu już polemizować.
O, bardzo proszę, moje krokusy i pszczółka :P
Obrazek
A teraz pada deszcz!!!!!Cudny! Wiosenny! I wszystko się zazieleni!
Ale to wszystko nic, Balbuni wystawał z pysia jeden kiełek troszkę, górny. Zaglądam jej w paszczę i się przeraziłam 8O
To tygrys szablozębny!!!!
Jezu, jak długie moga być górne kły?????
Może coś z tym trzeba robić?????
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro mar 16, 2011 22:14 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Nic się nie zieleni :evil: . Chyba, że jak zwykle najpierw na Twoim zachodzie. U nas dziś było ostro i niemiło :evil: .
Dobrze, że nie dałaś się załadować w wymianę pieca :D :ok: .

Marcelibu

Post » Pt kwi 01, 2011 7:54 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Czitka, co tam u Was?
Wiosna jest? :mrgreen:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pt kwi 01, 2011 8:50 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Sąsiad w kaloszach! Wioooosna!!!!!!

Wiosna w pełni, nawet trawniki na osiedlu się zielenią i wierzby.
Wiosna :lol:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]