Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 30, 2011 22:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

na aukcji będzie dużo prac o kotach ale i różna inne.
z lisiarni biorę 2 ok. 6 mies. kicie. już rozmawiałam o tym z asią bielą.
moja wredotka dziunia od wczoraj w nowym domku załatwionym przez werneu i winerę :lol:
moje wszystkie t6mczasy latają po całym domu- bo rycha nie ma. ale kino :D
tylko lisiarki póki co jeszcze mają izolatki.
mam nową kotkę biało- rudą od pauliny, dorosłą po sterylce, ale chorą póki co.
jutro po aukcji-zebranie kończące miesiąc. proszę o opisane faktury wg. zaleceń do sprawozdania miesięcznego.
powolutku szykujcie listę tymczasów do mnie na maila.

kolejna sprawa- seji. wiem i rozumiem że kryzys, ja bez zmrużenia oka za wszytko płacę wg zalecen prywatnie, ale uważam ze asia jako studentka która nie pracuje nie powinna fundować karmy, leczenia, kastracji dla 16 kotów. sądzę że dla niej powinien byc odpust na prywatne finansowanie. według mnie zabiegi (3 kastracje) i karmę powinno zrefundować PKDT. co myślicie? marlenka możemy tak zrobić?

nie wiem maria jak ty robisz tyle bazarków i się w nich nie gubisz? ja jestem pełna podziwu dla ciebie :piwa:

marea nie wyłapiemy wszystkich kotów świata, tyle co robisz- wszystkie robicie to i tak praca ponad ludzkie siły, nie doceniona, nie zapłacona, okupiona potem i łzami.... naprawdę robicie dziewczyny ogrom dobrej roboty- wasza drabinka do nieba wydłuża się z dnia na dzień :D

marlenka strasznie współczuję ci tego widoku umierającego kota :cry: czasem jest za późno, dobrze że mogłaś mu pomóc.

pani która chciała umieścić kocią rodzinkę w azylu dostała małą reprymende ode mnie i szereg uwag i porad. ale nie odpisała już :?

no i powiem jakie miałam dziś zgłoszenie. dzwoni pan, opowiada, nie dopuszcza mnie do głosu....chce żebym przejęła jego jednego kota, bo mają już dwa a trzeci przyplatał się zimą ale go nie chcą, bo nie dogaduje się z ich 2 kotami. pan mówi że koszty mu nie robią bo jest majetny- ze kupi żwir i karmę. więc ja mu na to że karmę i żwir mam kupiony w zapasie. że nie musi nic kupować, że ma mi dać choć uznaniowo choć parę złotych, bo ja obecnie nie zarabiam i że charytatywnie to trzymam tylko koty z PKDT od członków, i że ja prowadzę w sumie hotel a nie DT. potem mówię mu że w cenie fundacyjnej czyli po niskich kosztach musi kotu zrobic testy fiv/felv oraz odrobaczyć, dać pieniądze na szczepienie, i kot ma być po sterylizacji/kastracji- (zapłaci za to pół ceny w naszym gabinecie).....pan pomyślał i odpowiedział: porozmawiam z żoną i odezwę się....tiaaaaaaaaa.....i w ten sposób zmniejszam sobie liczbę tymczasów w hotelu. rozumiem ze ten wkład finansowy to miała być paczka whiskasa :roll:
takie samo zgłoszenie miałam od mojego klienta jakieś 2 tyg temu i namawiałam go żeby zabrał kota na tymczas, bo jemu w sumie będzie łatwiej mając tylko jednego kota w domu, a ja mam 10. też zapewniał że pokryje wszystkie koszty...i cisza, kot ze zgłoszenia nigdy do mnie nie dotarł.....
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro mar 30, 2011 22:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:kolejna sprawa- seji. wiem i rozumiem że kryzys, ja bez zmrużenia oka za wszytko płacę wg zalecen prywatnie, ale uważam ze asia jako studentka która nie pracuje nie powinna fundować karmy, leczenia, kastracji dla 16 kotów. sądzę że dla niej powinien byc odpust na prywatne finansowanie. według mnie zabiegi (3 kastracje) i karmę powinno zrefundować PKDT. co myślicie? marlenka możemy tak zrobić?

Właśnie o tym też myślę, Seja ma b. dużo tymczasów, a mozliwości finansowe b. ograniczone, trzeba jakoś wygospodarować te środki na jej DT.
Na razie pilne są u niej 3 kastracje kocurków, ja je dowiozę i odwiozę lub Marea, koszt zabiegów powinien być koło 150zł. Ale również karma, żwir, inne koszty wet...

Ja ostatnio na koszty wet. kotów pustkowych miałam sponsoring, nie na 100% ale większość tych kosztów więc nie mam tragicznie, paliwo, karmę i żwir, drobne zakupy w aptece tradycyjnie sama finansuję, będe miała tylko niewielkie koszty wet. dot. Kromki i Fregatki, tak jak ustaliłam z Marleną.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw mar 31, 2011 9:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Nie dramatyzujcie :)

Nie jest źle, bywało gorzej.
Jutro początek miesiąca i będę miała przyzwoite saldo na koncie :)
Jakoś będzie, bazarki będą ...jak się trochę ogarnę.

Zytka i Zohan niestety będą musiały wrócić tam skąd przyjechały, bo owszem dają się głaskać i nawet mruczą, ale dalej panicznie się wszystkiego boją, a kiedy się przestraszą są agresywne...

Małe kociaki od Agi Marczak spędzają mi sen z powiek, bo one mają pouszkadzaną rogówkę...są śliczne i małe i przerozkoszne ,ale będę miała problem z ich adopcją... i to mnie najbardziej martwi, bardziej niż problemy finansowe.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw mar 31, 2011 9:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

asia bezoczki lub niewidome zawsze znajduja domki. długo bo długo, ale jak już sie trafi to dom jest maga dobry. mnie najbardziej martwi kot drejk asi. ludzki stereotyp dot.wirusa hiv jest straszny. wczoraj oglądałam program o napiętnowanym dziecku z wirusem.
sądzę że i w przypadku moniki pacz. kiedy ma grrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuubo ponad 10 kotów pieniądze na leczenie znaleźć się muszą chocby i spod ziemi. ja już tylko licze na aukcję tych obrazów :( bo naprawdę tracę głowę- co robić :x mnie na dłuższą metę też nie stać na sponsoring kotuchów umieszczonych u mnie, bo nie zarabiam obecnie wcale. przyniosę moje ulotki hotelu z prośbą o dystrybucję przez was do tygla. 2 razy wpadło mi ostatnio po 20 zł za adopcje- ale co to jest w morzu potrzeb? moim zdaniem seja musi dostać zwrot choć za te 3 kastracje.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw mar 31, 2011 10:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

uważam ze Asi/Seji trzeba pomóc, z moich bazarków za miesiac marzec jest +/- 230zł to mogłoby iść dla niej, a w kwietniu bedzie (mam już zatwierdzone z wpłatą po pensji) napewno 110zł, + obecnie licytujacy sie bazar jakoes 100zł,
dajmy to Seji......... tzn ogonkom pod opieką ;-)

jak by dzis ktoś miał jakieś fanty, to przyjmuję ;-)
jak cos do mnie to jestem dziś do zlapania pod komórką,
pozdrawiam i do zobaczenia
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw mar 31, 2011 10:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Są przepiękne rzeźby- figurki oraz przestrzenne obrazki do zawieszenia z gliny wypalane, Marea mi przekazała od jakiejś osoby, która chciała nas wesprzeć, przywiozę dziś do Tygla to będą na bazarek lub uda się coś sprzedać od ręki na aukcji. Nie są to rzeczy tanie ale są naprawdę warte swych cen, wyjątkowe ozdoby do domu o tematyce kociej.
Na aukcji będę, tylko mogę się nieco spóźnić, bo po pracy muszę odebrać kotkę z Elbląskiej potem 2 kocury z Korczaka z Redłowa, zawieźć je na chatę, przebrać się i przyjadę.
Rano obrazy zawiozłam do Tygla.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw mar 31, 2011 15:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

O tak te rzezby, figurki od Pani Baji z Suchanina sa przepiekne, sama bym je porawala gdyby mnie bylo stac ;) a jakie piekne prace w domu miala 8O stylowe i gustowne ozdoby dla kazdego kociarza ;)

Przepraszam ze mnie nie bedzie :oops: poprostu padam, od 7:30 latam i lapie koty :roll: rano 3 pojechaly do Pikiela, po czym jeszcze zlokalizowalysmy stado przy kolejce w Nowym Porcie i umowilysmy na Kaprow 2 kolejne kotki i w tych korkach cisnelysmy z Portu do Oliwy heh...dopiero co usiadlam, i ok 18 musze kotki odebrac z Kaprow :roll:
Musialybyscie zobaczyc 2 dlugowlose cuda z tego miejsca, kociaki jesienne, wiec mlode, koteczka wlasnie na zabiegu, Trikolorka, w wiekszosci biala i duzo bezowego, taka srednio oswojona :| a jej braciszek bialo czarny kocurek, mega miziasty tez dlugowlosy :love: oba sa prze prze sliczne...
Jutro od rana kolejna lapanka :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw mar 31, 2011 22:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Aukcja bardzo udana! Udało nam się pozyskać 2530 zł :) Nasza praca nie poszła na marne :) a pomyśleć co by było jakby każda z nas się zaangażowała w reklamę i promocję aukcji! Następnym razem oglaszamy się namiętnie gdzie się da, było naprawdę miło, dziękuje wszystkim za przybycie!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw mar 31, 2011 22:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Właśnie dotarłam do domu, dziękuję za fajne spotkanie, dobrze było Was poznać też od strony oficjalnej ;) Żaluję, że nie załapałam się na aukcję, no ale taka praca.
Przyznam, że to dzisiejsze spotkanie dało mi dużego kopa.. masę energii, mimo że fizycznie padam na nos...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt kwi 01, 2011 9:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

KaleidoStar pisze:Właśnie dotarłam do domu, dziękuję za fajne spotkanie, dobrze było Was poznać też od strony oficjalnej ;) Żaluję, że nie załapałam się na aukcję, no ale taka praca.
Przyznam, że to dzisiejsze spotkanie dało mi dużego kopa.. masę energii, mimo że fizycznie padam na nos...

miło było Cię zobaczyć
pozdrawiam
Obrazek

maria_kania

Post » Pt kwi 01, 2011 9:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Gratuluje udanej aukcji :ok: i uzbieranej kwoty :ok:

Moj dzien byl rowniez bardzo pracowity i owocny :roll: zakonczyl sie przed 24, kiedy to do domu wrocilam :|
Dzis z rana tez juz jedna koteczka zlapana na sterylke, brzuchata...
Obrazek

Marea

Post » Pt kwi 01, 2011 11:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kilka dni temu zrobilam allegro dla Lisiarni a takze allegro z prosba o przekazywanie 1%, dzis takze wyroznione Trojmiasto dla Lisiarni :roll:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 15872.html

Trzeba rozeslac info o tych akcjach w swiat :roll: inaczej nie da rady pozbierac srodkow :roll:
Musi sie o PKDT i naszych akcjach dowiedziec jak najwiecej osob, same wiecie jak duzo srodkow udalo sie uzbierac na Meksyk np poprzez ogloszenia...
Obrazek

Marea

Post » Pt kwi 01, 2011 15:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

viewtopic.php?f=20&t=126108

obraz z aukcji
zapraszam do licytacji i zakupu!
oraz
viewtopic.php?f=20&t=126110

i jeszcze cos mam w samochodzie... ale
chwilowo wymiękam więc czas na obiad po pracy
pozdrawiam,

bo tak ciezko pracowaliśmy, każdy po swojemu:
ObrazekObrazekObrazek

aha
Sabina sprawozdanie z wczoraj zrobiłam do połowy, skończe w poniedziałek, nie dało rady...
Obrazek

maria_kania

Post » Pt kwi 01, 2011 21:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja też chciałam przyjechać na aukcję, ale niestety mam problem z moimi kotami rezydentami - 2 mają zapalenie pęcherza a pozostałej 3 na wszelki wypadek zrobię badanie moczu (ale "polowanie" i łapanie moczu nie jest takie proste bo kociny zwiewają z kuwety :roll: ). Tak więc przez cały tydzień latanie do weta z kotem lub bez kota, na convenię, krew, mocz, usg.... Masakra .... Cieszę się mimo wszystko że kociaki przebadane dokładnie, nerki zdrowe a wet przy drugim kocie zszedł z kosztów mimo że wcale nie prosiłam o żadną zniżkę.

We wtorek rano, pod blokiem obok otruto młodego kota. Oczywiście przekonałam się że na sąsiadów karmicieli nie mogę liczyć nawet jeśli chodzi o zabranie do weta kota który leży na chodniku i męczy się, powoli odchodząc w konwulsjach :evil: Zabrałam kota na uśpienie (o leczeniu nie było nawet mowy); kot był otruty do tego stopnia że podczas podawania leku na uśpienie popękały mu żyły w łapeczce, krew nie krzepła i musiał dostać zastrzyk w serduszko ... Masakra, nie mam słów ... :cry:
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Pt kwi 01, 2011 22:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dobry wieczór!

Ja przepraszam z góry że się Wam wetnę w wątek, ale sprawa robi się dosyć pilna. Kinia098 z Darłowa ma domy dla dwóch swoich kotów znalezione w Warszawie. Oto jej wątek:
viewtopic.php?p=7301593#p7301593

Z kolei Carmen201 wiezie w najbliższy poniedziałek zwierzęta po zmarłym Ś.P. p. Stanisławie z Warszawy do Trójmiasta:
viewtopic.php?p=7290227#p7290227

Udało się im dogadać i koty od Kini mogłyby jechać z Carmen z powrotem do Warszawy, prosto do domów. Tylko jest jeden szkopuł: muszą się znaleźć najpóźniej o 17 w Lęborku (z tego co rozumiem, mogłyby być wcześniej np. w Gdańsku - nie wiem skąd ten Lębork), a Kinia nie może ich tam dostarczyć tak wcześnie w poniedziałek. Macie jakiś pomysł?

Zapytam jeszcze Kinię czy mogłaby koty dowieźć do Gdańska w niedzielę, tylko czy znalazłby się ktoś kto by je przenocował?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]