KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 31, 2011 10:42 Re: KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

od lat jest wysterylizowana i mimo to uwielbia wylegiwac się na działce.

antyrebelia

Od: Śro mar 30, 2011 21:03

Post » Czw mar 31, 2011 10:44 Re: KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

Ok. To mamy i odpowiedź z tej drugiej strony. Ale ja nadal obstaję przy kilku rzeczach:
1. Trzeba by poprosić jakąś Fundację o pomoc w znalezieniu kotu nowego domu, w sensie oni robią wizyty przed adopcyjne i znają się na tym bardzo dobrze
2. Kot powinien do nowego domu zabrać ze sobą jakieś znane mu rzeczy np. kocyk, nie można brać za to kasy.
3. To jak ta rozmowa wyglądała to nie wiem, bo mnie tam nie było. Jednak na Pani miejscu, czy Pani męża zastanowiłabym się czy przejeżdża się taką odległość po nic. Dlatego lepiej zastrzec, żeby przyjeżdżali z bliska-nie będzie na przyszłość problemu!
4. Trzeba również zastrzec, że gdyby się okazało, że już nie chce kota nowy właściciel, to kot zostaje oddany do Pani! Przecież może się zdarzyć wypadek, nowemu właścicielowi się nie daj Boże "zemrze" i co? Przewidzi to Pani? Nie ma sensu gdybać. Od tego jest umowa adopcyjna!
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Czw mar 31, 2011 12:31 Re: KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

antyrebelia pisze:...
Po pierwsze:

"W 2006 roku adoptowałam 5 letnią rodowodową kotkę brytyjską"

- podobno nie z rodowodem, ale rzeczywiście oprócz kłamstwa nic nie wnosi do meritum sprawy.
....

->

Wysłany: Pon Wrz 11, 2006 10:15
rebellia1 pisze:Adoptowałam wczoraj za złotówkę 6 letnią kotkę brytyjską. Znudziła się właścicielce, a ta oddała go sąsiadce, która postanowiła poszukać kotce domu - wystawiła na allegro i trafiło na mnie ;) Mam jej rodowód, ale nic mi on nie mówi :oops:
...:

dzikafretka pisze:...
3. To jak ta rozmowa wyglądała to nie wiem, bo mnie tam nie było. Jednak na Pani miejscu, czy Pani męża zastanowiłabym się czy przejeżdża się taką odległość po nic. Dlatego lepiej zastrzec, żeby przyjeżdżali z bliska-nie będzie na przyszłość problemu!
...

Owszem, przejeżdża się. Kot nie przedmiot i może kategorycznie wyrazić niechęć dla nowego opiekuna.
Ponadto, bez przesady - 200km to jest blisko.

Natomiast największą zagadką jest:
jessi74 pisze:razem z nataszą 25 zawiozłyśmy Bajeczkę na jej spotkanie z domkiem :ok: rebelia1 i jej TŻ oraz synek Danielek - bardzo dobrze wypadli podczas wizyty i ciocia natasza szybciutko i chętnie wypełniała umowe w sprawie adopcji. Niestety też szybko okazało się że uaktywniła się alergia u Bartka i niestety Bajeczka nie może u nich zostać :(

biedna kicia, nie ma szczęścia :( to już kolejne podejście :(

Z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=121321

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw mar 31, 2011 13:04 Re: KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

No i tu pięknie widać, że żadne postronne osoby nie powinny zabierać głosu w tego typu sporze, ani tym bardziej osądzać żadnej ze stron.
Nikt z nas nie wie wszystkiego.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Czw mar 31, 2011 13:43 Re: KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

200 km to jest blisko?! Dla mnie 20 to jest blisko, a nie 10x więcej.
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Czw mar 31, 2011 17:26 Re: KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

Nie będę dyskutować. Napisałam to raz i nie mam zamiaru udowadniać, że nie jestem wielbłądem!
Fela ma rodowód - do wglądu dla zainteresowanych, jeśli to ma znaczenie jakiekolwiek.

Faktycznie, jakbym trzymała język za zębami, to byłoby po sprawie.

PcimOlki - jak Ciebie tak bardzo interesuje, mieszkaliśmy kilka lat z brytkiem pod jednym dachem, moja znajoma ma brytka itp. I zero problemów z alergią. Właśnie dlatego szukałam dla siebie Brytka! Bo w tej materii byłam pewna, a innych kotów jest pełno.

Ten "sajgon" utwierdził mnie w zakupie małego kociaka z hodowli. A nie pomaganiu na siłę. Koniec tematu.

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Czw mar 31, 2011 17:57 Re: KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

Kazia pisze:No i tu pięknie widać, że żadne postronne osoby nie powinny zabierać głosu w tego typu sporze, ani tym bardziej osądzać żadnej ze stron.

ludzi mi nie żal.kota mi szkoda.dalej.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw mar 31, 2011 17:58 Re: KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

Koszmaria pisze:
Kazia pisze:No i tu pięknie widać, że żadne postronne osoby nie powinny zabierać głosu w tego typu sporze, ani tym bardziej osądzać żadnej ze stron.

ludzi mi nie żal.kota mi szkoda.dalej.

dokładnie :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw mar 31, 2011 18:57 Re: KU PRZESTRODZE!!! Nabici w kota!!!

zamykam na prosbę autorki
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

[poprzednia]