DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 30, 2011 20:47 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

asia2 pisze:No dobrze :evil: a jak te pseudo kontrole odnoszą się do nie wydawania zwierząt do adopcji, które to adopcje są statutowym obowiazkiem schroniska? Czy ktoś sprawdzał, pisał, pytał jak ten wątek działa? Może jakieś skargi od stowarzyszeń, fundacji, może osób prywatnych , że zwierzeta są przetrzymywane itp? Nie wiem, ręce opadają na te degrengoladę

Ręcę opadają, bo nie każdy tam może wejść. Serio.
A skargi były i są. A kontrole mówią: jest świetnie. I co ma z tym zrobić np. prokuratura? Jedni się dobijają, że głód, brud, choroby, że umierają zwierzęta, a organa do tego powołane rzucają na stół świstek ze swoją pieczątką, że wszystko jest ok.
To jest nawet więcej niż degrengolada. Dla mnie to zależności a la mafijne. :evil:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt kwi 01, 2011 21:40 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

ważne by temat BYŁ.
Moja ulubiona sentencja, którą stosuje do wielu moich życiowych działań:
"daj mi czas, to cię przegryzę- powiedział Robak do Kamienia"

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt kwi 01, 2011 22:54 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

Cały czas dzieje się w Księdze gości, co rusz świeże wpisy. Cieszę się, że p. Szwarc i a la mafijne otoczenie mają przez to znak, że nie da się ZAPOMNIEĆ i ZAMIEŚĆ POD DYWANIK. Ludzie pamiętają.

Co ciekawe strona też już przestała być aktualizowana http://www.dajmudom.pl/str.php?dz=19 a nie wspomnę, że kotka, której już dawno w schronisku nie ma, nadal jest w dziale: adopcje koty. :roll:

Z tego co rozumiem z wpisów adopcji nadal nie ma. Na wątek dogo ostatnio nie zaglądałam.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Sob kwi 02, 2011 15:58 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

joshua_ada pisze:Cały czas dzieje się w Księdze gości, co rusz świeże wpisy. Cieszę się, że p. Szwarc i a la mafijne otoczenie mają przez to znak, że nie da się ZAPOMNIEĆ i ZAMIEŚĆ POD DYWANIK. Ludzie pamiętają.

Gdzie jest księga gości? Ona jest wirtualna?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto kwi 05, 2011 15:41 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

Niestety ja sięgałam do najwyższych władz i raczej też nic nie mogą albo tak tylko twierdzą to smutne bo tam się czas liczy a tu nikt się nie spieszy. Właśnie otrzymałam list odpowiedź z kancelarii Prezydenta RP w sprawie Korabiewic no i nic z niej nie wynika :(

"Stanowisko informacyjne w BLO" <listy@prezydent.pl>

Pani Anna Głowacka

Szanowna Pani

Zapoznaliśmy się z treścią Pani listu z dnia 28 stycznia 2011 roku skierowanego do Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego, a przekazanego do Biura Listów
i Opinii Obywatelskich Kancelarii Prezydenta RP upoważnionego do udzielania odpowiedzi.

Dziękujemy za okazane zaufanie oraz podzielenie się swoją troską o los zwierząt. Pragniemy zapewnić, że sprawy ochrony i humanitarnego traktowania zwierząt są dla Pana Prezydenta bardzo ważne, czemu wielokrotnie dawał wyraz
w publicznych wypowiedziach. Jednak jako Głowa Państwa działa w ramach określonych w Konstytucji RP uprawnień, a sprawy, o których Pani pisze nie leżą
w gestii Jego Urzędu i nie może On ingerować w działania i decyzje organów samorządowych.

Natomiast ściganie i wykroczeń i przestępstw dotyczących ochrony zwierząt należy do policji i prokuratury. Obecnie Prokuratura Rejonowa w Żyrardowie prowadzi postępowanie dotyczące znęcania się nad zwierzętami przez pracowników schroniska dla zwierząt w Korabiewicach koło Żyrardowa. Śledztwo wszczęto
z urzędu, na podstawie reportażu telewizyjnego nadanego przez stację TVN, w którym przedstawiono bardzo złe warunki bytowe psów. Trwają czynności zmierzające do wyjaśnienia okoliczności ujawnionych w reportażu â� między innymi przeprowadzono oględziny schroniska, zwrócono się do stacji TVN z prośbą o przesłanie nagrań oraz Aktualnie sukcesywnie przesłuchiwane są w charakterze świadków osoby, które mają wiedzę o funkcjonowaniu tego schroniska.

Jednocześnie przepraszamy za zwłokę w udzieleniu odpowiedzi na Pani list spowodowaną bardzo dużym napływem korespondencji.

Z poważaniem

Elżbieta Wężyk

specjalista

Biuro Listów i Opinii Obywatelskich Kancelarii Prezydenta RP

mussimusk

Od: Pon cze 20, 2005 0:04

Post » Wto kwi 05, 2011 16:24 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

jak zawsze nic

poznałam mechanizm działania urzędów przy okazji spraw związanych z moją pracą. To samo- "Ja mam władzę ale nic nie zrobię, bo są inni do tego powołani i ci inni są nieomylni i doskonali w tym co robią".
Musi być
jakiś sposób.

asia2

Post » Pt maja 06, 2011 12:27 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

Odpowiedż jest taka jak zwykle.Pusta-ogólna i nie wynika z niej nic.
Czas mija.Psy umierają.
Pamiętamy.Do Korabiewic wrócimy.I pewnie jeszcze wiele razy nas wyrzucą.Wrócimy znowu,bo skoro komunizm upadl,mur berliński upadl-wrócimy i Korabiewice tez miną.
CDN.
Waldek
Elżbieta

Post » Czw maja 26, 2011 7:59 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

Czy ktoś ostatnio był w Korabiewicach? Próbował?
Teraz kiedy trochę ucichło (?) moze warto byłoby spróbować?
Pytam o próby adoptowania kotów stamtąd, nagadaliśmy się już chyba dosyć...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt cze 10, 2011 14:17 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

Cisza....
Szkoda :-(
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Nie cze 12, 2011 19:37 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

magaaaa pisze:Czy ktoś ostatnio był w Korabiewicach? Próbował?
Teraz kiedy trochę ucichło (?) moze warto byłoby spróbować?
Pytam o próby adoptowania kotów stamtąd, nagadaliśmy się już chyba dosyć...

zapytam jeszcze raz za magaaaa. Nie zapominajmy, że tam cierpią zwierzęta. Ktoś musi to koordynować. Jest taki KTOŚ, może instytucja, stowarzyszenie?

w każdym razie podnoszę wątek .

asia2

Post » Śro cze 22, 2011 8:56 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

JA TEZ PODNOSZE!
WSTYD, ZE W TYM KRAJU DZIEJA SIE TAKIE RZECZY ZE ZWIERZETAMI, ZA PRZYZWOLENIEM PRAWA, WLADZ, LUDZI...
:evil:

TO JEST MEGAAAA SMUTNE! :cry:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pon lip 18, 2011 22:25 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

Wpis tripti z 16.07 na dogomanii:
"w schronisku jest akutalnie 58 kotów, kocury są kastrowane, kotki nie są sterylizowane zwg na brak funduszy, więc zawsze jest ryzyko, że może przyjść obcy kot. Mam jakieś zdjęcia. Jak ktoś miałby ochotę pomóc w jakikolwiek sposób kotom to proszę o kontakt. Pomoc np w postaci ds, czy też dofinansowanie sterylizacji kotek czy inne zabiegi - dwa kotki na pewno potrzebują usunięcia kamienia nazębnego na co nie ma funduszy.
Małych kociąt nie ma. "
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Pt lip 22, 2011 16:55 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

Doczytuję wątek na dogomanii.
Udaje się wyciągać jakieś psy, choć nie za bardzo wiem jak. (chyba jako adopcje).

Więc może można zrobić adopcje kotów?
Tyle, że problem aktualnie tkwi w ilościach i możliwościach DT. :roll: Bo wydobyć to jedno, a co dalej?...

BTW: to, że małych kociąt nie ma jakoś mnie nie cieszy. Tzn. dobrze, że nie ma nowych małych kociąt. Ale co z tymi, które były? Dorosły? Wg mnie raczej są już w ziemi...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt lip 22, 2011 20:44 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

tez nieufnie odnoszę się do informacji o braku kociąt w tym miejscu.

asia2

Post » Pt lip 22, 2011 20:56 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Artykuł w Polityce m.in. o MS

:(
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]