^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 19:46 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Na ta w jaki sposób ludzie rozdają koty nie mamy niestety wpływu - możemy tylko sami szukać odpowiedzialnych domów. Bardzo dziękuję za ostrzeżenie
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Nie mar 27, 2011 21:12 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Tysiek smakowity ten czarnuszek zapakowany w pudełko od tortu. Lubię takie przypalane pręguski.
Katalizator dzięki za ostrzeżenie, wysłałam pw.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Wto mar 29, 2011 12:04 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Mam w domu wojnę - Bandycka Brygada złożona z Dyzia-Zabijaki i Piri-SchwartzeCharakter polują regularnie na Gadzinę. Musimy je rozdzielać (na noc i na czas kiedy jesteśmy w pracy BB i Gadzina pozamykani są w osobnych rejonach mieszkania). Fala przemocy jest nie do opanowania - BB urządzają normalnie polowania z obławą na Gadzinę. Gadzina ma pokiereszowany nosek i nerwicę postępową.
Przyznam szerze, że nie wiem co robić. Gadzinie nie mogę szukać innego domu - jestem dla niej najważniejszą osobą na świecie, jej mamusią, ostoją i leżanką (do innych nie przychodzi). Z kolei BB nie rozdzielę - mimo podłego charakteru (a może właśnie dlatego?) dogadują się jak mało kto, istnieją wyłącznie w tandemie. Nie oddam dwóch moich futer na raz nie ma mowy. Sytuacja patowa :roll:
Feliwey już stosowałam - Dyzio zrelaksowany bardziej niż zazwyczaj intensyfikował agresywne zachowania względem Gadziny. Do niczego :|
Myślę, ze w Gadzinie jest coś, czym prowokuje pozostałą dwójkę. Ale za cholerę nie wiem co. Przeszła podstawowe badania (z białaczką włącznie) bo myślałam, że może jest chora i stąd to odrzucenie przez resztę. Zdrowa jak rydz a ja dalej nie wiem o co chodzi. Mieliście kiedyś podobną sytuację? Trzeba je będzie izolować już na zawsze?
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Wto mar 29, 2011 13:07 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ja mam podobnie. Odkad wysterylizowalam Unke Norek nienawidzi jej .Rzuca sie z ryjem i pazurami wydajac z siebie syki i inne bojowe dźwięki . No,ale Norek ma nierowno pod sufitem ( trauma z wczesnego dziecinstwa) wiec byc moze dlatego tak sie zachowuje. Tyle ,ze u mnie walki odbywaja sie bez ran.

Ps. Czy czlowiek moze miec kk? Mam wrazenie, ze zarazilam sie od Bandyty

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto mar 29, 2011 13:43 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kiedyś czytałem na vetopedii, że nie da się zarazić więc raczej nie jest to możliwe. Jeśli kogoś to pocieszy to u nas w domu też boje między frakcjami.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Wto mar 29, 2011 13:56 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Nie wiem czy to pocieszające... 8) a co robicie, żeby się nie gryzły?
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Wto mar 29, 2011 14:23 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Jak zaczynaja sie lać to klaszcze( w sensie zeby sie wystraszyli) albo... syczę na nich;)))

kya

Post » Wto mar 29, 2011 14:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

kya pisze:Ps. Czy czlowiek moze miec kk? Mam wrazenie, ze zarazilam sie od Bandyty

zawsze lepiej niż świerzbem - leć do pana Przemka niech się ucieszy :mrgreen:
a tak poważnie to nie może - pewnie załapałaś wirusa od jakiegoś "szkodnika"

agiis-s

Post » Wto mar 29, 2011 14:38 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:
kya pisze:Ps. Czy czlowiek moze miec kk? Mam wrazenie, ze zarazilam sie od Bandyty

zawsze lepiej niż świerzbem - leć do pana Przemka niech się ucieszy :mrgreen:
a tak poważnie to nie może - pewnie załapałaś wirusa od jakiegoś "szkodnika"

Bardzo smieszne z panem Przemkiem :twisted: Swoja droga musze podjechac tam bo brakuje mi pomalu lekow i musze uzupelnic a poza tym moze kupie od nich jakas resztke kropli dla Bandyty do oczu bo mu łzawią bardzo. Misiowi kurczaczka, Bandycie gourmeta bo nie chce jesc.....a mi przyjdzie zęby w beton wbijac :evil:

kya

Post » Wto mar 29, 2011 14:47 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna pisze:Nie wiem czy to pocieszające... 8) a co robicie, żeby się nie gryzły?

Tymczasowo separacja, ostatnio jak próbowałem reagować i wrzasnąłem na agresorkę to zrobiła qpala pod siebie, więc się nie wtrącam :P

Jak dalej tak będzie wyglądało to chyba trzeba będzie zastanowić się nad kroplami Bacha choć jestem raczej mocno sceptyczny do wszystkich wynalazków homeopatycznych :)
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Wto mar 29, 2011 15:05 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

kya ja mam gentamycynę w kroplach - nieużywana jak chcesz to daj znać ;)
ja u pana Przemka leczyłam zatoki :mrgreen:

agiis-s

Post » Wto mar 29, 2011 15:42 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:kya ja mam gentamycynę w kroplach - nieużywana jak chcesz to daj znać ;)
ja u pana Przemka leczyłam zatoki :mrgreen:

Jutro podjade i zapytam weta czym potraktowac Bandyte. Swoja droga u Misia tabletki sie skonczyly a kota posmarkuje dalej. Nie jestem pewna czy immunodol uzdrowi go do konca :x

kya

Post » Śro mar 30, 2011 16:59 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

słuchajcie mam pytanie - Moja córka pisze o niekonwencjonalnych formach zachęcania do adopcji zwierząt - takie jak akcja Kociej Doliny "Trzymaj kota na dystans" czy "odbij futrzaka"

znacie coś jeszcze?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Post » Śro mar 30, 2011 17:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ja znam tylko konwencjonalne :wink:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Śro mar 30, 2011 17:37 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

z niekonwencjonalnych znam tylko takie w stylu "niezidentyfikowani złoczyńcy podrzucili mi małe koteczki" :mrgreen:
TOZowskie akcje walentynkowe mi się przypomniały....

agiis-s

[poprzednia][następna]