Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 30, 2011 9:14 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

lanua pisze:ACHA13, a wiesz z jakiej miejscowości ta osoba jest?

Poprosiłam dzisiaj o więcej informacji na temamt sterylizacji i zamieszkania i oto odpowiedź:

,,Nie ukrywam, że bardzo mi ułatwi życie jeżeli kotka zostanie wysterylizowana u Państwa :) A mieszkamy od drogi asfaltowej ok. 700m (Boża Wola) zero sąsiadów w promieniu 200m, tylko pole i las.,,

Pani przysłała mi na maila zdjęcia domu,pięknych terenów wokół i psa;)

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Śro mar 30, 2011 14:49 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Uważam ,że domek naprawdę dobrze się zapowiada i koteczka powinna do niego pojechać.Meksykanka proponuje transport koteczce i Brysiowi ,zaś dziewczyna z Krakowa jest w stanie zabrać Brysia nawet bez kastracji. :lol: Teraz tylko trzeba wszystko dograć.Mam teraz problem z zabraniem kotów na leczenie bo niestety nadal czekam na odbiór samochodu. :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro mar 30, 2011 15:59 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

a kotka mela z pierwszej strony ma domek?
czy ciezarna kotka zostala wysterylizowana? co z maluchami?
gerardbutler

Post » Śro mar 30, 2011 16:22 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

gerardbutler pisze:a kotka mela z pierwszej strony ma domek?
czy ciezarna kotka zostala wysterylizowana? co z maluchami?

Tak Mela ma dom wypatrzyła ją w lecznicy pewna pani z córeczką i zabrały do domku po leczeniu i sterylizacji.Nie wiem co z koteczką ciężarną bo bywam w schronisku tylko w weekend ,lecz na pewno nikt jej nie wysterylizuje w schronisku,bo nie sterylizują kotów ,a ciężarnych to już absolutnie nie.Dlatego zastanawiałam się czy nie spytać wetów w Olsztynie o sterylkę aborcyjna lecz jestem uziemiona bo mam samochód w warsztacie. :)

horacy 7

Post » Śro mar 30, 2011 16:35 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

W Szczytnie też przecież mogą Ci wysterylizować kotkę.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro mar 30, 2011 19:42 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

magaaaa pisze:W Szczytnie też przecież mogą Ci wysterylizować kotkę.

Jak mi znajdziesz taką lecznicę która wysterylizuje ciężarną w Szczytnie kotkę to chętnie skorzystam ,widzę ,że wiesz lepiej niż ja to możesz to załatwić. :?:

horacy 7

Post » Czw mar 31, 2011 9:29 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Meksykanko napisz proszę kiedy możesz przyjechać po koteczkę ,to wcześniej ją zabierzemy na sterylkę i umówimy się z domkiem czy może ją odebrać w Warszawie.Może być nawet sobota 09.04 wtedy Asia wyda Ci koteczkę bo mnie nie będzie ale już wszystko obie ustaliłyśmy.Z Brysiem to nie wiem czy uda się wszystko tak szybko dograć ,ta dziewczyna z Krakowa może go odebrać ty6lko w niektóre dni o określonych godzinach więc nie wiem jak to zgrać. :ok:

horacy 7

Post » Czw mar 31, 2011 11:42 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

horacy 7 pisze:

Jak mi znajdziesz taką lecznicę która wysterylizuje ciężarną w Szczytnie kotkę to chętnie skorzystam ,widzę ,że wiesz lepiej niż ja to możesz to załatwić. :?:

Przeprowadziłam risercz i jestem w szoku.
Oczywiście nie rozmawiałam ze wszystkimi wetami, ale jeden nawet coś o grzechu mi wspomniał 8O
Niemniej znalazłam jednego.
Jesli chcesz podam Ci dane na PW.

Dlaczego tak dziwnie?
Horacy, ja też mieszkam na prowincji, ale w moim mieście, 50km od Was i mniejszym - robiłam sterylki ciężarnych bez problemu i to nie w jednej lecznicy a w kilku.
Stąd moja rada - tak cieplutko przyjęta przez Ciebie :mrgreen:

magaaaa

Post » Czw mar 31, 2011 14:28 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Pani Zuzanna może przyjechać w następną sobotę po Whiskaskę do Warszawy o ile transport od nas wypali;)
Może znacie kogoś z okolic Bożej Woli na wizytę przed lub po-adopcyjną?jeżeli nikogo nie znajdziemy poproszę o przysyłanie fotek koteczki z nowego domku.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Czw mar 31, 2011 14:34 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Ja odbieram pocztę i potwierdzę jak tylko będę pewna, bo "poorganziowałam" TŻ-owi wszystkie wolne dni - potwierdzę.

W razie czego jak będzie z transporterkiem dla Whiskaski - czy wypożycza się trasporterek przyszłej właścicielce?
Czy ona przyjeżdża z własnym?
Sorry, ale jak widać jestem zielona w sprawie przerzutu kocich partyzantów.
Życzę Whiskasce szczęścia, bo piękna jest, ale ja mam 2 koty, których nikt nie chciał to 3 musi być jeszcze bardziej niechciany, takie przeznaczenie.

Odezwę się w sprawie soboty
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw mar 31, 2011 18:35 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

magaaaa pisze:
horacy 7 pisze:

Przeprowadziłam risercz i jestem w szoku.
Oczywiście nie rozmawiałam ze wszystkimi wetami, ale jeden nawet coś o grzechu mi wspomniał 8O
Niemniej znalazłam jednego.
Jesli chcesz podam Ci dane na PW.

Dlaczego tak dziwnie?
Horacy, ja też mieszkam na prowincji, ale w moim mieście, 50km od Was i mniejszym - robiłam sterylki ciężarnych bez problemu i to nie w jednej lecznicy a w kilku.
Stąd moja rada - tak cieplutko przyjęta przez Ciebie :mrgreen:

Dziwne bo znam wszystkich wetów i nie do wszystkich mam zaufanie.Nazwisko podaj na wątku uważam ,że tak jest uczciwiej i tak na pewno go znam.Niestety nie znaczy to ,że zechcę pójść do weta którego mi polecisz.Dziwne dlatego ,że suczki ciężarnej nikt nam nie zechciał wysterylizować w Szczytnie i koleżanka zrobiła to dopiero w Olsztynie.

horacy 7

Post » Czw mar 31, 2011 19:23 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Horacy, ja nie polecę Ci nikogo, bo nie znam (na szczęście) żadnego z tych wetów.
Do Olsztyna masz tyle samo co i do mnie; moge polecic Ci wetów w moim mieście (zzbieg będzie tańszy niż w Olsztynie).
Dziwne jest to, ze weci z Twojego miasta mają takie podejscie do tematu.
Nigdy bym nie uwierzyla, gdybym sama nie zadzwoniła do kilku (bo nie uwierzylam własnie).
Szczerze mówiąc ja też bym im nie zaufała.
Gdybym mogła jakoś pomóc - daj znac.

magaaaa

Post » Czw mar 31, 2011 20:04 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

magaaaa pisze:Horacy, ja nie polecę Ci nikogo, bo nie znam (na szczęście) żadnego z tych wetów.
Do Olsztyna masz tyle samo co i do mnie; moge polecic Ci wetów w moim mieście (zzbieg będzie tańszy niż w Olsztynie).
Dziwne jest to, ze weci z Twojego miasta mają takie podejscie do tematu.
Nigdy bym nie uwierzyla, gdybym sama nie zadzwoniła do kilku (bo nie uwierzylam własnie).
Szczerze mówiąc ja też bym im nie zaufała.
Gdybym mogła jakoś pomóc - daj znac.

Cieszę się ,że sama sprawdziłaś i wiesz jak się sprawy mają.I jeszcze jedno do niektórych wetów w ogóle bym nie poszła na wizytę bo nie mam do nich zaufania.Większość z nich leczyła przez długie lata zwierzęta gospodarskie nie małe.Przerobiłam wszystkich wetów dwa lata temu gdy zachorował mój kot ,zarażony przez kociaka ze schronu.Niestety przez cztery dni leczyłam go w Szczytnie i obeszłam wszystkie lecznice kot umierał a oni tego nie widzieli ,jeden odmówił przyjęcia bo najpierw byłam w innej lecznicy, bo tylko ona była czynna w piątek wieczorem.Żaden nie umiał wkłuć wenflonu i wtedy trafiłam do Olsztyna,niestety mój kot po 20 dniach walki o jego życie odszedł za TM ,ale do tej pory dziękuję losowi ,że odszedł w lecznicy w Olsztynie.Dziękuje za chęć pomocy być może kiedyś skorzystam lecz do Olsztyna mam 50km a do Ostrołęki ponad 90km.Przepraszam ,ze się tak uniosłam lecz nie wszystko mogę pisać tutaj na wątku i czasami są później nieporozumienia.Niestety dzisiaj dowiedziałam się o kolejnej biedzie ,kot długowłosy przychodzi na dokarmianie do pewnych ludzi.Niestety wygląda bardzo źle ,chyba to starszy kot i myślę ,ze chory,oczywiście nie wykastrowany.Kasiu wysłałam do Ciebie zdjęcia tej biedy. :oops:

horacy 7

Post » Czw mar 31, 2011 20:31 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

No - 70 z nie 90!
Dobra, temat przerobiłyśmy; ale jeszcze raz mówię - jesli uznasz że na coś moge się przydac to wołaj.
Powodzenia!

magaaaa

Post » Czw mar 31, 2011 22:16 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

horacy 7 pisze:Niestety dzisiaj dowiedziałam się o kolejnej biedzie ,kot długowłosy przychodzi na dokarmianie do pewnych ludzi.Niestety wygląda bardzo źle ,chyba to starszy kot i myślę ,ze chory,oczywiście nie wykastrowany.Kasiu wysłałam do Ciebie zdjęcia tej biedy. :oops:
[/quote]

Wklejam zdjęcia :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]