KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2011 20:53 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

dobra okazja do dokładnego obejrzenia zębów! i czyszczenia!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon mar 28, 2011 20:55 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Aha to chyba tak zrobię, tylko czy poczekać jeszcze na jedną dawkę Convenii, którą się podaje po 14 dniach?? ja jeszcze gorzej się czuję niż Pyśka, tak mi szkoda jej, i mam stracha, żeby to nic takiego nie było, mama wczoraj źle się czuła, teraz Pyśka, ja w końcu już prawie tfu, tfu się wykaraskałam,...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon mar 28, 2011 20:58 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

to Ci nie powiem, bo stanu nie znam... ale operacja w osłonie antybiotyku myślę - że będzie ok
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon mar 28, 2011 21:37 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Kocia Lady pisze:Aha to chyba tak zrobię, tylko czy poczekać jeszcze na jedną dawkę Convenii, którą się podaje po 14 dniach?? ja jeszcze gorzej się czuję niż Pyśka, tak mi szkoda jej, i mam stracha, żeby to nic takiego nie było, mama wczoraj źle się czuła, teraz Pyśka, ja w końcu już prawie tfu, tfu się wykaraskałam,...

Jeśli wet nie widzi przeciwwskazań to nie czekaj dwóch tygodni, jak pysio taki obolały. Dokładnie jak pisze Jasdor - przy sterylizacji wet zajrzy w pysio i naprawi co się da, a co się nie da usunie.
:ok: :ok: za zdrowie wszystkich Pań w Twoim domu.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Wto mar 29, 2011 6:38 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

pozdrawiam i trzymam kciuki Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto mar 29, 2011 21:29 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

pozdrawiam wszystkich naszych przyjaciół..
Pysia ma się ciut lepiej je, nie reaguje już tak boleśnie jak coś ugryzie, Czarny przychodzi, jest taki zaropiały że szok, muszę jutro zadzwonić do pani Anny i porozmawiać o nim...
Kotek&Tosia przelała dziś z bazarku 80 zł, zamówiłam wór karmy Puriny 15 kg jak zawsze, dziękujemy serdecznie za bazarki :1luvu: :1luvu: :1luvu: w Rossmannie zakupiłam też jak zawsze puszki Winstona, dziś na placu firmowym było sporo przedszkolaków z moją KRUSZYNĄ..
zrobiłam fotki, jutro wstawię, w piątek mam wolne więc odwiedzę Mikruska i porobię zdjęcia,a także zawiozę Pysię, jak się będzie dobrze czuła na sterylkę..
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto mar 29, 2011 21:30 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

przytulamy, pozdrawiamy !
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto mar 29, 2011 21:55 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Trzymamy kciuki za całe towarzystwo :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro mar 30, 2011 20:36 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

na razie póki co, wszystko ok, Pysia dobrze się czuje, je, tylko że chce bardzo na podwórko i miauczy mi pół nocy, ale uparcie i konsekwentnie jej nie wypuszczam, antybiotyk chyba powoli działa, może na weekend pojedziemy na sterylkę, jak Pysia się będzie dobrze czuła, Wampirka dziadków jest w domu, także lada dzień wybierzemy się na sterylkę, firmowe kociuchy wcinają do spółki z przedszkolakami że szok, codziennie znika duży pojemnik chrupek, puszki albo jakieś tam mięsiwo, ile postawisz tyle zjedzą....
Obrazek
MIKRUSEK
Obrazek
Obrazek

TYGRYSKA:
Obrazek

CZARNA I KSIĄŻE KOŁO BLOKU:
Obrazek

CHYBA KRUSZYNA W PRACY, A TAM W KRZAKACH RESZTA TOWARZYSTWA:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro mar 30, 2011 22:52 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Kotule poczuły wiosne :mrgreen: :1luvu:
Tygryska to sliczna dziewczynka z niepowtarzalna uroda :1luvu:
Mikrusek :( ewidentnie chore nóżki , jak Kubuś (z mojego podpisu) W Krakowie dziewczyny sobie jakoś poradziły, choc już prawie nie chodził, ale dało rade to powstrzymać.
Agnieszko - ja zapłacę troche za lepsze badania mikruska. Nie wiem, czym i jak był leczony ten Kubuś w Krakowie, ale może Pan J. Da sie przekonać, żeby wet jakoś łaskawym okiem na niego spojrzał i sie troche zastanowił .

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw mar 31, 2011 20:49 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Dziewczyny słuchajcie Mikruskowi się pogorszyło, tzn pan J rozwieszał prześcieradło i nie zauważył Mikruska, który zaczepił nóżkami o prześcieradło, strząchnął je lekko aby powiesić i wypadł z niego Malutki...kić leży i czołga się, na tylnie nóżki nie może wstać, nie można go dotkąć bo syczy i gryzie, jutro pojedziemy rano do weta z panem J i zobaczymy, chyba trzeba będzie zamówić wizytę w domu dla kicia, bo nie ma nawet jak przetransportować, trzeba mu dać zastrzyk przeciwbólowy, żeby kić mógł jako tako funkcjonować, masakra jakaś, TygryskaII i Grubas kocur siedzą przy kiciu, wiedzą że jest chory i potrzebują wsparcia...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw mar 31, 2011 20:50 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

bidulek,trzymam kciuki :ok: :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt kwi 01, 2011 14:21 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

byliśmy u weta z panem J bez Mikruska pan J kupił małemu płyn przeciwzapalny i przeciwbólowy w strzykawkach do ustnego podania, Mikrusek dziwnym trafem przeczołgał się albo przeszedł??? do budki w przedpokoju,
Obrazek
Obrazek
biedulek zamknął oczy bo robiłam zdjęcia z fleszem, ponieważ było ciemno i fotka by nie wyszła...
umówiliśmy się do weta na 13.30 z moją Pysią i Mikruskiem, wetka mówiła żeby nie karmić wątróbką kota, ale on nic innego nie chce, więc kazała przegłodzić i dać przynajmniej wymieszane z suchą karmą..
podjechałam też do pracy, załadowałam transport jedzenia kotom na portiernię, i do ogródka i mogę się cieszyć urlopem...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt kwi 01, 2011 14:34 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

to Pysia na zabiegu, tak?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt kwi 01, 2011 14:36 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

nie Pysia na razie na zabieg nie idzie, pójdę z nią do innego weta dokładnie obejrzeć te ząbki i może zrobić test, generalnie do przeglądu najpierw orzekła wetka...tak się zastanawiam u Mikruska możliwe to, żeby miał przedawkowaną witaminę A od tej wątróbki, bo on od urodzenia praktycznie je tylko wątróbkę... :evil:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]