Cezar na fb http://www.facebook.com/event.php?eid=138505056218155
dagmara-olga pisze: W TEJ CHWILI DO SCHRONISKA PRZYSZŁA DECYZJA Z URZĘDU MIASTA:
KOT MA BYĆ UŚPIONY w ciągu najbliższych dni
BO TAK MÓWI UMOWA SCHRONISKA Z MIASTEM - POŁAMANY = UŚPIONY!!!!! to nie jest gadanie - tylko oficjalna decyzja miasta, bo za leczenie i utrzymanie takiego kota nie będą płacić.
czy jest szansa na pomoc? Ja nawet nie mam jak tam pojechać - jestem bez auta. A choćby RTG mu zrobić...Malvi87 mówi, że on rusza łapami, czucie ma, ale nie chodzi. Sika i robi kupę sam, w grę wchodzi wymasowanie resztek moczu, by nie zalegały. Poza tym - na oko - zdrowy.
CZY JEST SZANSA?
Malwi87 pisze:ok 2 tygodnie temu do schroniska trafił Kocur po wypadku komunikacyjnym. Ma przetrącone dwa kręgi ( nie wiem dokładnie które to kręgi są ). Siusia i wypróżnia się samodzielnie, tyle tylko że pod siebie. Schroniskowy weterynarz wydał na niego wyrok - nie będzie chodzić - trzeba go uśpić. Kociak jest kochany, nie wiem w jakim jest wieku - nie znam się kompletnie na kotach.
http://www.ostrowschronisko.pl/news_info-59.html
POMÓŻCIE PROSZĘ!
Malwi87 pisze:
Zaraz po wypadku Cezar miał czucie w łapach (ale nimi nie poruszał) - dlatego też wet czekał na podjęcie jakiejkolwiek decyzji 2 tygodnie, dzisiaj poruszył łapą więc coś się dzieje całe szczęście.
W środę wet będzie w schronisku zbada raz jeszcze dokładnie Cezara - będzie zrobione USG kręgosłupa w miejscu uszkodzenia ( postaram się być przy tym ). Jeśli będzie trzeba RTG będzie miał zrobione również.
Masować nie trzeba, bo wydala wszystko normalnie, jednak profilaktycznie był dzisiaj wymasowany.
Ale... im szybciej znajdzie się DT tym lepiej - będzie można szybciej zacząć odpowiednią rehabilitację o ile będzie jakakolwiek szansa na poprawę ( co wyjdzie w badaniach w środę ).
w razie co podaję mój nr tel: 784-987-335 i mail: malfinaaa@o2.pl
jeszcze informacja co do okoliczności wypadku .... kociaka podobno potrącili "animalsi" , nie wiem dokładnie skąd, ale tak mi zaświtała myśl że może się dołożą do kosztów leczeniamuszę ię dowiedzieć i przedzwonić