KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2011 20:20 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:I krótka relacja z dzisiejszego wieczornego dyżuru.
1. Kitty trikolorkę odrobaczyłąm i przeniosłąm na zdrową kociarnię, było w maiarę spokojnie zaglądałam tam kilka razy, ale nic strasznego się nie działo, dziewczyna po jakiejś chwili powinna bez problemu przystosować się do nowego miejsca, w boksie byłą niestety neiszczęśliwa.
2. Ines dałąm do boksu na samą górę - jadzia doniosła że ma sraczkę poza tym od rana nie dziubnęłą mokrego, dałam jej mokry sensitive, i suche weterynaryjne zastępujące Indestinal bo suchego indestinalu już nie ma - jak zabraknie to dawajcie jej dobre weterynaryjne jedzenie suche. Nie wiem czy jutro nie trzeba będzie podjechać z nią do weta - bo może ją coś łąpie :D dałby ktoś radę :!: jutrzejszy ranny dyżur prosze o informacje czy Ines coś zjadła i czy byłą kupa i jaka
3. kotki dzikuski nie dotykałam kuwety jej nie sprzatnęłąm bo w niej leżała - w piątek kotka wróci na wolnośc
4.Milusia już chyba ok dała się miziać i głaskać chyba już po stersie
5. Miluś niestety dalej wycofany, warczy, syczy Pani Doktor radziłą go brać na ręce ale neistety ja się nie odważyłam :( no nie wiem jak to bedzie wyglądało.
6. Józio na szafie :D Gosiu a wydawało mi się że był w boksie? w każdym bądź razie zjadł no i nie wyglądał na strasznei przerażonego.
7. w boksach 2 kotki po sterylkach a raczej jedna kotka z Mikołajczyka i kotek-obojnak spod Novotelu, dały się głąskać choć przestraszone, ale raczej dziewczyny uważajcie, obserwujcie czy jedzą. Mara czy wiesz coś więcej na temat warunków bytowania tej kotki z Mikołajczyka :?: Zresztą muszą u nas jeszcze zostać ze 2 , 3 dni i zobaczymy co dalej.
8. pytanie do Jadzi i Wiesia dalibyście radę podjechać z Gracją do Lupusa w sprawie remontu jej paszczki, trzeba jakąś decyzję podjąć - w razie czego napiszę na pw o szczegółach :)
9. Mara robisz allegro Perełce, Lunie i Czandrze :!: i prośba do Ciebie o zrobienie zdjęć Mary i przesłąnie na naszego maila na stronie, trzeba jej zacząć robić ogłoszenia - domu szybko nie znajdzie kotka ma podobnież około 10 lat, uraoda taka sobie no nie mówię o jej uroczym skrzeczeniu :wink:

Tereniu , bardzo dziękuję za informację o tym że Józek coś zjadł , Józek woli jeść wieczorem , tak ma -ale ponieważ nie jadł od wczoraj to się zaczęłam poważnie bać - szczególnie po dzisieszym wciśnięciu się za regał z boksami. Jak rozumiem zjadł z miseczki która mu postawiłam wysoko tam gdzie dałam niebieski domek ??? Józek nie był w boksie , nie miałam sumienia jeszcze go zamykać przy zmianie miejsca.
Jutro rano mam dyżur będę oczywiście informować o stanie Inez , to kochana koteczka przymilna , drobniutka . Więc jej poranne niejedzenie to nie był chwilowy foch ...dałam jej saszetkę gourment z białym kotem , nawet moje rozwydrzone koty wylizują ze smakiem sosik - a ona nic . Uznałam że może po prostu nie jest teraz głodna . Tylko ze po południu Jadzia potwierdziła że miseczka dalej pełna a kotka podejrzana z zachowaniem , jakby ją coś brało ( choróbsko) kupię intestinal suchy dla kici jutro po pracy , i tek wpadnę do Józka :)
Fajnie że Milusia się uspokoiła , to jest urocza koteczka , do wszystkich się łasiła, barankowała- ufna i delikatna w zachowaniu ...
Chciałam uprzejmie zapytać czy Gracja była już jakoś leczona na eozynofilowe zapalenie jamy ustnej - bo chyba to jest ta choroba ??? bo usunięcie zębów to bardzo drastyczne rozwiązanie i niestety nie zawsze pomaga uniknąć stanu zapalny w jamie ustnej - to tylko pytanie, ta choroba jest wyjątkowo nieprzewidywalna.
Ostatnio edytowano Pon mar 28, 2011 20:25 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon mar 28, 2011 20:20 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:8. pytanie do Jadzi i Wiesia dalibyście radę podjechać z Gracją do Lupusa w sprawie remontu jej paszczki, trzeba jakąś decyzję podjąć - w razie czego napiszę na pw o szczegółach :)
:

Tereniu kochana postaramy sie ale nie wiem o ktorej godz.jak bedziemy to dam znac co i jak.
Tez nie wiem czy nie bede musiala Warki zabrac bardzo chora jest na lekach, ale nic nie je cos ma z gardlem, Roki tez chory ale teraz dosc zjadl, Lesiu tez nie za bardzo co ja juz mam z tymi kotami urwanie glowy i to tak od poczatku marca praktycznie leczylam wszystkie tj 15 jedne szybciutko wyszly inne dluzej ale tez wyszly a niektorym sie powtorzylo juz mam tego dosc przezywam to okropnie.
Mialam dzis zawiesc Albercika ale nie mialam sily pojedziemy jutro na szczescie maly zdrowy odpukac choc tez troche pokichiwal ale mu szybciutko przeszlo oczywiscie po lekach.
Dzis bylismy na KCh zawiesc nastepny wor z poslankami same duze trzeba pociac na mniejsze.
No i dojrzec jak tam zachowuje sie Jozio wiec siedzial na boksach chowal sie za czerwona torba wiec miseczke z jedzonkiem polozylam mu u gory moze sie boi.
Mala Ines zauwazylam ze tak dziwnie chszaka charakterystyczne jak sie zaczyna kk przerabiam to od m-ca, chcialam jej podac lizyne rozrobilam pol w strzykawce ale nie ma mowy nic dac do pyszczka nawet we dwoje a tak to taki miziak.
Robila przy nas kupe nawet byla Marta na zdjeciach tez widziala sraczka smierdzaca niesamowicie kolor jasniutki to napewno nie o tego nawet jakby ja brac kk.
Dobrze zrobilas ze ja odizolowalas.
Jedzonka nie ruszyla jak Gosia nalozyla tak bylo ja nic nie ruszalam.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon mar 28, 2011 20:21 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Jeszcze jedna sprawa :D
Ewa zrobiła bardzo fajne albumy z kociakami do adopcji - zrobiła 6 sztuk w każdem albumie na dzień dzisiejszy do adopcji sa ogłoszenia Ewity, Ciffi, Mecenasa, Gracji, Biga, Apasza, julinki, Czandry, Sheby, Lusi,Pędzla, Ajaxa i Perełki.
Dwa egzemplarze są u mnie jeden dam mojemu sąsiadowi który prowadzi sklep i wyłoży go u siebie, jeden będzie służył na tą chwilę do kserowania, jeden Marlenka dziś zawiozła do Almavetu, Dorotka wzięła 3 sztuki jeden do Lupusa, jeden do sklepu zoologicznego i jeden do klubu sportowego.
Oczywiście te albumy muszą być aktualizowane o koty które zostały wyadoptowane i o koty które nam przybyły do adopcji - i byłoby super żeby osoby które zaniosły re albumy w pewne miejsca panowały nad ich aktualnościa - informacja że kot jest wyadoptowany jest zawsze na wątku, nowe koty bedziemy "dorabiały" tylko musimy wiedzieć ile sztuk ja bedę kserowała i będę zostawiała w K. CH.
Teraz pywanie macie takie miejsca gdzie te albumy można wystawić - moze wasi znajomi, rodzina, przyjaciele prowadza jakieś sklepy, salony fryzjerskie kosmetyczne, lub inne miejsca gdzie te albumiki można zostawić... jak coś dajcie znać

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon mar 28, 2011 20:28 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Właśnie miałam smsa od pani, która chce kota na towarzysza dla babci - zachęciłam do odwiedzenia naszej strony, bo na myśl o wydaniu np. Koi starszej osobie dreszcze mnie biorą - przecież ona młodziutka, a co za kilka lat? Mam nadzieję, że się Mery spodoba :ok: Jakby co służę nr telefonu pani (pw).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 28, 2011 20:36 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:Jeszcze jedna sprawa :D
Ewa zrobiła bardzo fajne albumy z kociakami do adopcji - zrobiła 6 sztuk w każdem albumie na dzień dzisiejszy do adopcji sa ogłoszenia Ewity, Ciffi, Mecenasa, Gracji, Biga, Apasza, julinki, Czandry, Sheby, Lusi,Pędzla, Ajaxa i Perełki.
Dwa egzemplarze są u mnie jeden dam mojemu sąsiadowi który prowadzi sklep i wyłoży go u siebie, jeden będzie służył na tą chwilę do kserowania, jeden Marlenka dziś zawiozła do Almavetu, Dorotka wzięła 3 sztuki jeden do Lupusa, jeden do sklepu zoologicznego i jeden do klubu sportowego.
Oczywiście te albumy muszą być aktualizowane o koty które zostały wyadoptowane i o koty które nam przybyły do adopcji - i byłoby super żeby osoby które zaniosły re albumy w pewne miejsca panowały nad ich aktualnościa - informacja że kot jest wyadoptowany jest zawsze na wątku, nowe koty bedziemy "dorabiały" tylko musimy wiedzieć ile sztuk ja bedę kserowała i będę zostawiała w K. CH.
Teraz pywanie macie takie miejsca gdzie te albumy można wystawić - moze wasi znajomi, rodzina, przyjaciele prowadza jakieś sklepy, salony fryzjerskie kosmetyczne, lub inne miejsca gdzie te albumiki można zostawić... jak coś dajcie znać

Moja mama może zostawiać jeden egzemplarz w swoim salonie fryzjerskim (na ulicy Orlej, obok Almavetu)
a co do reszty miejsc muszę rozmówić się ze znajomymi :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon mar 28, 2011 20:39 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

gosiakot pisze:Jak rozumiem zjadł z miseczki która mu postawiłam wysoko tam gdzie dałam niebieski domek ??? Józek nie był w boksie , nie miałam sumienia jeszcze go zamykać przy zmianie miejsca.
Chciałam uprzejmie zapytać czy Gracja była już jakoś leczona na eozynofilowe zapalenie jamy ustnej - bo chyba to jest ta choroba ??? bo usunięcie zębów to bardzo drastyczne rozwiązanie i niestety nie zawsze pomaga uniknąć stanu zapalny w jamie ustnej - to tylko pytanie, ta choroba jest wyjątkowo nieprzewidywalna.

Małgosiu miseczki, którą Ty mu postawiłaś na szafie nie byłąm w stanie znaleźć :wink: niestety moje 145 wzrostu w kapeluszu i na taborecie i jeszcze z wyciągnętą ręką nie namierzyły na szafie żadnej miseczki z jedzeniem :) z wodą była , dlatego Józiowi nałożyłam nową miseczkę :D
Jeśli chodzi o Grację - miała podawane sterydy i antybiotyk nie pomogło, jesli chodzi o mnie to doświadczenia przy tej chorobie zwązane z usunięciem wszystkich zębów są dobre, tak miałam w przypadku mojego kota Filipa - pierw sterydy, antybiotyki, czysczenie kamienia i usunięcie jednego dwóch zebów, pierdzieliłam się z tym ze dwa miesiące i poprawy zero, po usunięciu wszystkich zębów no ostał mu się kieł Filip odżył i ma się super z dziąsłąmi skończyły się problemy, ale musiałm na wecie wymóc dosłownie taką decyzję... a Filip z jedzeniem nie ma najmniejszego problemu wcina suche za trzech i jest fajną beczułką :lol: I uważam że czasami nie ma się co pierdzielić z takimi sprawami :wink:

terenia1

Post » Pon mar 28, 2011 20:43 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

jadziaII pisze:Mala Ines zauwazylam ze tak dziwnie chszaka charakterystyczne jak sie zaczyna kk przerabiam to od m-ca, chcialam jej podac lizyne rozrobilam pol w strzykawce ale nie ma mowy nic dac do pyszczka nawet we dwoje a tak to taki miziak.

No Jadziu ja też próbowałam :roll: nie dało rady :oops:
Kciuki za Wasze kociaki :ok: i dzięki za jak zwykle gotowość do pomocy :1luvu:

terenia1

Post » Pon mar 28, 2011 20:44 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Alaskan Będzin :D I nadzorowałybyśmy go pewnie we trzy, ja, mama no i może Gosia ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pon mar 28, 2011 20:55 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

asiek_i_boguś pisze:

Alaskan Będzin :D I nadzorowałybyśmy go pewnie we trzy, ja, mama no i może Gosia ;)

Jeśli się zgodzą w Alaskanie , to chętnie :)

gosiakot

Post » Pon mar 28, 2011 21:03 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:
gosiakot pisze:

Małgosiu miseczki, którą Ty mu postawiłaś na szafie nie byłąm w stanie znaleźć :wink: niestety moje 145 wzrostu w kapeluszu i na taborecie i jeszcze z wyciągnętą ręką nie namierzyły na szafie żadnej miseczki z jedzeniem :) z wodą była , dlatego Józiowi nałożyłam nową miseczkę :D
Jeśli chodzi o Grację - miała podawane sterydy i antybiotyk nie pomogło, jesli chodzi o mnie to doświadczenia przy tej chorobie zwązane z usunięciem wszystkich zębów są dobre, tak miałam w przypadku mojego kota Filipa - pierw sterydy, antybiotyki, czysczenie kamienia i usunięcie jednego dwóch zebów, pierdzieliłam się z tym ze dwa miesiące i poprawy zero, po usunięciu wszystkich zębów no ostał mu się kieł Filip odżył i ma się super z dziąsłąmi skończyły się problemy, ale musiałm na wecie wymóc dosłownie taką decyzję... a Filip z jedzeniem nie ma najmniejszego problemu wcina suche za trzech i jest fajną beczułką :lol: I uważam że czasami nie ma się co pierdzielić z takimi sprawami :wink:

Tereniu obie mamy problem - Ty nie sięgasz a ja już kilka razy bym sobie wybiła zęby schodząc z taboretu z miseczkami w ręku - najbliższy zakup drabina :dla maluchów ( Terenia) i sprawnych inaczej ( Ja ) kto woli - zostanie przy taborecie :)
Mam nadzieję, że Gracji pomoże usunięcie zębów - najwyżej będzie wyglądać jak Zdrawko z reklamy Sipmplusa - no wiecie - ten , którego wolała Ljubica :mrgreen:

gosiakot

Post » Pon mar 28, 2011 21:07 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

przywiozlam takie trzy maskotki na bazarki ale licze na Dorotke , hello kitty robiła furore na dniu kota

Obrazek

co do zebow - to jedyne lekarstwo w tej chorobie, ewentulanie codziennie mycie zebow kotu, probowalam dwa dni. Kotka Agatka ma zostawione tylko 4 przednie kły i super sobie radzi. Miała półtora roku jak jej usuneliśmy - w pyszczku była jedna cuchnaca rana

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon mar 28, 2011 21:22 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Cookie1706 pisze:Moja mama może zostawiać jeden egzemplarz w swoim salonie fryzjerskim (na ulicy Orlej, obok Almavetu)
a co do reszty miejsc muszę rozmówić się ze znajomymi :wink:

asiek_i_boguś pisze:Alaskan Będzin :D I nadzorowałybyśmy go pewnie we trzy, ja, mama no i może Gosia ;)

Super dzięki wielkie :1luvu:
To dorabiam jeszcze 2 egzemplarze jak będą gotowe do odbioru dam znać :D

terenia1

Post » Pon mar 28, 2011 21:25 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

nie ma za co Tereniu :king:

Cookie1706

Post » Pon mar 28, 2011 21:48 Re: chatka

Z bazarkami sie zrobi :ok: Co do portfolio KC to jeden z 3 zamiast w klubie bedzie w CIM- Centrum Informacji Miejskiej na tzw. PATELNI W Sosnowcu. Juz rozmawialam. Tam przybhodzi duzo ludzi na kawke i prase
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon mar 28, 2011 21:59 Re: chatka

Dorota Wojciechowska pisze:Z bazarkami sie zrobi :ok: Co do portfolio KC to jeden z 3 zamiast w klubie bedzie w CIM- Centrum Informacji Miejskiej na tzw. PATELNI W Sosnowcu. Juz rozmawialam. Tam przybhodzi duzo ludzi na kawke i prase

:ok:

Cookie1706

[poprzednia][następna]