Wątek dla nerkowców - V

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pon mar 28, 2011 15:57 Re: Wątek dla nerkowców - V

wkleiłam w naszym wątku najnowsze wyniki Patty :(
zerkniecie i podpowiecie coś, proszę
viewtopic.php?f=1&t=79783&p=7283525#p7283525

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon mar 28, 2011 16:41 Re: Wątek dla nerkowców - V

Miodalik pisze:ale finansowy niestety tak - wyszlo nam 512 usd bez kosztow dostawy za 21 opakowan - nie mam szansy zaplacic takiej kwoty, potem zaplacic Vatu i dopiero potem rozliczac sie...

Tak jak Malwina napisała- przelew ode mnie pójdzie jak tylko dasz sygnał- od razu. Przecież nie będziesz nas kredytować.....

Ja zdecydowanie 6-PACK- muszę wierzyć w moją Królewnę ;) Jak już będzie miała zapas na pół roku to będzie MUSIAŁA się trzymać ;)

velvet pisze:dobrze jest mieszane z jedzeniem, ale się zastanawaim czy zmienic ipakitine na alusal, bo w ipakitine jest chitosan który powoduje chudnięcie a Mola chudnie bardzo ....

Yenna nie jadła niczego z ipakitine. Niby bezwonne ale ona wyczuwała... Podawałam jej po jedzeniu strzykawką roztwór wodny. Może Mola też wyczuwa i dlatego nie je?

mokkunia pisze:Czy ja na Azodyl się załapię jeszcze? :oops:

Mokka przecież my Cię uwzględniałyśmy od początku ;) Jesteś na liście- czekałyśmy tylko na ilość ;)
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon mar 28, 2011 16:53 Re: Wątek dla nerkowców - V

Miodalik
podaj tylko dane i sumę do przelewu - a zrobi się :wink:
Słonko ja tam w Bingla też wierzę, kto ma wierzyć jak nie ja :)

Wy wszyscy jesteście z Łodzi?

jaguarius

Od: Nie lis 11, 2007 15:40

Post » Pon mar 28, 2011 17:04 Re: Wątek dla nerkowców - V

jaguarius pisze:Wy wszyscy jesteście z Łodzi?

Malwina i 1969ak nie :wink: Ośmiornica łódzka jednak jest w większości ;)

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Pon mar 28, 2011 17:10 Re: Wątek dla nerkowców - V

Miodalik pisze:W tej chwili oferuja Azodyl z terminiem waznosci do marca 2013 - bo chyba tak powinnam rozumiec date 03/13.

Wieczorkiem napisze co udalo mi sie dogadac na tym czacie, a Was prosze o koncowe deklaracje kto i ile, to zaczne liczyc i podam ile by trzeba zaplacic :)

Najlepiej napisz email i popros o volume discount. Na czacie bedzie ktos kto prawdopodobnie nie ma uprawnien do takiej znizki. Email dojdzie do osoby, ktora taka znizke moze dac. Jezeli przy ilosci, ktora zamawiasz nie dadza ci volume doscount to zapytaj przy jakiej ilosci taki "discount " mozna dostac.

AlkaM

Od: Nie sty 04, 2004 6:14

Post » Pon mar 28, 2011 18:51 Re: Wątek dla nerkowców - V

Na czacie EntirelyPets byl mily Pan, ktory cierpliwie odpowiadal na wszystkie moje pytania, choc chyba bylam dosc namolna...
Pierwsze niefajna wiadomosc:
- przesylka darmowa jest tylko na terenie USA - i nigdzie poza Stany nie wysylaja "free" w ramach tej promocji.
Druga niefajna wiadomosc:
- pan upieral sie, ze przesylka musi isc w tzw.cold pack, podobno jest to wymog producenta, ktory chce miec pewnosc, ze lek nie straci swoich wlasciwosci podczas transportu - koszt takiej przesylki z USA do Polski to 65 usd
Zakrecona czy Ty tez dostalas lek w opakowaniu termicznym ?

Odnosnie rabatu - sugerowali, ze 20 opakowan to nie tak znow duzo itd., pan cos baknal ze rabaty to generalnie od wiekszych zamowien, ale na koniec dal cos okolo 5% upustu:
cena 22 opakowan Azodylu - 511,96 usd + transport 65 usd = 576,96 usd a po rabacie mialybysmy zaplacic 551,36 usd
Nieduzo :(

Napisalam tez emaila - na wszelki wypadek, ale nie mam jeszcze odpowiedzi

Zaraz jeszcze sprawdze ile cla trzeba zaplacic - bo Vat placimy zawsze, zas clo tylko od wartosci powyzej 150 usd, prawda? Tylko, ze z tego co wiem, to to 150 usd musi byc juz z transportem. Moze taniej wyjdzie sciagac oddzielnie? Choc jesli to opakowanie termiczne jest konieczne to czarno to widze.

Wyszlo mi tez ze chcemy 23 opakowania ;) Czy koszt transportu - jesli kupimy razem - dzielimy na ilosc opakowan czy na ilosc zamawiajacych ? Wydaje mi sie na zamawiajacych - bo kazdy z nas gdyby kupowal odzielnie to poniosl by caly koszt transportu, ktory przy takiej ilosci leku jest niezalezny od liczby opakowan. Co o tym myslicie?

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon mar 28, 2011 19:04 Re: Wątek dla nerkowców - V

A teraz pytanie z innej beczki - mam wyniki mojego Oki'ego. Jest mniej wiecej tak jak sie spodziewalam. 3 stadium. Jeden wynik mnie pozytywnie zaskoczyl - mocznik 89 mg/dl, naprawde fajnie, bywalo juz duzo gorzej. Dlaczego w takim razie kocio wymiotuje ? Kilka razy w tygodniu, zawsze rano, albo jak zje wiecej ? Dotychczas - w czasie kilkuletniej juz choroby - jego wymioty byly zwykle polaczone z wyzszym poziomem mocznika, wiec mowilam sobie, ze sie biedaczek przytruwa... A co teraz ?
Robimy badania kalu, bo a noz paskozyty? Tylko jakos pokutuje we mnie przekonanie ze kotow z PNN nie powinno sie odrobaczac... to nieprawda ?

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon mar 28, 2011 19:06 Re: Wątek dla nerkowców - V

Nie wszyscy dytrybutorzy upierają się przy "zimnych opakowaniach", niektórzy wręcz twierdzą, że mimo opakowania stosowną temperaturę są w stanie zagwarantować wyłącznie na terenie USA i Kanady. O ile wiem amazon nie upiera się przy takich opakowaniach. Trzeba sprawdzić czy mimo wyższej ceny w amazon nie wyjdzie taniej i czy nie będzie upustu.

Co do rozliczenia, zawsze dzieliłam koszty związane z wysyłką na ilość zamawiających, po równo. Koszty leku oczywiście stosownie do ilości opakowań.

A kot nie jest zakłaczony? Skoro mocznik w sumie bardzo ma ładny poziom?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon mar 28, 2011 21:00 Re: Wątek dla nerkowców - V

mokkunia pisze:wkleiłam w naszym wątku najnowsze wyniki Patty :(

Co, czego nie wiesz, można podpowiedzieć z pojedynczego wyniku?
Na wynik należy patrzeć w korelacji z poprzednimi, z istniejącą obsługą i wprowadzonymi zmianami, z zachowaniem futrzaka i pierdyliardem szczegółów nie do ogarnięcia.
Fosfor do dupy jest. Mg nieciekawy. Erytrocytów mało - ale dlaczego ??? -> MCV.
O CREA i UREA nie ma co gadać - kiszka jest, tylko nie wiadomo, czy lepiej niż było, czy gorzej. :(
Nie będe ci kitu wciskał... :(
...ale RBC, fosfor, magnez możesz poprawić, a CREA i UREA możesz się starać poprawić.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon mar 28, 2011 21:18 Re: Wątek dla nerkowców - V

PcimOlki pisze:Fosfor do dupy jest. Mg nieciekawy. Erytrocytów mało - ale dlaczego ??? -> MCV.
O CREA i UREA nie ma co gadać - kiszka jest, tylko nie wiadomo, czy lepiej niż było, czy gorzej. :(
...ale RBC, fosfor, magnez możesz poprawić, a CREA i UREA możesz się starać poprawić.

Yennefer jeszcze 2 miesiące temu miała gorsze wyniki niż Patty... Oglądam wyniki i myślę sobie, że nie jest fatalnie.... Skoro Yenna się wybiła z głębszego dna to Patty też może :ok:

Miodalik pisze: Czy koszt transportu - jesli kupimy razem - dzielimy na ilosc opakowan czy na ilosc zamawiajacych ? Wydaje mi sie na zamawiajacych - bo kazdy z nas gdyby kupowal odzielnie to poniosl by caly koszt transportu, ktory przy takiej ilosci leku jest niezalezny od liczby opakowan. Co o tym myslicie?

Jako największy "hurtownik" się nie wypowiadam :wink: Jak zdecydujecie tak zapłacę. A co do cold packa- dyskusja na ten temat przetoczyła się przez wątek już kilka razy. Co do zasady wygląda na to, że skoro to liofilizat to nie jest konieczne przesyłanie w zimnym opakowaniu. Dopiero po otwarciu opakowania należałoby trzymać w lodówce- po rozhermetyzowaniu opakowania... Ale... Producent twierdzi, że ma być w zimnym.... Próbowałam sprawdzić jak wyjdzie cło- okazało się po raz kolejny, że mam oligus frenus- nie jestem w stanie ogarnąć tych taryf... Stawki celne są od kilku do kilkunastu %- rozrzut zatem jest duży... Fajnie by było wiedzieć czy droższa jest przesyłka w opakowaniu termicznym czy cło... VAT to chyba 22% czyli przy zakupie za około 600$ - 132$

Slonko_Łódź

Post » Pon mar 28, 2011 21:23 Re: Wątek dla nerkowców - V

PcimOlki pisze:
mokkunia pisze:wkleiłam w naszym wątku najnowsze wyniki Patty :(

Co, czego nie wiesz, można podpowiedzieć z pojedynczego wyniku?
Na wynik należy patrzeć w korelacji z poprzednimi, z istniejącą obsługą i wprowadzonymi zmianami, z zachowaniem futrzaka i pierdyliardem szczegółów nie do ogarnięcia.
Fosfor do dupy jest. Mg nieciekawy. Erytrocytów mało - ale dlaczego ??? -> MCV.

samopoczucie, zachowanie bez zmian, wygląd futerka też, chore takie jest :(
kroplówki Patty dostaje już codziennie ok. 120ml plus B12 i kwas foliowy i urticaps
nie wiem co jeszcze mogę jej podać, żeby poprawić morfologię
zmartwił mnie ten wzrost parametrów nerkowych mimo zwiększenia ilości kroplówek
2 marca
mocznik 139,5 mg/dl
kreatynina 5,90 mg/dl
26 marca
mocznik 171,5 mg/dl
kreatynina 6,01 mg/dl

zwiększyliśmy dawkę alusalu, nie działa, teraz pora na renagel
a magnez to ja nie wiem jak mam podnieść
na mocznik spróbujemy azodyl
już się motam sama, pomysłów mi brakuje, nie wiem co jeszcze mogłabym wprowadzić żeby Patce pomóc

jedyny plus to ten spadek ciśnienia i to wszystko :(

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon mar 28, 2011 21:49 Re: Wątek dla nerkowców - V

Będzie problem z wysłaniem paczek do każdego, bo azodyl musi być w chłodzie.Pomysleliście o tym? W paczce z USA będzie kilka woreczków z zamrożonym żelem, ale dla wszystkich go nie wystarczy. To też trzeba doliczyć do kosztów.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon mar 28, 2011 21:56 Re: Wątek dla nerkowców - V

Zakocona pisze:Będzie problem z wysłaniem paczek do każdego, bo azodyl musi być w chłodzie.Pomysleliście o tym? W paczce z USA będzie kilka woreczków z zamrożonym żelem, ale dla wszystkich go nie wystarczy. To też trzeba doliczyć do kosztów.

Większość osób jest z Łodzi- proponuję opcję "odbiór osobisty"- tylko Malwina (Warszawa) i 1969ak (Białystok) spoza. Jeden wkład żelowy mrożony mam, drugi możemy wziąć oryginalny.

Slonko_Łódź

Post » Pon mar 28, 2011 22:10 Re: Wątek dla nerkowców - V

Ja zawsze dostaję azodyl w paczce termicznej i chyba 3-4 woreczki z zamrozonym zelem, który oczywiście dociera do mnie rozmrożony.

Ja też płaciłam za extra warunki transportu z lodem.Pisałam o tym kilka stron wczesniej.

Zakocona

Post » Pon mar 28, 2011 22:13 Re: Wątek dla nerkowców - V

Mokkunia, moja Micia też miała dużo wyższe wyniki kreatyniny i mocznika (mocznik 23, teraz 18, kreatynina 302, teraz 260. Wg starych jednostek ma mocznik 101 i kreatyninę 2,15). Azodyl pięknie to obniżył.

Zakocona

[poprzednia][następna]