Księżniczka TRI już w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 12:29 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS/DT ASTMA!

Z tego co ten chłopak pisał to dzwonił do właścicielki właśnie.
Szkoda tracić domy, bo one są bardzo potrzebne :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie mar 27, 2011 18:18 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS/DT ASTMA!

CatAngel pisze:Z tego co ten chłopak pisał to dzwonił do właścicielki właśnie.

To ja już nic nie rozumiem w takim razie :( Nie dodzwonił się, ona nie chciała kotki mu oddać, czy coś innego wynikło? Nikt nie wie?...

Z ciekawostek, to na Allegro już 618 wejść i nadal dwie osoby obserwują aukcję. Do końca aukcji zostały niecałe 3 dni. Na Gumtree 347 wejść i spadło na drugą stronę - jeszcze trochę i podbiję. Planuję przed następnym wystawieniem Allegro trochę poprawić wygląd ogłoszenia (zrobiłem sobie nowy szablon) i dodać słowo "kot" do tytułu (bo ludzie jednak częściej wyszukują na hasło "kot" a Allegro jest głupie i już gdy "kotka" jest w tytule to nie chce znaleźć).

Pozdrawiam i trzymam kciuki za dom dla TRI :ok:

Adam
aburacze

Post » Nie mar 27, 2011 18:48 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS/DT ASTMA!

Już wyjaśniam to, co wiem. Ogłoszenia na FB miała śledzić bezpośrednio pani właścicielka. Ja przekazałam jej namiary do 3 osób, które się ze mną skontaktowały. Nikt więcej do mnie nie dzwonił ani nie pisał. Wiem, że 2 domki odrzuciła, 1 z nich to był DT (nie chciała oddać ze względu na psa), drugi telefon był do domu stałego - pan szukał kota dla swojej babci i to nie przekonało tej pani.
Od środy właścicielka zastanawiała się nad jednym DT właśnie z Fb. Dziewczyna bardzo się jej spodobała, tylko myślała, że może znajdzie się od razu DS, żeby zaoszczędzić kotce stresu. Ale z tego co wiem dziś miała się spotkać z tym DT.

Ja przekazuję wszystkie tel., ale oczywiście lepiej dzwonić bezpośrednio - to jest ten drugi tel. Mój numer został podany, ponieważ właścicielka miała iśc do szpitala.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Nie mar 27, 2011 18:54 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS/DT ASTMA!

No i potwierdzam dobre wieści:

Księżniczka właśnie jedzie do DT z Facebooka!!!! :piwa:

Ale nadal szuka DS. Czy możemy zmienić ogłoszenia na allegro, FB i gumtree, że szukamy juz tylko domków stałych?

Pani właścicielka obiecała mi, że wieczorem wejdzie na FB i napisze informację o kici. Padł jej serwer, więc wczoraj ani dziś nie obserwowała na bieżąco portalu.

Alex405

Post » Nie mar 27, 2011 19:14 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS/DT ASTMA!

Alex405 pisze:Księżniczka właśnie jedzie do DT z Facebooka!!!! :piwa:

Właśnie = teraz o 20 w niedzielę? Super! :kotek:

Alex405 pisze:Ale nadal szuka DS. Czy możemy zmienić ogłoszenia na allegro, FB i gumtree, że szukamy juz tylko domków stałych?

Ogłoszenia poprawię, chociaż Allegro wolałbym dopiero w środę, jak obecne się skończy, bo Allegro ściągnie inaczej na nowo opłatę (można zmieniać bez dodatkowych opłat do 12h od wystawienia). A też nie chcę tego likwidować i nowego robić wcześniej, bo intryguje mnie co te dwie osoby obserwujące zrobią - może czekają na decyzję pod koniec aukcji. Poza tym w ogłoszeniu jest że szukamy DS (tylko z dodatkiem że DT też by się przydało).

Jakie dane kontaktowe podać w nowych wersjach ogłoszeń? Te same? DT też jest w Warszawie? Jakieś nowe zdjęcia będą może z DT? :)

Alex405 pisze:Pani właścicielka obiecała mi, że wieczorem wejdzie na FB i napisze informację o kici. Padł jej serwer, więc wczoraj ani dziś nie obserwowała na bieżąco portalu.

A dla nie-facebookowców można też prosić potem o kopię tu na forum? :mrgreen: A najlepiej to jakby DT też tu zaczął pisać, ale znając życie pewnie tak dobrze nie będzie...

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Nie mar 27, 2011 21:04 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS ASTMA!

Tak, DT jest w Warszawie, w mieszkaniu 2 dziewczyn. Kicia jechała właśnie, gdy dzwoniłam. Podobno oczywiście od razu schowała się pod łóżko. Właścicielka bardzo serdecznie dziękuje wszystkim za pomoc. Bardzo przeżywa rozstanie z kicią, ale czuje się fatalnie, strasznie kaszle.
Dziewczyna, która przygarnęła Księżniczkę, mieszka z koleżanką. Miała już kota u rodziców, którego wyciągnęła z wnyków.
Mam kontakt do tej osoby i spróbuję poprosić ją, żeby tutaj pisała.

Alex405

Post » Nie mar 27, 2011 22:24 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS/DT ASTMA!

Czytałam na Fb wpis właścicielki :) i świetnie że tak się sprawy mają :D szkoda tylko że kotka mogła być już w domu stałym bez zwierząt.
Zmieniłam tytuł na FB :ok:
Ostatnio edytowano Pon mar 28, 2011 9:28 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Pon mar 28, 2011 9:27 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS/DT ASTMA!

aburacze pisze:
CatAngel pisze:Z tego co ten chłopak pisał to dzwonił do właścicielki właśnie.

To ja już nic nie rozumiem w takim razie :( Nie dodzwonił się, ona nie chciała kotki mu oddać, czy coś innego wynikło? Nikt nie wie?...

Z ciekawostek, to na Allegro już 618 wejść i nadal dwie osoby obserwują aukcję. Do końca aukcji zostały niecałe 3 dni. Na Gumtree 347 wejść i spadło na drugą stronę - jeszcze trochę i podbiję. Planuję przed następnym wystawieniem Allegro trochę poprawić wygląd ogłoszenia (zrobiłem sobie nowy szablon) i dodać słowo "kot" do tytułu (bo ludzie jednak częściej wyszukują na hasło "kot" a Allegro jest głupie i już gdy "kotka" jest w tytule to nie chce znaleźć).

Pozdrawiam i trzymam kciuki za dom dla TRI :ok:

Adam

To miał być dom stały. Czemu trafiła do dt jak mogła już mieć swój dom.

CatAngel

Post » Pon mar 28, 2011 16:41 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS/DT ASTMA!

Niestety nie wiem, dlaczego tak się stało. Nie wiem, do kogo dzwonił czy pisał ten chłopak. Tak jak mówiłam, ze mną kontaktował się jedynie pan w sprawie kotki dla babci i przekazałam tą informację zaraz po jego telefonie. Czy to ten sam? Właścicielka nie zdecydowała się na tą ofertę i ma do tego prawo. W końcu wszyscy oddający zwierzęta w jakiś sposób selekcjonują potencjalne domki. Po prostu bała się, że starsza osoba może, podobnie jak ona sama, mieć wkrótce kłopoty ze zdrowiem i że los kici znów będzie wisiał na włosku.

Poza tym obecny DT wygląda na fajny. Trzymajcie kciuki, żeby tak było albo, żeby nawet został DS!

Alex405

Post » Pon mar 28, 2011 16:47 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana, pilnie szuka DS/DT ASTMA!

Nie no jasne tutaj akurat chodzi o kota :D więc ważne że trafił bezpiecznie :ok:

CatAngel

Post » Pon mar 28, 2011 17:04 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana szuka DS!

Ale oczywiście przykro mi, jeśli ktoś poczuł się urażony i przepraszam. Tym bardziej, że zarówno właścielka jak i ja (pośredniczka) jesteśmy bardzo wdzięczne za pomoc i oferty DT.

Alex405

Post » Śro mar 30, 2011 16:27 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana szuka DS!

Kicia podobno już lepiej się czuje w dt. Zaczęła jeść, dała się także już pogłaskać. No i wszystko wskazuje na to, że będzie to jej domek stały.

Alex405

Post » Śro mar 30, 2011 16:34 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana szuka DS!

Alex405 pisze:Kicia podobno już lepiej się czuje w dt. Zaczęła jeść, dała się także już pogłaskać. No i wszystko wskazuje na to, że będzie to jej domek stały.

Aha. To na razie nie wystawiać nowego Allegro? Poprzednie właśnie godzinę temu się skończyło, miało do końca 2 obserwatorów i ponad 830 wyświetleń. Gratuluję nowym właścicielom kotki :mrgreen: (jakby co to mogę oczywiście ogłoszenie odnowić, ale po co kota stresować kolejną przeprowadzką?).

Pozdrawiam serdecznie i cieszę się :)

Adam
aburacze

Post » Śro mar 30, 2011 19:42 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana szuka DS!

ja tez się cieszę :)
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Pt kwi 01, 2011 18:35 Re: Księżniczka TRI, wysterylizowana szuka DS!

Wieczorem dostałam oficjalne potwierdzenie od właścicielki, która jest w szpitalu, że kotka zostanie w dt. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że domek okaże się odpowiedzialny i kochający. :ok:
Zaprosiłam na wątek, ale - jak widać - bez skutku.

W każdym razie - ogłoszenia nieaktualne i oby tak już zostało!

Alex405

[poprzednia][następna]