Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 25, 2011 17:12 Re: Moja gromadka -pilnie potrzebny transport Kraków-Konstancin!

Obrazek
:ryk:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt mar 25, 2011 18:50 Re: Moja gromadka - Kituś [']

:D

Tomek dzwonił, że Elfik już po sterylce. Tak się o nią martwię, ona jest taka delikatna...
Razem z nimi w lecznicy w Zbrosławicach jest Ala, która jakaś nam się wydawała nieswoja wczoraj, więc Tomek ją zabrał. Ma stan zapalny, tyle wiem teraz...

Tomek w ogóle dziś ma dzień...

Rano był w lecznicy w Bielsku z Edusiem i Nutką. Edusiowi odnowiły się nadżerki, czekamy na wyniki krwi, mam nadzieję, że to nie nerki... Parę miesięcy temu był ten sam problem, wtedy wyniki krwi były bardzo dobre. Martwię się moim Edusiem Słoneczkiem.
Nutka miała pobieraną krew na jakieś specjalistyczne badanie (nazwy oczywiście nie pamiętam), pozwalające ustalić, czy dobrą dawkę luminalu podajemy. Podobno bardzo się denerwowała, ale była dzielna.

Wczoraj wieczorem i dziś rano była wystawiona klatka łapka na Futbola. Ten gad się nie złapał. Dziś rano to w ogóle był widok, Futbol głodny, jedzenie, aromatyczne i kuszące, w miseczce w klatce, a ta zołza na płocie sobie siedzi i nic. Jedyna pociecha to to, ze Tomek dziś stwierdził, że chyba jednak Futbol jest chłopcem. Łapać jednak będziemy go tak czy siak.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt mar 25, 2011 19:21 Re: Moja gromadka - Kituś [']

Za Elfika :ok:
Za Alę :ok:
Za Edusia :ok:
Za Nutkę :ok:
Za Futbola :ok:
Zawsze jest za kogo trzymać kciuki :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt mar 25, 2011 19:27 Re: Moja gromadka - Kituś [']

niech wracają wszyscy zdrowi i zadowoleni z wyników!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt mar 25, 2011 19:31 Re: Moja gromadka - Kituś [']

Dziękuję za kciuki - zawsze przydatne.

Chciałam jeszcze napisać, że wczoraj podobno Nutka pierwszy raz zrobiła coś takiego Tomkowi, że chciała "na rączki". :D On jest jej głównym opiekunem i ona go bardzo lubi. Leki przyjmuje, otwierając paszczkę, przyzwyczaiła się już, że dostaje. Strasznie mądra jest.

A ze mną ostatnio śpi Klocuś, mój kochany Klocunio, śpi się z nim rewelacyjnie. Plus oczywiście książę Lucynek na poduszce. :P
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt mar 25, 2011 20:31 Re: Moja gromadka - Kituś [']

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :D

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob mar 26, 2011 14:24 Re: Moja gromadka - Kituś [']

Nie ma jeszcze wyników badania krwi Nutki i Edusia, może będą po 18.00.

Elfik wczoraj była mocno wystraszona i biedniutka. Noc musiała spędzić w klatce, bo bałam się, ze będzie gdzieś wskakiwać. Kaftanik ją stresuje... Dziś trochę zjadła, prawie cały czas śpi. Oczywiście od razu w nosku glutki, a z oczek cieknie...
Ale mruczała dziś, i bardzo jest chętna na głaski i całuski.

A od wczoraj w swoim domku jest Niteczka Anitka, bardzo niegrzeczna, przesłodka kotka. Domek znalazła jej Alinka6, za co serdecznie dziękuję. Dziękuję też za opiekę nad Nitką, za sterylkę i wszystko.
Właściwie to brak słów, żeby podziękować tak naprawdę.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob mar 26, 2011 18:15 Re: Moja gromadka - Kituś [']

To super, że Niteczka ma dom :)

I kciuki mocne za resztę towarzystwa - szczególnie dla dzielnego Elfika i mądrą Nutkę :ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie mar 27, 2011 6:58 Re: Moja gromadka - Kituś [']

Cieszę się, że Anitka-Niteczka ma dom. To taka śliczna koteczka, tę wąsy i rzęsy. :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie mar 27, 2011 8:07 Re: Moja gromadka - Kituś [']

Za nowe życie Anitki-Niteczki :ok:
A jak ma się Nutka?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie mar 27, 2011 16:26 Re: Moja gromadka - Kituś [']

Nutka dobrze, mimo wybuchów na słońcu nie było ataków. :D
Dziś była kupa w kuwecie, tej z drewnianym żwirkiem! :ok:

Jeszcze chciałam podziękować Mahob za ogłoszenia dla Niteczki, bo dzięki nim znalazła super domek!

Elfik bardzo smętny w kaftaniku, widać, że koteczek nie czuje się najlepiej w ubranku, ale jak dziś dziś go na chwilę zdjęłam, żeby zobaczyć brzuszek, to zaraz było zainteresowanie szewkiem, więc kaftanik musi być.

Piękny dziś był dzień, słońce i miłe towarzystwo, długi spacer z psami... Zocha strasznie jest zmęczona, ale szczęśliwa.
Malutki uznał, że ciocia Mahob i jej TŻ przyjechali do niego i nie było na niego siły. :D Ja bym go chętnie spakowała... :wink:

Nutka dostała worek pysznej karmy, za którą dziękujemy :1luvu: Koty już obrabiają kolorowe myszki, a Zocha pojada przysmaki...
Ogromne dzięki za wszystko.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie mar 27, 2011 16:46 Re: Moja gromadka - Kituś [']

Takie wieści lubimy :D :1luvu:
i oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon mar 28, 2011 17:12 Re: Moja gromadka - Kituś [']

anita5 pisze:......Piękny dziś był dzień, słońce i miłe towarzystwo, długi spacer z psami... Zocha strasznie jest zmęczona, ale szczęśliwa.
Malutki uznał, że ciocia Mahob i jej TŻ przyjechali do niego i nie było na niego siły. :D Ja bym go chętnie spakowała... :wink:

......

To był bardzo udany dzień :D
Malutki bardzo się pięknie prezentował - mało brakowało... 8)

Cieszę się, że zwierzakom smakują smakołyki :)

I mam nadzieję, że Elfik odzyska szybko formę, bo faktycznie bardzo biedniutka w tym kaftaniku. Ale to dla niej lepiej, że go musi nosić, bo nie będzie szaleć i skakać i nie zrobi sobie krzywdy.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto mar 29, 2011 7:16 Re: Moja gromadka - Kituś [']

Dziś Nutka miała rano atak, z badań wyszło że ma za mały poziom luminalu we krwi i trzeba zwiększyć dawkę co jednak powoduje niekorzystny wpływ na jej wątrobę... no nic nie ma wyjścia, mimo zabezpieczeń uderzyła się w kaloryfer, trzymanie jej w kocyku podczas ataku nie pomogło. Edek będzie miał wypalane nadżerki w paszczy w przyszłym tygodniu.... najważniejsze że idzie wiosna, czytałem dziś rano świetny wywiad z Markiem Kondratem.... hm liczą się tak naprawdę rzeczy proste.... proste radości, proste szczęście, podstawowe wartości a nie ten obraz rzeczywistości który chcą nam obecnie wmówić że tak ma być i że to co mówią to jest dobre a inne jest be... i tą oto dygresją zaczynam kolejny dzień w mojej "ulubionej" pracy :) idę sobie kawę zrobić :)

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Wto mar 29, 2011 7:19 Re: Moja gromadka - Kituś [']

Biedna Nutka, biedni Wy. Tak trudno patrzeć na cierpienie tych malutkich, którym czasem niewiele możemy pomóc.
Choć ciepłe myśli Wam podeślę :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]