Właśnie trafiłam na ten wątek z banerka i chciałam zapytać, czy lampa do naświetlań nadal potrzebna?
a propos protez
http://deser.pl/deser/1,97052,8111598,K ... IDEO_.htmlwiem, że to strasznie drogo (2000 funtów) - ale sam fakt, że coś takiego da się zrobić jest niesamowity
Szkoda, że nie mogę tego nigdzie znaleźć, ale z 2 lata temu czytałam artykuł o kocie, który jako kociak stracił w wyniku wypadku 3 łapy (najprawdopodobniej łapki uciął kombajn... czy kosiarka - nie pamiętam dokładnie). W każdym bądź razie kociakowi została tylko 1 przednia łapka i ogromna wola życia - wszystko to działo się w Niemczech. Dobrzy ludzie zdecydowali, że dadzą mu szanse... kot teraz mieszka z nimi i na swój sposób się przystosował - potrafi samodzielnie się poruszać: coś na zasadzie pełzania, bo poprzez przednią łapkę podciąga resztę ciała do przodu. Jego właściciele twierdzą, że jest szczęśliwy i że sam kot nie czuje, że mu czegoś brakuje.
Czytałam ten artykuł z opadniętą szczeną... poszperam jeszcze w necie to może znajdę ten artykuł i wrzucę tutaj link.