Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Właśnie bardzo ludzie, obawiam się...Anda pisze:Okropne, nieludzkie, straszne.
Zastrzyk z morbitalu wydaje się być przy tym czymś cudownym.
Ja nie znam.casica pisze:A odłożywszy na bok pobożne życzenia:
czy ktoś zna i może podać przykład kraju w którym rozwiązano problem bezdomności bez stosowania eutanazji jako metody ograniczenia populacji bezdomnych psów i kotów?
Głównie z fabryk. W Stanach wcale popularną instytucją są tzw. "puppy mills" - inaczej "puppy farms", nazwę adaptuje się do innych zwierząt. Według luźnych szacunków w kraju działa około 4 tys. takich radosnych przybytków, które wypuszczają na rynek (głównie sprzedają do sklepów, więc w tej liczbie nie mieszczą się "straty produkcyjne" w pierwszych kilku tygodniach, szczenięta zmarłe z powodu chorób czy defektów genetycznych przed sprzedażą) ponad 500 tys. szczeniąt rocznie, co daje średnią ponad 125 szczeniąt na producenta w ciągu roku.mirka_t pisze:Zastanawia mnie jedno. Skąd w kraju, w którym schroniska wydają wyłącznie wykastrowane zwierzęta, w którym nie tak łatwo adoptować kota czy psa nadal jest tyle zwierząt do zabicia.
behemotka pisze:casica pisze:A odłożywszy na bok pobożne życzenia:
czy ktoś zna i może podać przykład kraju w którym rozwiązano problem bezdomności bez stosowania eutanazji jako metody ograniczenia populacji bezdomnych psów i kotów?
Ja nie znam.
casica pisze:... Moje pytanie było konkretne, nie miało nic wspólnego z cytowanym wcześniej tekstem i filmem...
"Berek, naprawdę stawiasz znak równości pod względem stopnia okrucieństwa między zagłodzonym, zdziczałym, tłuczonym kijem łańcuchowym Burkiem a kotem, który czuje się trochę nieswojo?"
mirka_t pisze:casica pisze:... Moje pytanie było konkretne, nie miało nic wspólnego z cytowanym wcześniej tekstem i filmem...
A powinno mieć, bo mowa o namacalnym problemie a nie fantastyce.
mirka_t pisze:Nie casica, nie ma obowiązku i dlatego dalej możesz pisać bajki.
casica pisze:behemotka pisze:casica pisze:A odłożywszy na bok pobożne życzenia:
Ja nie znam.
Ta odpowiedź wystarczy.
casica pisze:behemotka pisze:casica pisze:A odłożywszy na bok pobożne życzenia:
Ja nie znam.
Ta odpowiedź wystarczy.
Co do dalszych Twoich rozważań pod cytowanym moim postem. Nie podpinaj proszę własnych rozważań pod moje pytanie. Moje pytanie było konkretne, nie miało nic wspólnego z cytowanym wcześniej tekstem i filmem. Jest to swoista manipulacja moją wypowiedzią, a tego sobie nie życzę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 101 gości