Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 13:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

;) one maja widocznego grzybka? smarujesz je czyms?
Mam nadzieje ze dojda do siebie i pojda do adopcji lada moment ;)

Sabina, jakas dziewczyna robi dla Was ogloszonka prawda? warto by zrobic ogloszenie o Lisiarni w necie, napewno beda wplaty i warto tez zrobic ogloszenie o przekazywaniu 1% na PKDT
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw mar 24, 2011 19:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

tak ogłoszenia robi karolina, opiekunka macka i józi. poprosze ją o to,dobra sugestia ;)
lisiarki nie mają grzybka, po prostu doktor kazała je obserwować i trzymać w chłodniejszym pomieszczeniu. były prześwietlone lampą na grzybka. jest ok, po prostu futro agnes ma w stanie makabrycznym, tył i brzucho ma wyleniała i łyse. ale są śliczne i kochane, nie nadają się niestety do wydania osobno, a to zawęzi chetnych na ich adopcję :( jak szymon wstawi moje ogłoszenia to będziecie mogły je podziwiać :) dwa cuda :1luvu:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw mar 24, 2011 23:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Miałam dziś pracowity dzień, przed 7 pobudka, o 8 wyjazd z domu na Osową odebrać kotki po sterylkach, odwiozłam je na cmentarz łostowicki skąd są, potem na akademie medyczną na łapanke w 3 miejscach kotów złapałam aż 2 :) potem do weta na Lelewela, potem na Orunię Dolna złapać kotkę od Szymona (już 2 raz i się nie udało), potem znów na Lelewela po koty, potem odwieźć do mieszkania gdzie mają wydobrzeć po sterylkach, potem do rozmnażaczki-nieporadnej starszej pani, właścicielki 10 kotów z Gdańska, którą proszę o możliwość sterylizacji jej kotów od roku, w końcu sie zgodziła, zabrałam 2 do weta bo gluty zwisały im do kolan, za convenie i leki przeciwzapalne zapłaciłam z własnej kieszeni 140 zł, odwiozłam koty z powrotem do pani, po drodze wstąpiłam też do karmicielki z Wrzeszcza aby umówić się na łapankę, wracając zobaczyłam potrąconego kota na obwodnicy, poszłam po Sabine, kot już nie żył, potem uregulowałam dług u Kasprzykowej, potem pojechałam posprzątać królikowi którego mam od rozmnażczy z Demptowa, wracając do domu zahaczyłam o sklep osiedlowy by zrobić sobie kolację i dowiedziałam się że sąsiad wyrzucił kilka miesięcy temu suczkę, którą gwałcą wszystkie psy z okolicy, więc chodziłam po ludziach wszyscy potwierdzili jej zeznania, pojechałam na policję złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa, bo wywalenie psa na pastwę losu takim jest i suczkę zawiozłam do ciapkowa a w domu czekały na mnie stęsknione koty i pełne kuwety :) I właśnie dotarłam po wszystkim dopiero do kompa...

zajrzyjcie na wątek, trzymajcie kciuki za Filemona!
viewtopic.php?f=1&t=125795&start=0
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt mar 25, 2011 10:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Słuchajcie,
jak by ktoś miał jakieś fanty na handelek (a nie byłyby do targania w jedna strone za cieżkie) a byłby dziś w Kontraście, to proszę o zabranie - wezme auto,
zjadam końską dawkę antybiotyku i ku radości w końcu po 3tyg męk... czuje że żyje ;-) :D :kotek:
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt mar 25, 2011 11:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Czytałam artykuł w Dzienniku Bałtyckim. Szkoda, że przy tej okazji nie podałyście info o mozliwości przekazywania 1% podatku? Może choć trochę uzbierałoby się dodatkowej kasy.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt mar 25, 2011 12:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Artykuł z Dziennika Bałtyckeigo
http://www.dziennikbaltycki.pl/fakty24/ ... material_1
:ok:

Mam nadzieje, że każdy czytelnik doczyta do końca ten akapit:
Skąd te koty

Na stronie internetowej PKDT http://www.pkdt.pl znajduje się adres e-mail i numery telefonów wolontariuszek. Każdy, kto widzi bezdomnego kota, może zadzwonić na jeden z nich i poprosić o przejęcie zwierzaka do domu tymczasowego. Ale sama prośba to mało - DT trzeba wesprzeć karmą, żwirem, założeniem książeczki zdrowia, bo PKDT nie ma na to funduszy.

.............
bo znowu ilość zgłoszeń przeskoczy nasze mozliwości...
nawet te finansowe, których brak.

Sabina, czy brać od tesciów oryginal artykułu z gazety do naszej archiwizacji??
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt mar 25, 2011 12:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

bardzo proszę o skomentowanie naszego artykułu - komentarza pt: "naciągacze"
mówiłyśmy o 1% i o wpłatach na konto, nie wszytko poszło w materiale.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt mar 25, 2011 14:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ahh wlasnie przejrzalam nowe ogloszonka adopcyjne na PKDT i fotki "lisiarek" widze ze Szymcia to koteczka ktora mnie zauroczyla i miziala sie podczas odwiedzin w lisiarni, bardzo sie ciesze ze juz nie siedzi w tamtym miejscu :1luvu:
Obrazek

Marea

Post » Pt mar 25, 2011 14:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

jezeli mozesz to weź ten artykuł - włożę do naszych dokumentów bo nie mam jak się wyrwac w tym deszczu po prasę.

marlena wolontariuszem miesiąca :ok: :lol:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt mar 25, 2011 14:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:bardzo proszę o skomentowanie naszego artykułu - komentarza pt: "naciągacze"

o jakim artykule piszesz i gdzie on jest?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt mar 25, 2011 14:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:Miałam dziś pracowity dzień, przed 7 pobudka, o 8 wyjazd z domu na Osową odebrać kotki po sterylkach, odwiozłam je na cmentarz łostowicki skąd są, potem na akademie medyczną na łapanke w 3 miejscach kotów złapałam aż 2 :) potem do weta na Lelewela, potem na Orunię Dolna złapać kotkę od Szymona (już 2 raz i się nie udało), potem znów na Lelewela po koty, potem odwieźć do mieszkania gdzie mają wydobrzeć po sterylkach, potem do rozmnażaczki-nieporadnej starszej pani, właścicielki 10 kotów z Gdańska, którą proszę o możliwość sterylizacji jej kotów od roku, w końcu sie zgodziła, zabrałam 2 do weta bo gluty zwisały im do kolan, za convenie i leki przeciwzapalne zapłaciłam z własnej kieszeni 140 zł, odwiozłam koty z powrotem do pani, po drodze wstąpiłam też do karmicielki z Wrzeszcza aby umówić się na łapankę, wracając zobaczyłam potrąconego kota na obwodnicy, poszłam po Sabine, kot już nie żył, potem uregulowałam dług u Kasprzykowej, potem pojechałam posprzątać królikowi którego mam od rozmnażczy z Demptowa, wracając do domu zahaczyłam o sklep osiedlowy by zrobić sobie kolację i dowiedziałam się że sąsiad wyrzucił kilka miesięcy temu suczkę, którą gwałcą wszystkie psy z okolicy, więc chodziłam po ludziach wszyscy potwierdzili jej zeznania, pojechałam na policję złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa, bo wywalenie psa na pastwę losu takim jest i suczkę zawiozłam do ciapkowa a w domu czekały na mnie stęsknione koty i pełne kuwety :) I właśnie dotarłam po wszystkim dopiero do kompa...

sabina skaza pisze:marlena wolontariuszem miesiąca :ok: :lol:

:ok: No, order jakiś się należ.
Jakby nas za mało, a tych zwierząt za dużo.

Ja też ostatnio żyję jak w amoku, chodzę w brudnych ciuchach i nieumyta głową, praca zawodowa na ponad pełen etat, w mieszkaniu 17 kotów (na dzień dzisiejszy), codziennie przed pracą jeżdżę do weta, wstaję po 6 rano aby się wyrobić, dziś przed pracą zdążyłam obrobić moją kociarnię, pojechać na pustki cis. do starszej pani R po białą kotkę, aby zawieźć ją do weta, kotkę trzeba leczyć, więc jest u mnie w łazience, bo jak wygląda leczenie u pani R to już wiemy (2 koty nie żyją, reszta chora), nie mogę oddać tej kotki do pani R. dopóki jej nie wysterylizuję, bo ona dopuści do jej rozmnożenia. Po drodze podrzuciłam do weta na sterylkę wyadoptowaną w lutym wcześniej Sejkę-Boberka oraz na sekcję kotkę która umarła dziś w nocy (kotka wcześniej wyciągnięta od pani R.).
Jutro jadę na Pustki się porozliczać finansowo z nieodpowiedzialnymi z paniami...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt mar 25, 2011 14:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marea pisze:[...] widze ze Szymcia to koteczka ktora mnie zauroczyla i miziala sie podczas odwiedzin w lisiarni, bardzo sie ciesze ze juz nie siedzi w tamtym miejscu :1luvu:
to raczej jej znacznie mniejsza siostra ;) Dzisiaj Asia z Marczakową złapały (kolejne) 4 koty z lisiarni. Niektóre kocury wchodzą to transporterów i trzeba je z stamtąd wyrzucać 8O Z kotkami gorzej ale w porównaniu to tej wredoty z pjwstk to pikuś. Koty nas ładnie odprowadzają, nawet mnie (ja tam nie karmię więc nie mają interesu).

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt mar 25, 2011 15:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ssb pisze: [...] to raczej jej znacznie mniejsza siostra ;)

Jestes pewnien? :roll: jest identyczna i nawet zachowanie, mowa ciala, to wykrzywianie glowki, glowe bym dala ze to ona :roll: pozatym Sabina w ogloszeniu napisala ze koteczki maja ok 1-2 lat :roll:
Ostatnio edytowano Pt mar 25, 2011 22:10 przez Marea, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Marea

Post » Pt mar 25, 2011 15:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

dziewczyny - jest propozycja by postawić kosz w sklepie zoo na produkty dla PKDT
potrzebowałabym jakiś fajny tekst i plakacik - nie za duże, nie za dłgie - druknąć mogę :roll:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pt mar 25, 2011 15:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Hm, skoro tak twierdzisz... jest tam jeszcze jedna kotka identycznie umaszczona ale większa, też miziak. I jeszcze jedna podobna.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

[poprzednia][następna]