Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:MariaD pisze:Mogę tylko współczuć osobom, które z jakiś względów nie maja tak bliskich sobie osób by ich odejście odczuć bardzo boleśnie.
Pod tym się podpiszę
mirka_t pisze:Casica czy w wątku kotek72 roztrząsałam śmierć jej matki?
Poruszyłam inny problem, niezwiązany z żałobą a Ty między innymi uznałaś, że poszanowanie żałoby polega na zmilczeniu złych działań kotek72. Mam rozumieć, że w analogicznej sytuacji odczepiłabyś byś na jakiś czas ode mnie? Na jak długo?
casica pisze:Nie tylko mnie wówczas zbulweroswała Twoja wypowiedź.
casica pisze:Tak, od Ciebie też bym się odczepiła. Od każdego bym się odczepiła w takiej dramatycznej sytuacji.
Nie tylko mnie wówczas zbulweroswała Twoja wypowiedź.
MariaD pisze:Mogę tylko współczuć osobom, które z jakiś względów nie maja tak bliskich sobie osób by ich odejście odczuć bardzo boleśnie.
mirka_t pisze:casica pisze:Tak, od Ciebie też bym się odczepiła. Od każdego bym się odczepiła w takiej dramatycznej sytuacji.
Postaram się to zapamiętać, ale napisz na jaki czas byś się odczepiła.
Pewne osoby zauważyły jednak wówczas, że problem o którym pisałam istnieje a wcześniej nie miały o nim pojęcia. Szkoda tylko, że dt wyadoptowanej później kotek72 szylkrety nie trafił do jej wątku.
BOZENAZWISNIEWA pisze:vega013 pisze:MariaD pisze:Mogę tylko współczuć osobom, które z jakiś względów nie maja tak bliskich sobie osób by ich odejście odczuć bardzo boleśnie.
Uważasz, że odejścia kota - przyjaciela/członka rodziny nie można odczuć bardzo boleśnie?
Mnie jedno zastanawia:Jak to możliwe ,żeby kota porównywać do człowieka pisząc ,ze stoją na jednym poziomie...I to marność i to marność
To dlaczego do jasnej ciasnej kiedy Szwarc z Korabiewic powiedziała do kamery,że "szczur to tez człowiek"wszyscy się wzdrygnęli.No może dla niej śmierć szczura jest traumatyczna.Dlaczego krytykować Ja za te miłość do szczura
Ja staciłam Matke i moje dziecko i tak,dla mnie jest bluźnierstwem pisanie,że człowiek i kot na jednym poziomie stoją.Bólu po stracie rodzica, jakiego sie kochało, dziecka, o którym nigdy nie zapomnisz nie porównam do bólu po stracie mojej kotki Kajusi, Milusia..Tego nie wolno porównywać...
Jeśli człowiek jest stawiany na równi ze zwierzęciem to kotlety z sąsiada niech któraś madra zrobi...co to za różnica, czyj schab....
Idę stad ,bo szlag mnie trafi
casica pisze:mirka_t pisze:casica pisze:Tak, od Ciebie też bym się odczepiła. Od każdego bym się odczepiła w takiej dramatycznej sytuacji.
Pewne osoby zauważyły jednak wówczas, że problem o którym pisałam istnieje a wcześniej nie miały o nim pojęcia. Szkoda tylko, że dt wyadoptowanej później kotek72 szylkrety nie trafił do jej wątku.
I uważasz, że moment był stosowny?
casica pisze:mirka_t pisze:casica pisze:Tak, od Ciebie też bym się odczepiła. Od każdego bym się odczepiła w takiej dramatycznej sytuacji.
I uważasz, że moment był stosowny?
Lunszpik pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:... kiedy Szwarc z Korabiewic powiedziała do kamery,że "szczur to tez człowiek"wszyscy się wzdrygnęli.No może dla niej śmierć szczura jest traumatyczna.Dlaczego krytykować Ja za te miłość do szczura...
Niedawno przeżyłam odejście mojego zwierzątka, o które walczyłam do końca. Niestety choroba okazała się silniejsza. To zwierzątko było szczurkiem. Wspaniałym, mądrym szczurkiem. Szczurki to też zwierzęta, tak jak koty, ludzie i motyle. I kury, tasiemce i wszy. Wszystkie gatunki różnią się między sobą i inaczej odczuwają cierpienie - ale inaczej nie oznacza mniej
mirka_t pisze:Brzydzia i Czarna aktualnie śpią.
Wystarczająco dojrzała odpowiedź?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 244 gości