Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 24, 2011 9:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Jak "od dołu' to z włosem 8)

Miałam właśnie wczoraj okazję przestudiować układ owłosienia na czarnym kocim pysku, wystawionym w upojeniu w stronę lampki do czytania :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw mar 24, 2011 10:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

no, to jak z włosem, no nawet przyjemniej :)
i tak pozostaję w zdumieniu, jak jej to przyszło do głowy i że to w ogóle zrealizowała :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw mar 24, 2011 10:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Lizać, nie liżę, ale czasami cmokam moje futra w noski albo pysiolki.
A jak któreś dziabate się za mocno robi, też podgryzam - w uszko.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 24, 2011 10:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

e no, cmokanie i pogryzanie, to standard, bez tego nie czułabym, że mam koty w domu :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw mar 24, 2011 10:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Właśnie :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw mar 24, 2011 13:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Pozytywko, u nas początkowo było podobnie.
Maniusia psuła Melisie zabawę. A ta patrzyła na nas żałośnie i się wycofywała. Ale to nie trwało długo. Teraz bawią się razem, chociaż inaczej. Wcześniejsze rozrywki typu wędka, myszki, pstrykanie kocimi chrupkami poszły w odstawkę, a najlepszą zabawą są gonitwy i zapasy.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw mar 24, 2011 13:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

pytanie jak długo trzeba czekać na tę komitywę?
Lokiego mi zal, bo się stresuje i Caillou mi żal, bo chociaz jest wyluzowana, to w DT miała 5 innych kotów za towarzystwo i Rudą za kompankę do zabawy, a tu jakiś Wściekłykot, co ciągle focha strzela i o wszystko się czepia.
Jedno w stresie, drugie niewybawione, jak trzeba - marnowanie potencjału dokoceniowego :wink:

pozytywka

Post » Czw mar 24, 2011 13:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Ja pamiętam, że Patmol napisała, żeby więcej uwagi poświęcić Lokiemu. I tu mi się wydaje, że przy tych zabawach powinniście brać Caillou na kolana, żeby nie zabierała zabawek, a bawić się z Lokim, żeby widział, że z nim też się bawicie, a Mała jako obserwator.

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw mar 24, 2011 13:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

ja całkiem poważnie pisałam, że Loki być może wcale nie pamięta bawiących się kotów
i nie wie o co właściwie chodzi 8)
może wzięłabyś jakiegoś kota zwyczajnie na DT; takiego młodego i bezkonfliktowego i przetestowanego 8)
na pewno w Krakowie też DT są potrzebne
i zobaczyłabyś czy jest lepiej czy gorzej; a Loki zobaczyłby jak bawią się koty 8)
może Caillou miałaby towarzystwo, a Loki spokój i wszyscy byliby zadowoleni - wtedy mógłby zostać na DS
a może byłoby okropnie - to temu kotu pomogłabyś znaleźć dom :wink: dobry uczynek na wiosnę

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw mar 24, 2011 14:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

najlepiej na razie nic nie pisz 8) tylko spokojnie o tym pomyśl - dzień czy dwa :wink:
koty są takie fantastyczne - trzeba im pomagać czasami :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw mar 24, 2011 14:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Patmol, dopiero piąty dzień mam drugiego kota, a Ty mi już trzeciego raisz? 8O :strach:
:ryk:
nie ma takiej opcji
nawet nie muszę się zastanawiać :)
Nie zamierzam eksperymentować, naprawdę :)

rapsodia - on się w ogóle nie chce bawić
dziś rano był pierszy raz kiedy przejawił jakąkolwiek chęć zabawy i to odczekał, aż Małej w ogóle nie będzie w pobliżu
Natomiast Mała, to na pewno nie jest ktoś, kogo można wziąc na kolanka, albo trzymać na rękach, w trakcie, jak się komuś innemu papierek rzuca
:ryk:
wczoraj mnie obuczała, bo zabrałam ją z dużego pokoju, jak ona się jeszcze chciała bawić - myślałam, ze padnę ze śmiechu; musiałam ją zabrać, żeby posmarować maścią, ale ona była oburzona samym faktem, że ją biorę na ręce i wynoszę :D
Nie, to by trzeba rozdzielać ich całkowicie i w dwóch różnych pomieszczeniach zabawiać.
Ale Loki nie zawsze chce, bo jak ją słyszy gdzieś indziej, to traci zainteresowanie dla wszystkiego i idzie skontrolować gdzie ona jest i co robi.

No nic, może kiedyś mu minie.

pozytywka

Post » Czw mar 24, 2011 14:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

To dopiero kilka dni, musi się przyzwyczaić, że nie jest już sam.
Kiedy u mnie mój Rudzielec zaczął być taki dominujący w zabawach, a widziałam chęć zabawy u innych, to np. patyczkiem ze sznurkiem machałam tym starszym przed nosem, ignorując rudego, i mimo, że jak ten wpadał na nich, to starsze się zniechęcały, to teraz wszystkie trzy czasem siedzą i każdemu po kolei muszę machać i zabawiać.
A trzy koty fajniejsze od dwóch :D
Szczególnie jakby jakiegoś małolata wziąć, to może instynkty opiekuńcze u Lokiego by się obudziły :)

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw mar 24, 2011 14:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Pozytywka, jak wzięłam Pucusia do towarzystwa dla Pysi, też tak myślałam.
Ale dość szybko przestałam - po 2 miesiącach :mrgreen:

Erin

Post » Czw mar 24, 2011 14:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

na emeryturze
najwcześniej

no to musicie poczekać jeszcze jakieś 20 lat
na pociechę dodam, ze nie całe :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw mar 24, 2011 14:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Załapiesz się na wcześniejszą emeryturkę?
Zazdraszczam 8)

Erin

[poprzednia][następna]