Kociaki FFA Łódź - podaruj im dom ma Święta

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 10:37 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

XAgaX pisze:chyba wrócę do wersji podpisu "nie mówię najlepiej po polsku" :oops:
Chyba nie wracaj :) Raczej - nie wszystko jest takie oczywiste, jak się wydaje.

Aga, jesienią uśpilam dwa kociaki - śliczne i tluste, może 2-2,5tygodniowe, tylko już prawie nie mialy oczu. Byly na działkach - może takie bez oczu znalazłyby dom, ale nie bylo dla nich dt, a na działkach m.in.lisy. Latem kociaka ze zmażdżonymi tylnymi łapkami - one moglyby żyć, gdzybym miała im coś do zaproponowania - nie miałam. Oba zdarzenia ciężko odchorowalam. I wiem na co mnie stać i ile za swoje decyzje zapłacę.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro mar 23, 2011 13:40 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

jak pisałam- rozumiem, że to trudna decyzja, i bardzo mi imponuje, że potrafisz swoje stanowisko rozsądnie wytłumaczyć (to ma być duuuuuży komplement) - w przeciwieństwie do wielu wielbicieli/ek "słitaśnych bejbisiów", które "na pewno znajdą fajne domusie" :twisted:

czekam z niecierpliwością na info, czy i co udało Wam się zdziałać na podwórku z ogłoszenia :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 23, 2011 15:25 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

XAgaX pisze:jak pisałam- rozumiem, że to trudna decyzja, i bardzo mi imponuje, że potrafisz swoje stanowisko rozsądnie wytłumaczyć (to ma być duuuuuży komplement) - w przeciwieństwie do wielu wielbicieli/ek "słitaśnych bejbisiów", które "na pewno znajdą fajne domusie" :twisted:

czekam z niecierpliwością na info, czy i co udało Wam się zdziałać na podwórku z ogłoszenia :)

:lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

też popieram sterylki aborcyjne, a w trudnych przypadkach uśpienie ślepego miotu, niemniej nie wiem czy znajdując matkę z małymi, umiałabym zanieść je do uśpienia :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 23, 2011 15:32 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

magdaradek pisze:
XAgaX pisze:jak pisałam- rozumiem, że to trudna decyzja, i bardzo mi imponuje, że potrafisz swoje stanowisko rozsądnie wytłumaczyć (to ma być duuuuuży komplement) - w przeciwieństwie do wielu wielbicieli/ek "słitaśnych bejbisiów", które "na pewno znajdą fajne domusie" :twisted:

:lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

a nie jest tak? :mrgreen: rozumiem Ciebie, Anię, wielu innych wolontariuszy, którzy nie dają rady uśpić miotu że się tak wyrażę własnoręcznie, ale orientują się w sytuacji i podejmują decyzję po rozważeniu wszystkich "za" i "przeciw". Niestety w 90% wątków dotyczących kastracji aborcyjnej i eutanazji miotów pojawiają się wypowiedzi takie jak nieco karykaturalnie przedstawiłam- najczęściej osób nowych, nie znających się w ogóle na problemie i tej działalności, ale im "żal" tych maluchów, najczęściej niestety tylko do momentu aż ciut podrosną.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro mar 23, 2011 15:34 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

dyskusja szeroka jak ten wszechświat....
niemniej zadziwia mnie, że pomimo tak prężnej działalności kastracyjnej różnych fundacji koty wciąż rodzą się w takich ilościach 8O 8O 8O każdej wiosny naprawdę się ogromnie dziwię. Co to by było, gdyby tych kastracji nie było??!! :strach:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro mar 23, 2011 15:46 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

magdaradek pisze:dyskusja szeroka jak ten wszechświat....
niemniej zadziwia mnie, że pomimo tak prężnej działalności kastracyjnej różnych fundacji koty wciąż rodzą się w takich ilościach 8O 8O 8O każdej wiosny naprawdę się ogromnie dziwię. Co to by było, gdyby tych kastracji nie było??!! :strach:

jakby kotom dało się wytłumaczyć, że to dla ich dobra... to może byłoby mniej tych niełapalnych :) mimo wszystko mam wrażenie- i nadzieję- że z każdym rokiem problem jest mniejszy. Bardziej mnie dziwi nie fakt istnienia miejsc, gdzie fundacje jeszcze nie dotarły i ich nie odkryły, ale dziwi i potężnie wnerwia podejście takie jak autorek ogłoszenia i przyzwalanie właścicieli nierasowych kotek na rozród.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw mar 24, 2011 11:56 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

magdaradek pisze:dyskusja szeroka jak ten wszechświat....

To, co parę lat temu - np.w schronisku o tej porze roku - klatki, a w nich 30, 50, 60 kociąt, padających np jednej nocy na pp.
Może jestem optymistką, ale naprawdę widząc rezultaty naszej pracy - od kilku lat, wg moich szacunków, tnie się w Łodzi corocznie co najmniej 2tys kotów, z tego 2/3 to kocice.
Czyli co roku nie rodzi się jakieś 1,5-2 tys miotów - ładnych parę tysięcy kociaków.

Orientacyjne wyliczenia sterylkowe za 2010
UMŁ - 900
FFA - 300
TOZ - 150
Kotylion - 180
KM - 600
FNiZ - 300
ŁTOZ - 300
samodzielni karmiciele też pewnie parę setek

W wielu miejscach stadka "podstawowe" są wycięte, pozostaje tylko reagowanie na nowe koty.

I trzymajmy tak dalej - po to, by kot był luksusem, któego się ceni i pilnuje - pamiętacie kota z Samych swoich?

A nie czymś, co zabiera się z najbliższej piwnicy i po chwili zabawy do tejże piwnicy wyrzuca.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw mar 24, 2011 12:11 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

Aniu powinnaś zmienić tytuł na kociaki i psiaki, bo coraz więcej psiaków trafia pod naszą kuraltelę :)

Tutaj cudna Lusia - 6 tygodniowy z Cane Corso
Obrazek

nie bedzie juz maluchów - mam takie zapewnienie
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw mar 24, 2011 12:14 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

montes pisze:Aniu powinnaś zmienić tytuł na kociaki i psiaki, bo coraz więcej psiaków trafia pod naszą kuraltelę :)

Obrazek

ło matko jaka przecudna Lusia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt mar 25, 2011 11:45 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

magdaradek pisze:
montes pisze:Aniu powinnaś zmienić tytuł na kociaki i psiaki, bo coraz więcej psiaków trafia pod naszą kuraltelę :)

Obrazek

ło matko jaka przecudna Lusia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

przecudna- i informacja równie wspaniała :piwa:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt mar 25, 2011 13:43 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

Zacznę od wiadomości dobrej - tylko jednej :(

u boku pięknej, młodej blondynki wyleguje się von Kafel Obrazek

kalewala

Post » Pt mar 25, 2011 14:07 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

annskr pisze:Zacznę od wiadomości dobrej - tylko jednej :(

nie widzeu blondynki :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt mar 25, 2011 14:36 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

Czarno przed oczami

Czarny Sandro alias Czesiek czeka na dom w Centrum Dr Seidla

Obrazek

Czarny Maciuś u karmicielki

Obrazek

Czarna Masza u kolejnej karmicielki

Obrazek

Wszystkie niespełna roczne, wszystkie niewiadomoskąd na ulicy, oczywiście trafiły do nas przed steryką / kastracją

Prócz tego szylkretka z synkiem burakiem i kolejnych dobrych ludzi, w lecznicy dwie koteczki - zdjęcia pewnie będą…

kalewala

Post » Pt mar 25, 2011 15:56 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

Tak różne - jedna maleńka, druga staruszka
jedna będzie ogromna, druga jest niewielka
przed jedną całe zycie - przed drugą - może rok..
Obie - rezultaty ludzkiej nieodpowiedzialności...

I obie sunie bardzo potrzebują domków

Lusia - maleńka, a będzie wielka

Obrazek

Sunia staruszeczka -

Obrazek

kalewala

Post » Nie mar 27, 2011 11:30 Re: Kociaki FFA Łódź - jeszcze nie "sezon", a tyle ich :((

magdaradek pisze:
annskr pisze:Zacznę od wiadomości dobrej - tylko jednej :(

nie widzeu blondynki :twisted: :twisted: :twisted:

Voila

Ciasnota

Obrazek

Nie docenili mnie

Obrazek

Ale panią mam fajną

Obrazek

I bardzo się rozgadałem - ciągle coś do niej miaukolę, a ona nawet zrozumiała, że jadł będę razem z nią – ona swój obiad na stole, ja swój na podłodze, ale obok niej, a nie w jakim kącie. W kącie mogę jeść, jak jestem w domu sam.

kalewala

[poprzednia][następna]