Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 16, 2011 20:50 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

Że tak zacytuję klasyka: "nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem..." :wink:
Padam na ryj, bo nawał roboty w fabryce (przygotowuję inwestycję wartą 100 milionów...), więc stres olbrzymi i ogladania ekranu komputera mam po kokardę :twisted:

Podczytuję tylko czasami i po cichu część nr 3 u smarti...
Smutno, że Mela jeszcze nie trafiła na swojego człowieka :? I sama jestem ciekawa co u krówki? Agnieszko, daj jakis znak!
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro mar 16, 2011 21:47 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

o biedna...dziękuję za taką odpowiedzialność. Ps. Może inwestor rzuci z milion na nasze kotki ;-) hehe...kurcz, no ciekawa jestem co u małej. Chciałabym się uspokoić. Ostatnio z tel. wykasowywałam jej fotki "po praniu" ;-) i taka niepewność mnie ogarnęła..
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Śro mar 16, 2011 22:15 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

Ja Wam powiem, że u Agnieszki jest teraz zawrót głowy, bo ma u siebie 4 dziczki z łapanki z centrum, więc może nie mieć głowy do miau...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro mar 16, 2011 23:01 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

a..to przynajmniej wyjaśnia sytuację;-) dzieki za info. Trzeba się uzbroić w cierpliwość w takim razie ale oczywiście rozumiem..pozdrawiam Was
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Pon mar 21, 2011 17:14 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

smarti pisze:
Pan dzwoniący o moją Melę,która,jak wiadomo jest już zaklepana, poszukuje koteczki pół roku do roku,krówki,whiskaski lub biało-burej,do domku niewychodzącego w bloku w Wawie,zabezpieczonego,umowa-tak,opieka na wypadek wyjazdów-tak.
Więcej szczegółów zostawiam do wybadania dla dt ewent.kici.
Jeśli wiecie o takiej kici to proszę o kontakt-podam mail pana.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro mar 23, 2011 19:31 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

Czarnego już nie ma... [']
Nie widziałam Go od kilku dni, ale to nie dziwota - nie raz przepadał gdzieś za swoimi kocimi sprawami, a tu wiosna...
Znalazłam Go dzisiaj w zimowej budce... jeszcze żył ale widac było, że to jego ostatnie chwile... :cry: Nie reagował już na nic... przez kilka dni z lsniącego czarnucha został szkielecik obciagniety posklejanym futrem.... Zabrałam Go do weta i podjelismy decyzję o eutanazji.......................................................... :crying:
Temperatura była już niemierzalna, poniżej 32 stopni, serce biło jeszcze ale powoli gasł... Potrzymałam Go za łapkę, pogłaskałam brudne futerko i pożegnałam w drodze na Tęczowy Most...
Żegnaj Czarny...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Śro mar 23, 2011 20:52 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

Ciebie przytulam .
Kocie [*] brykaj za TM zdrowy i szczęśliwy.
Monika on ciebie kochał na swój koci sposób i przyszedł pożegnać się z tobą. Zrobiłaś to co najlepsze dla niego. Nie cierpiał długo, nie odszedł w zapomnieniu i samotności. Dzięki tobie ktoś za nim płacze i dzięki tobie my za nim płaczemy. Kotusiu masz światełko i idź na zielone łąki. Proszę pozdrów naszych kochanych.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro mar 23, 2011 20:54 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

Co za dzień dzisiaj. To już drugi kot, który odchodzi za TM. Monika, tak bardzo mi przykro.
Maluchu bądź szczęśliwy tam gdzie teraz jesteś [*]
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro mar 23, 2011 21:18 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

Przysięgłabym, że widziałam go jeszcze w weekend... Jedzenie dla niego i tak wystawiałam i obowiązkowo miskę z wodą. Dużo pił... Wyrzucam sobie, że nie zajrzałam do budki wczesniej... Myslałam, że jak zwykle nikt do niej nie zaglada w cieplejsze dni... A i tak dzisiaj stało sie to przez przypadek: za kolezanką mojego syna przyszła do nas duża suka, grubiutka, zadbana, bardzo lgnąca do ludzi i z wielkim krwiakiem w uchu. Przybłakała się w Falenicy w okolicy Psiego Anioła i za nic nie chciała odejść. Kiedy wrócilam z pracy, dzieci powiedziały mi ze suka wywąchała kotka w budce, kotek chyba jest juz martwy....
Wygląda na to, ze lezał w tej budce od kilku dni i gasł cichutko... Umarł tak jak żył: płochliwy i starający sie nie wchodzic w drogę nikomu :cry:

A suka wylądowała w Psim Aniele, szkoda, ale psa nie przygarnę dopóki jest z nami stara kocica - ona panicznie boi sie psów i nie moge jej zrobic kolejnego psikusa, juz i tak warczy na kocich chłopaków-rozrabiaków. Jeszcze jej tylko pies potrze4bny do kompletnego załamania nerwowego...

Dzięki za otuchę...
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Śro mar 23, 2011 22:21 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

Kurcze :( szkoda że nie zajrzałaś...ale wszystkiego nie da się przewidzieć..

człowiek musiał by mieć oczy dookoła głowy i ze dwie pary rąk,a i to za mało...

Brykaj maleńki szczęśliwie [*]-tu niedaleko są Likierek i Shrekuś-zaopiekują się Toba..

wiadomo na co umarł?

Agneska-czekaja u mnie dla Ciebie rzeczy od Joluki :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw mar 24, 2011 11:18 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

smarti pisze:Agneska-czekaja u mnie dla Ciebie rzeczy od Joluki :)

Dzięki. :D Mogę podjechać dzisiaj wieczorkiem w drodze do domu?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw mar 24, 2011 17:49 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

Monika, bardzo mi przykro. Taki piękny kicio i taki kochany. Najgorsze to robić sobie wyrzuty.można się wykończyć. Przeżyłam tylko nagłą śmierć swojego psa całe lata temu, ale nie bezpośrednio. nie było mnie przy tym. I nie wyobrażam sobie przeżyć czegoś podobnego choć pewnie kiedyś będę musiała. Tak to już jest z przywiązaniem...
Trzymaj się
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Czw mar 24, 2011 18:29 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

Zawsze martwię się o każdego dzikuna,który długo się nie pojawia. Jak znajdę ciałko to boli bardzo. Przywiązujemy się do darmozjadów i żal jak odchodzą. Przytulam mocno.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pt mar 25, 2011 11:26 Re: Józefów: Łacia-Bąbelka w DS, Mela nadal szuka...

przykro :cry: kotku[*]

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

[poprzednia][następna]