1) Nie chodziło mi o karmienie tuż po sterylce, bo wiem jak karmić, kotka dostawała mokrą karmę, dopiero 6 dnia dałam jej suche
2) Kitekata nie będę podawać bo to istny fastfood, może dobry i pachnący, ale nie jest zdrowy, to się odbija na kocie w późniejszym czasie, ja kota kocham, chorób świadomie nie chcę mu fundować. Rozumiem, że u niektórych wiążę się to z brakiem gotówki, ale w tej sytuacji można kupić porcję rosołową dla kota (koszt 2-3 zł) obrać z mięsa i jest na kilka razy. I pewniej taniej wychodzi.
3) o BARF-ie słyszałam, ale nie o to mi chodziło, pytałam o coś innego. Dokładnie o suchą karmę.
4) Mleka kotu już nie daję, koty wcale go nie potrzebują w takim wieku, dawałam jak była mała, ale specjalne kocie.
A i proszę o miarę możliwości odnieść się do moich pytań w punktach

1) Czy karmić 8 miesięczną kotkę dalej karmą dla juniorów dopóki nie skończy roku?
2) Czy przejść na karmę dla kotów sterylizowanych?
3) Jeśli karmić karmą dla juniorów to szukać takich chroniących układ moczowy?
4) Jakie karmy mi polecacie?
a) dla sterylizowanych
b) dla juniorów, chroniące układ moczowy
AniaU
Wczoraj jedną paczuszkę wymieszałam z dotychczasową karmą i ...na początek wyjadły nowe chrupeczki a na koniec zostawiły stare, znane. Wiem, że będę je przestawiała powoli na karmę dla kotów po sterylce.
Właśnie tak sobie myślę, żeby juniorową karmę mieszać z karmą dla sterylizowanych kotów. Chodzi mi generalnie, żeby podawać karmę chroniącą układ moczowy, a i nie pozbawiać kota tego czego potrzebuje w fazie kiedy jeszcze rośnie, czyli karm dla juniorów bogatych w białko.