Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 14:25 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Avian pisze:A to jeden z armii, co się wyłamał i nosi czarnego munduru :lol:

Zupełnie niespodziewanie dzięki Lubice i Felkowi już w przyszłym tygodniu mogę się zabrać za łapanie Pasia i diagnozowanie jego łapy 8)

Obrazek

Obrazek

:love: :love: :love:
Pasik to mój ulubieniec czarno armiowy :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto mar 01, 2011 14:29 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Już widzę :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro mar 09, 2011 14:45 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Wczoraj miałam urlop, więc sobie w spokoju pogadałam z działkowcami ;)
Silva przybiegła, Gadulec się pojawił ... fajnie jest na działce jak nie trzeba sie spieszyć, do tego pusto, spokój 8)

Obrazek

Gadulec - Chudy
Obrazek

Pasik niestety znów bardzo kuśtyka :(
Nie pozwolił się wciąż złapać, próbuję dalej.
Nie mogę go za bardzo stresować, zeby nie bał się przychodzić do altany ... w niedzielę nie chciał przyjść, musiałam jechać jeszcze o 21, żeby go przekonać :roll:
Radek teraz sobie z niego zrobił kozła ofiarnego, wciąż go zaczepia :evil:
Ostatnio Pasik przewrócił się przed Radkiem na plecy i leżał tak z pół godziny :(
Teraz już wiem, dlaczego taki brudny ...
Obrazek

Zawsze jak chłopaki przychodzą na obiad do altany, zamykam Radka w transporterku, żeby mieli trochę spokoju. jak się najedzą, wypuszczam go - leci wtedy jak torpeda przez altanę, przewraca wszystko na drodze ;)
Wczoraj też tak zrobiłam i ... zapomniałam o nim :oops:
Został w transporterku całą noc :oops:
Biedny ... tyle godzin ... pewnie się chłopaki z niego śmiali w nocy ;)
Rano wyprysł jak z procy :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro mar 09, 2011 14:47 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Biedak :lol:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro mar 09, 2011 14:49 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Pewnie pomyślał, że za karę go zamknęłaś :mrgreen:
Żeby tylko się na Ciebie nie obraził 8)
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro mar 09, 2011 15:16 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

A niech się obraża :twisted:
Juz nie mogę z nim ujechać :roll:
Cały dzień patroluje granice działki, nie wpuszcza żadnego zwierza, o kocich mieszkańcach nie wspominając :evil:

Komu cudnego słonia Radka?
Jest rozkoszny, wielki piesokot, idealny na długie spacery po lesie 8)
Może robić za kota obronnego :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Śro mar 09, 2011 21:30 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Piękne kociska :1luvu: :D ale żeby zapomnieć .... :wink: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw mar 10, 2011 20:44 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Radek dostał wczoraj większą klatkę, w której znów spedza nocki.
Chłopaki mają teraz choć trochę spokoju ;)

Klatkę i 20kg dobrego żarełka zasponsorował Pakt Czarownic, któremu bardzo bardzo dziękuję w imieniu własnym i kotów :kotek:

Złapałam dziś Pasika, byliśmy u weta z jego łapką.
Miał nowe rtg, na razie wetka dopatrzyła się przesunięcia stawu, rozrzedzenia kości w jednym miejscu i prawdopodobnie też pęknięcia kości przy barku. Będzie konsultowała.
Pasik pomieszka trochę u mnie - zobaczymy, ile pomoże ciepełko i brak ruchu.
Obrazek

Avian

Post » Czw mar 10, 2011 20:51 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Pasiku piękny :ok:

lubika

Od: Wto lut 08, 2005 23:49

Post » Pt mar 11, 2011 14:46 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Za łapeczkę Pasika :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto mar 22, 2011 21:46 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Jak tam Pasikowa lapka?? :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto mar 22, 2011 21:57 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

skwareek pisze:Jak tam Pasikowa lapka?? :kotek:

Kiepsko, bardzo kiepsko :(
Chodzi tylko na trzech, widać, że męczy go takie kuśtykanie.
Obserwując go w domu pomyślałam, że może jemu ta łapka jakoś ze stawu wypada albo coś podobnego - po wizycie u weta, jak miał łapę okręcaną na wszystkie strony i wyginaną do rtg, potem przez ponad tydzień nie było widać, żeby mial problem z łapką. Myślałam już, że leki działają ... aż w końcu po 8 dniach znów rano siedział z łapką w górze :(
Może drapiąc drapaczek albo wdrapując się na hamak znów wywichnął tą łapę ?

Szukam teraz specjalistów w Polsce, którzy pomogliby w zdiagnozowaniu Pasika.
Teraz już nawet nie jest do diagnozy potrzebna obecność kota - on już był wyciągany, wyginany, miętoszony, szczypany, wszystko ok.
Może specjaliści chirurdzy albo ortopedzi doszukaja sie czegoś na rtg? Ma zrobione 3 zdjęcia ...
Obrazek

Avian

Post » Śro mar 23, 2011 7:19 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

A może mu cos wlazło w ta łapę?
Naszemu psu Danikowi ['] kiedyś wlazł w łapę kłos. Rana się zasklepiła, nie wiadomo było, co sie stało. Potem mu ten kłos górną częścią łapy wylazł :roll: .

:ok: :ok: :ok:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro mar 23, 2011 7:56 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

MarciaMuuu pisze:A może mu cos wlazło w ta łapę?
Naszemu psu Danikowi ['] kiedyś wlazł w łapę kłos. Rana się zasklepiła, nie wiadomo było, co sie stało. Potem mu ten kłos górną częścią łapy wylazł :roll: .

:ok: :ok: :ok:

Jakby mu coś wlazło, bolałoby przy dotyku - szczególnie, jakby się zaczęła w środku ropa zbierać ...
Jego przy badaniu nie boli, w żadnym miejscu, przy żadnej z pozycji nie ma reakcji bólowej.
On się zachowuje, jakby odruchowo już, przez przyzwyczajenie trzymał łapę w górze.
Obrazek

Avian

Post » Śro mar 23, 2011 14:04 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - wściekły Radek szaleje :)

Dziwne to :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

[poprzednia][następna]