Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 16:35 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

Piękna panienka :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto mar 22, 2011 17:50 Re: Kicie u Smarti3-..Trisia wraca... Mela jedzie???

Szalony Kot pisze:Obrazek

Wiosenny banerek. Mniejszy niż tamten, no i z moim faworytem :kotek:

Jest i Durian :D :ryk:

ps. Księżniczka jest śliczna :1luvu:

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Wto mar 22, 2011 19:15 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

Kobitki - moje wielkie uffffff..... dostałam opis rtg klatki piersiowej mojej Noteczki

Opis zmian: Obraz rtg sylwetki serca bez uchwytnych zmian. Rysunek naczyniowy płuc nieposzerzony. Miąższ płuc prawidłowy. Obraz rtg badanego odcinka tchawicy bez uchwytnych zmian.

Teraz tylko muszę sie dowiedziec od pani doktor co dalej.. :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto mar 22, 2011 19:27 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

Super wiadomości :ok: :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto mar 22, 2011 20:30 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

Marzenia panikara :mrgreen: ale wiedz, że bardzo się z tego cieszę ;)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Wto mar 22, 2011 20:36 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

Jus87 pisze:Marzenia panikara :mrgreen: ale wiedz, że bardzo się z tego cieszę ;)

przed chwilą rozmawiałam z wetką - jest zaskoczona opisem rtg i mimo wszystko kazała zrobić echo serca, aby wykluczyć problemy kardiologiczne choć dla niej Noteczka jest pacjentem kardiologicznym. Poza tym mam zrobić ogólne badanie kału i badanie kału w kierunku nicieni płucnych (gdzieś się próbkę za granicę wysyła) i jeśli wszystkie 3 badania wykluczą hipotezy to będziemy eksperymentować ze sterydem na astmę. Ot co. Myślę że mimo wszystko jest dobrze, a to co mam zalecone to już wysoka, bardzo precyzyjna i pełna diagnostyka, mająca na celu osiągnięcie pełnej wiedzy co do stanu kota.
Nie wiem ile kosztuje echo, muszę się dowiedzieć no i strasznie mi trudno przekonać się do tego badania - po sobotnich weterynaryjnych ekscesach oraz niedzielnej próbie zrobienia zastrzyku z furosemidu Noteczka mi cały czas nie ufa i boi się moich rąk.... :roll:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto mar 22, 2011 20:42 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

Marzeniu to może daj jej chwilę odsapnąć... skoro nic nie wyszło na podstawowym badaniu może nie ma co jej tak na biegu diagnozować... Chyba, że wciąż masz mocne obawy..
Obrazek

Jus87

Post » Wto mar 22, 2011 20:44 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

Ja jako panikara na ktorej się można habilitować obawy zawsze będę miała :ryk: :ryk: :ryk:
a na powaznie: zacznę od badań kału - i jak nic nie wyjdzie to zrobię echo. Zresztą wetka powiedziała, ze na spokojnie mam do tego wszystkiego podchodzić. Przy echu zrobię podstawowy warunek: ja nie trzymam kota. Mam nadzieję, zę będzie to możliwe. Inaczej się nie zdecyduję. Po prostu nie stać ani mnie, ani Notki na takie emocje.

Marzenia11

Post » Wto mar 22, 2011 20:59 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

U dr. Niziołka, echo serca kosztuje 200 zł, link do jego strony gratis http://www.niziolek.com.pl/HCM.html :ok:

edit: literówka
Ostatnio edytowano Wto mar 22, 2011 21:03 przez Bianka 4, łącznie edytowano 1 raz
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto mar 22, 2011 20:59 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

Marzeniu na pewno wszystko będzie dobrze, a Twoje obawy okażą się wyimaginowaną wyobraźnią!

Smarti tyle się u Ciebie dzieje, a Ty tylko opisy zmieniasz :) Tak pięknie mruczącego Promysia każdy by chciał i nic dziwnego, że jest rozchwytywany :) :1luvu:
Obrazek

Jus87

Post » Wto mar 22, 2011 22:20 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

smarti sie lekko wyłączyła.... wiosna :wink:

Marzenia11

Post » Śro mar 23, 2011 0:23 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

no przecież ja już całymi dniami w ogródku ryje-niedługo się w kreta zamienię..
miau czytam z doskoku a pisze tylko raporty-aby było wiadomo na bieząco jaka jest u mnie sytuacja.
akle bardzo miło czytać jak sobie tu pogaduszki prowadzicie :D

szylkretka przecudowna az musze pokazać Tż-towi-on sie kocha w szylkach,..
ta pani co jest chetna na Trikolorkę szuka miziaka dla innych kotów ale do domu wychodzącego a ta kicia jest chyba do wychodzacego za ładna niestety bo jak mówi magdajedral-ktos ja ukradnie na rozmnażanie a jak się okaże że sterylizowana to nie daj Bóg-porzuci..

Tak samo mojej Belki-nie dam za nic do wychodzącego.

Pan od Promysia z Wrocka-panowie z Wrocka są super(Duży Juleńki :1luvu: ),ale i tak czekam na wiad.od Erin , a poza tym targać chłopaka taki kawał świata...

Marzenia-moja Ania się zna na serduszku--to jej konik-może pokazać jej Twoją kicię..nie wiem-tak tylko myślę..

Ja sobie jakiś czas potrzymam dwa banerki-a co :piwa: :piwa: :piwa:

Dzisiejszy raport-
Blusia zdrowa i megamiziasta ale ma...grzyba-swieci na zielono aż miło :ryk: :ryk: :ryk: -ta ranka na nosku co myślałam że od gluta, się nie zagoiła-więc ja dziś do wetki-no i wyszło szydło z wora..
jutro obie panny(z Belką-bo mieszkają razem) jadą na zastrzyk grzybowy 8) 8)

Edisia-to jej burczenie to lamblie-inaczej dżardie :D czyli od jutra 7x pastylka u weta(bo duża) codziennie :roll:

znowu więc-dzień jak co dzień- z wetem za pan brat-jutro z trójką :roll: jak to dobrze że "transporterków ci u nas dostatek"-dzięki Marzeni :1luvu:

Carlito w świetnym humorku-postawił na swoim-mieszka na pokojach na stałe i mafioso z niego pełnym pysiem :kotek: :ok: :ok:

Melka z Promylem-szaleją jak para kociaczków-Trusia z Fionką-to samo- a Trisia nawet nie schodzi z parapetu-je tylko tam i ewent schodzi na kupę..
smutna jest,bardzo smutna...

Dobrej nocki futrzatym i niefutrzatym :ok: :ok: :ok:

aha-mam już od Joluki płyn i rurki dla Carlosa :1luvu: :1luvu: :1luvu: - jedzonko i igły czekają na Agneskę :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro mar 23, 2011 0:32 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

A to tej pani do wychodzącego może Trisię..?

Rany, jestem padnięta, z łapanki wróciłam, nie myślę zupełnie. Koszmar :mrgreen:

Trzymam kciuki za Edisię i jej życie wewnętrzne (skąd to się wzięło..?).
A co do grzybów - po wierzchu może smaruj Imaverolem, tanie to dość i szybciej zejdzie grzyb...

A Trusi i Fionce pomaga wzajemne towarzystwo na oswojenie z człowiekiem? :>

Trisia bidula... ona chyba na dwór tak tęskni. Może do dużego okna, do Edisi..? Tylko znowu problem z tym żarciem alergicznym... :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro mar 23, 2011 0:56 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

smarti - dzięki - ale nie będę już wozic Notki, przynajmniej na razie, tak daleko. Być może uda mi się odebrac zdjęcia rtg na płytce to Ci podrzuce z prosbą o pokazanie wetce Ani.

Skąd wiadomo, ze Edisia ma lamblie? Cos mi się kojarzy, ze jest jakies badanie w tym kierunku... :?:
Trisia jednak przezywa bardzo....niestety tego się obawiałam...

a w pozostałych sprawach to ja już się kompletnie pogubiłam i nawet nie wiem kto jest kto.

smarti pamiętaj koniecznie o kosztach wizyt u weta plus tych z 8 i 9 marca - trzeba uzupełnić rozliczenia :wink:

Marzenia11

Post » Śro mar 23, 2011 10:01 Re: Kicie u Smarti3-Mela zaklepana a Promyś rozchwytywany!!

smarti pisze:
Edisia-to jej burczenie to lamblie-inaczej dżardie :D czyli od jutra 7x pastylka u weta(bo duża) codziennie :roll:

A nie mówiła ciocia Jus, że to mogą być jakieś robale albo inni koledzy w brzusiu ?? :>
:ok: za zdrówko Edisonka
Obrazek

Jus87

[poprzednia][następna]