Blanka - biała kotka - ma dom! :-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 14:57 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

moni1601128, nie jestem pewna czy mailaś na myśli Blanke czy Śnieżke. Jeśli chodzi o tą drugą :) to oczywiście nie ma problemu. Moge przesłac zdjęcia Śniezki i tel na maila. Pozdrowieńka z Bydgoszczy
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Od: Czw sty 06, 2011 20:49

Post » Wto mar 22, 2011 15:09 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

edzina, przepraszam, że tak weszłam na Twojego posta. Czytałam zbyt pobieżnie, bo ciągle brakuje mi czasu. Już wiem ,że moni pisala do Ciebie w sprawie Blanki. Mam nadzieję, że wszystko dobrze sie zakonczy :ok: :ok: :ok: Jesli mialabys jakąs informacje o dobrych ,,człowiekowatych" dla takiej kici jak Śnieżynka daj mi proszę znać. Może chciałabyś mój mail?
Z ciepłymi pozdrowieniami z Bydgoszczy nuka
ObrazekObrazekObrazek

nuka29

Od: Czw sty 06, 2011 20:49

Post » Pt mar 25, 2011 20:22 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

Dzisiaj byliśmy na ostatnim szczepieniu przeciwgrzybowym. Oczywiście cała jestem "osierściona". :lol:
Blanka waży.. 3,3kg. :dance: :dance2:
Od czasu schroniska co najmniej podwoiła swoją masę. :mrgreen:
No więc kicia już na całego szuka domu. Może mieszkać z kotem, ze spokojnymi dziećmi i ludźmi. Jest delikatna, spokojna, trochę bojaźliwa. Lubi przychodzić na kolana, śpi w łóżku, ale nie tak nachalnie jak moje koty. :lol:
Wiecznie głodna! Biegnie z wyraźnym miauuu do miski jak przychodzę. W ogóle to jej miau bardzo ładnie brzmi. :lol:
Na początku była cicha, ale teraz już się nie krępuje. :D
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt mar 25, 2011 21:00 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

No super wieści, to teraz tylko domek ras, ras :ok:
Panna się rozgadała? To pewnie już nie jest już takim grzecznym towarzyszem podróży i zaczęła marudzic po drodze, a taki był idealny kotek :wink:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt mar 25, 2011 21:16 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

A nieee... Ogólnie to jest bardzo grzeczna. :-) Dzisiaj miałam problem, bo transporter pożyczony i musiałam ją zabrać w samych szelkach do auta. Schowała mi sie pod siedzenie. I osierściła wszystko. :lol:
Białe koty nie pasują mi jednak to tapicerki. :lol: :twisted:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Pt mar 25, 2011 22:11 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

Cieszę się ogromnie że laleczka wróciła do formy :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto kwi 05, 2011 21:13 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

Kicia wciąż u mnie. Są o nią pytania, jakieś domki, ale póki co - nie dla niej niestety...
Z kotami żyje dobrze, szczeka na ptaszki za oknem, nie lubi czesania, bo zaraz łapie pazurkami szczotkę. Kradnie jedzenie, włazi na parapety, stoły i blaty. :)
Jest dość ruchliwa, ale generalnie spokojna. Nie mam żadnych strat. :-)
Boi się tego biało-czarnego kota, który siedzi u mnie w klatce i syczy na niego, mimo, że kicio jest spokojny. Bała się do tego stopnia, że jak była z nim zamknięta - nie poszła do kuwety, chociaż ona jest w takim miejscu, że tam go nawet nie widziała.
Więc absolutnie nie może iść do domu z kotami - dominantami, bo sobie nie poradzi i tylko będzie się stresować.
Chociaż u mnie jest jedna dominantka, która na nią syczy i burczy jak tylko ją zobaczy, ale widocznie to akurat nie jest groźne dla białej.

Edzina

Post » Śro kwi 06, 2011 21:37 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

No dobra. Dzisiaj Blanka pojechała do swojego domku. :dance: :dance2:
Sama ją odwiozłam. W domu spokój, żadnych zwierząt, syn 15-letni, który sam sobie kicię wypatrzył. Może z czasem przekonają się do dwóch kotów. ;-)

Edzina

Post » Śro kwi 06, 2011 21:59 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

Ojej :P :P Juz w domku!! :ok: :ok: :ok:
:dance: :dance: :dance: :dance: :balony: :balony: :balony: :dance: :dance:
Dziękujemy Edzino! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bądź szczęśliwa Blaneczko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro kwi 06, 2011 22:02 Re: Blanka - biała kotka szuka domu

Super :!: :!: :!:
Długiego, dobrego życia koteczko :D
Obrazek

andorka

Post » Czw kwi 07, 2011 8:27 Re: Blanka - biała kotka - znalazła dom! :-)

Super, cieszę się ogromnie, ale na wieści z nowego domku będziemy czekać :)

gosiaa

Post » Śro kwi 13, 2011 10:34 Re: Blanka - biała kotka - szuka domu

No niestety.. Jutro zabieram kicię..
Zaczęła syczeć i burczeć na pana domu. Ewidentnie coś jest nie tak. Może próbował ją głaskać na siłę, nie wiem.. Uprzedziła się do niego i koniec. Schodzą sobie z drogi, ale tak nie może być.. :?
Powtórzę jeszcze raz: Blanka to spokojna kotka, która nie lubi narzucania się. U mnie nie było problemu - sama przychodziła na kolana, ale ja nigdy nie zmuszam kotów do głaskania i nie jestem nachalna (chyba, że to małe dziczki, które trzeba oswoić).
Dom może być z innymi kotami, Blanka jest neutralna w stosunku do nich. Przynajmniej u mnie tak jest, ale teraz to ja już sama nie wiem i chyba niczego nie jestem pewna.. :?

Edzina

Post » Śro kwi 13, 2011 10:49 Re: Blanka - biała kotka - szuka domu

O kurcze, niestety zdarza się, że kotu w domu coś nie pasuje, mimo że dom fajny, przyjaźnie nastawiony, kochający, kot stwierdza że to dom nie dla niego i daje to wyraźnie do zrozumienia, a my tylko możemy główkować o co chodzi, w innym domu wszystko OK, nie raz i nie dwa się tak zdarzało, trzeba szukać dalej :ok:

gosiaa

Post » Czw kwi 14, 2011 20:35 Re: Blanka - biała kotka - szuka domu

Blanka już u mnie. Troszkę mi to komplikuje sytuację, bo kocurka z ulicy wypuściłam już z klatki, a Blanka na niego syczy i się boi. Nie wiem czy się dogadają w jednym pokoju.
Co powiedzieć... Bardzo żałuję, że tak się stało. Ona syczała po prostu ze strachu na pana domu. Z synem było ok, siedziała z nim w pokoju, kupił jej ciasteczka kocie i tym chyba przekupił. ;-)
Domek kupił jej całą wyprawkę, kuwetę, drapak.. Pewnie wezmą innego kota. Szkoda, że nie dali jej czasu więcej.. Szkoda, że syn musiał się z nią pożegnać, przecież sam ją sobie wybrał.. Kicia wygląda ślicznie, przez ten tydzień jeszcze przytyła, naprawdę dbali o nią..
Blanka wcale nie chciała stamtąd odchodzić, uciekała i kryła się po kątach. W aucie zwinęła się w kłębuszek... Dobrze, że z powrotem wróciła do mnie, a nie do innego DT na przykład, bo przynajmniej zna tu kąty.
Żałuję bardzo..

Edzina

Post » Czw kwi 14, 2011 20:50 Re: Blanka - biała kotka - szuka domu

Edzina pisze: Szkoda, że nie dali jej czasu więcej.. Szkoda, że syn musiał się z nią pożegnać, przecież sam ją sobie wybrał..

Smutne to...
Ale dobrze, że wróciła do Ciebie, a nie poszła gdzieś na poniewierkę.
Widać nie ten dom, nie ten kot.
Obrazek

andorka

[poprzednia][następna]