Legnica ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 14:04 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

Może tu chodzic niestety o ograniczenie wolności . Tak sie zachowywała nasza Irbis - dama nad damy, gdy jeszcze jeździła na kocie wystawy i była w klatce. Na rekach cacy - w klatce, nawet gdy sie ją glaskało - niedobrze.
I urodą nawet podobna - nasza kremowa, tyle że norweska.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie mar 20, 2011 14:30 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

Przeniosłam ją do kuchni zeby nie czuła sie tak totalnie ubezwłasnowolniona,ale nie pomogło.
Ona chyba planuje umrzeć,moze z tęsknoty :(
Weszła w tajną kocia skrytkę,czyli pod kuchenkę.
Nie dobrze.
Legnica

Post » Nie mar 20, 2011 22:00 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

Uffff...!!!!
:D
Legnica

Post » Nie mar 20, 2011 22:05 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

Właśnie zastanawialiśmy się z synem nad ponownym zdemontowaniem kuchenki,ale poprosiłam,aby wcześniej poszedł zakupić w razie czego puszkę pachnącego wiskacza,bo jak hrabinia nie zechce karmy wetowskiej,to będzie marnie,bo wczoraj chyba też nic nie zjadła.
Syn wrócił i oznajmił ze kocisko podsłuchiwało naszą rozmowę i akurat wylazło gotowe do wyżerki.
Super że sama zdecydowała się wyjść.
Legnica

Post » Nie mar 20, 2011 22:10 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

Ktoś dzisiaj ciekawie podsumował moje stadko:
-jedna histeryczka
-jedna szalona
-jedna sfochowana
-jedna nieprzytomna
-jeden przytomny nieobecny
-jeden hipochondryk
-dwa nieźle zakręcone ślepaczki
i tylko jeden,jedyny rozsądny Bojek
8)
Legnica

Post » Nie mar 20, 2011 22:19 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

Poza tym że bardzo fajnie że kicia w końcu wyszła z kryjówki,bardzo nie fajnie znów się wydziera.
Czuje że kolejna noc będzie przerąbana.
Jeszcze nie była w kuwecie,ale coś czuję,że ona bezbłędnie będzie do niej trafiać,a "dom" zrezygnował z niej raczej z powodu tych dzikich wrzasków i bałaganu który robi(chyba się z Forestem polubią :| )
To nie jest rujkowe miauczenie,ona po prostu wciąż głośno miauczy.
Może ktoś chciałby śliczną,prawie białą koteczkę,miziasta jest i młoda :mrgreen:
Legnica

Post » Nie mar 20, 2011 23:16 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

Legnica pisze:i tylko jeden,jedyny rozsądny Bojek
8)

:ryk:
:1luvu: Bojkot :1luvu:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Pon mar 21, 2011 9:45 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

:lol: Boju jest moją ostoją spokoju :1luvu:

Co do nowej,muszę przyznać poprzedniemu "Domowi" ze można tej kotki mieć serdecznie dość.
Kipisz i rozpierduchę ma w jednym kocim paluszku.Wprost uwielbia spacerować po wszystkim co jest wysoko,elegancko zwala przeróżne przedmioty,wczoraj na ten przykład(w nocy,a jakże)rozpoczęła spacer po półkach w meblach,podeszłam i pytam-może byś tak zeszła?no choć pogłaskam Cię-a ona luka na karnisz z firaną pod samym sufitem :|
Musiałam wyprosić jednak koty i zamknąć się z nią w pokoju,bo ona za nic na świecie nie zgadza się zostać sama.
Niewiele zjadła,poza tym sporo siusia-wcale nie w kuwecie :?
Legnica

Post » Pon mar 21, 2011 9:50 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

Harry właśnie gwizdną mi kłębuszek wełny.Trzyma ją w pysiu i chodiz po mieszkaniu w poszukiwaniu jakiejś skrytki,Bayer mu przeszkadza,chyba chce mu zabrać kłębek.
Będe szybsza i obu im go zabiorę :)
Legnica

Post » Pon mar 21, 2011 11:22 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

No to masz wesoło :evil:
Podsumowanie Twojego stada - ŚWIETNE - pełny przekrój charakterków :ryk:

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Pon mar 21, 2011 20:23 Re: Legnica.Kotka bez gwarancji serwisowej.

Przyszły dzisiaj dwie wpłaty(100zł)za które serdecznie dziękujemy :1luvu:

Nowa kicia całe przed południe przesiedziała w łazience za pralką,gdzie spędza po południe pojęcia nie mam.Pozaglądałam jedynie tak "z grubsza" i dałam spokój,wczoraj wieczorem wyszła jak gdyby nigdy nic,liczę że i dziś tak będzie.Kupki do badania nie zaniosłam,bo nie było z czego próbki wziąć.Kicia bardzo mało je.
Za to poszła próbka Carmen,poza tym kotka ma kolejny/nowy problem,do kompletu doszedł jej jeszcze koci trądzik,miski powymieniałam na kamionkowe,będziemy bródkę odtłuszczać.
Legnica

Post » Pon mar 21, 2011 22:06 Re: Legnica...

Doszły kolejne wyniki Kasi(tarczyca i jeszcze coś,za nic nie pamiętam teraz co)-wyniki tych badań również są w porządku.
Teraz już nie tylko wydaje mi się,ale dokładne wyniki badań Kasi,pokazują że koteczka jest zdrowa jak byk.
Lekarz od początku stawiał na jakiś dyskomfort z powodu skrzywienie kręgosłupa w odcinku szyjnym.
(chyba żeby jakaś alergia,jakimś cudem samoistnie ustąpiła)
Chciałabym Kasię pokazać lekarzowi weterynarii,który specjalizuje się w rehabilitacji zwierząt.Jeśli uzna,że można kocince jakoś ulżyć,to prawdopodobnie byłby to dość długi proces,nie wiem,tak tylko sobie wyobrażam o ile Kasi może pomóc rehabilitacja.Wybiorę się w tym tygodniu na pierwszą wizytę,w sumie po to aby zorientować się co lekarz powie po obejrzeniu Kasi.
Legnica

Post » Pon mar 21, 2011 22:08 Re: Legnica...

Jutro,panny:
-Zuzanna
-nowa histeryczka( :wink: )
stawią się w gabinecie weterynaryjnym celem wykonania na ich pięknych ciałkach,zabiegu sterylizacji.
Byłoby pięknie,gdyby mogła stawić się również Carmen,ale chyba powinnam jeszcze zaczekać...
Legnica

Post » Pon mar 21, 2011 22:14 Re: Legnica...

Pomyślałam ze skoro nowa w poprzednim domu nazywała się Koko/Coco,to może zmienimy jej imię na-Chanel ?
Legnica

Post » Pon mar 21, 2011 22:24 Re: Legnica...

Syn obserwując wyczyny nowej(powylegiwała sie na szafie,teraz paraduje na szczycie mebli)zdecydowanie oprotestował imię-Chanel-zaproponował dla niej jakieś imię góralskie :)
Legnica

[poprzednia][następna]