ruda Miroir i pies Noyau czyli jak zaprzyjażnić koty z psem?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 18:57 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

Patmol pisze:taka rodzinna tradycja :oops:

A, no fakt, nie pomyślałam :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie mar 20, 2011 18:58 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

Patmol, a jak koty zareagowały na brak Caillou? Szukały jej? Ruda?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie mar 20, 2011 19:07 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

Szczerze mówiąc nie wydaje mi się. Jak się obudziłam koty się przybiegły przywitać.
A potem zachowywały się tak jak zwykle.
Wczoraj jak pojechaliście Tymoteusz wyszedł ze swojej kryjówki i był wyjątkowo i nadmiernie przymilny.
Prawie w oczy mi patrzył i musiałam go 30 razy wygłaskać i poklepać. Może się boi, że następnym razem ktoś jego gdzieś wyniesie w transporterku?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie mar 20, 2011 19:17 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

Skoro nie udało mi się zobaczyć Tymoteusza na własne oczy, to wrzuć chociaz fotkę przy okazji :)

Mała Sowa pogłaskana przez TŻ wystawiła pękaty brzusio do głaskania itak zastygła z krótkimi łapkami, sterczącymi w górę. Szybko ustawiła się do niej kolejka :ryk: do calowania brzuszka
Wszyscy jesteśmy w szoku, że kot może być takim pieszczochem. (Lokuś jednak trzymał nas w lodówce, przez swoją niezależność)

Dziś bawiła się laserkiem, kulkami z papieru, goniła za rybką na wędce, a wieczorkiem przyniosła mi upolowaną, futrzana kulkę :), gadając coś przez zęby.
Ona jest niesamowitą gadułą. Wydawało mi się, że Loki ma szeroki repertuar dźwięków, ale widzę, że Mała bije go na głowę.
To jest słodkie, ale tez trochę mylace, bo kiedy chodzi po domu i nawołuje, nie wiem, czy to chęć pogadania, czy jej czegoś brakuje.
Dziś ewidentnie szukała Lokiego :), a jak go znalazła, to usiadła obok niego i tez się przygldała, co on widzi pod regałem - wyglądała jak grzeczna Młodsza Siostrzyczka, naśladująca Starszego Brata :)

pozytywka

Post » Nie mar 20, 2011 19:37 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

Tymoteusz 8) według życzenia
Obrazek

Cieszę się, że tak spokojnie to przebiega. Z każdym dniem powinno być lepiej.
Tym bardziej, że są chętni do głaskania - to dla Caillou bardzo ważne.

Dużo mięska zjadła? A Loki też jadł?

Patmol

Post » Pon mar 21, 2011 7:05 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

witamy :1luvu:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon mar 21, 2011 9:20 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

Patmol pisze:Tymoteusz 8) według życzenia
Obrazek

Cieszę się, że tak spokojnie to przebiega. Z każdym dniem powinno być lepiej.
Tym bardziej, że są chętni do głaskania - to dla Caillou bardzo ważne.

Dużo mięska zjadła? A Loki też jadł?

Tymoteusz :1luvu:

Przytulaśność i przyjacielskość Caillou jest kosmiczna (no, zupełnie jak z innej planety).
To jest kot, który nie traci zycia na fochy.
Jest boska, a poza tym strasznie mnie rozsmiesza; normalnie nie jestn skłonna do smiechu o czwartej nad ranem, jak ktos nie dość, ze mnie udeptuje, to jeszcze zrzuca lampkę nocna i stertę książek z parapetu :mrgreen:
Ale ona jest tak przekonana, że Duża zerwała się po to, żeby ją wygłaskać, (a nie, żeby sprawdzić, co uległo rozbiciu na atomy) że po prostu nie mozna jej zawieść. A do tego od razu włącza traktor i całuski daje, więc człowiek chcąc nie chcąc zaczyna się śmiać.

Jak na razie Lokuś pożera wszystko - tencowyjadajejmiesoichrupki - jak Caillou cos zostawi, to juz nie ma do czego wrócić. Daję im w osobnych pomieszczeniach, żeby ona mogła się spokojnie najeść, ale ponieważ nie zamykam ich, to jak ona się idzie bawić, Lokuś przychodzi sprawdzić, czy nie miała czegoś lepszego. No i wiadomo, to co na talerzyku - jest dla niego, nie? Z chrupkami to samo - po co ma jeść TOTW, jak może pochłonąć cos dla kittenów? Natomiast Caillou TOTWa powąchała, a następnie starannie zakopała kafelkami :D
Noooo, trzeba będzie pomyśleć co dalej z chrupkami i czy TŻ nie zjadłby TOTWa do mleka.

Ale Caillou je ładnie i chętnie, tyle że woli zjeść trochę, pobawić się i wrócić do jedzenia - jak to maluch

Dziś będzie prawdziwe mięsko, nie puszeczka.

pozytywka

Post » Pon mar 21, 2011 9:30 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

jak dostaje puszeczki i coś dla kittenów - to wcale się nie dziwię, że TOTW zakopuje 8)
ja jej dawałam rożne mięsko; bardzo jej smakowało i to z udka kurczaka i z udka indyka i filety i wołowina
chociaż wątróbkę czy serduszka , jak kiedyś były - też zjadła ze smakiem 8)

czy mogłabyś wysłać mi na maila zdjęcia Caillou w normalnej rozdzielczości, to sobie wydrukuje - lubię wydrukowane zdjęcia 8)

a do mnie wczoraj wieczorem przyszła na głaskanie Ruda i polizała mnie w nos - cuda się dzieją :mrgreen:

Patmol

Post » Pon mar 21, 2011 10:33 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

Przyślę Ci z domu, bo oczywiście taki łoś ze mnie, że nie zabrałam aparatu do pracy :evil: , a jest jeszcze trochę nowych.
(normalna rozdzielczość, to takie zywe, niezmieniane, prosto z aparatu, prawda?)
Puszeczka była w sobotę i niedzielę, a dziś już mięsiwa różne będą - mam fajne delikatesy mięsne pod domem :wink: , a oni tam wiedzą, ze ja najlepsze mięsko to dla kotów kupuję :mrgreen: (sama nie jadam :D )

Ilościowo, to ile ona takiej puszeczki jadła? Bo to wielka pucha ta animoda była, nie jakiś maleńki gourmecik.

Ruda całuski rozdaje :) :1luvu:

pozytywka

Post » Pon mar 21, 2011 10:37 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

pozytywka pisze:(normalna rozdzielczość, to takie zywe, niezmieniane, prosto z aparatu, prawda?)
tak :mrgreen: im większa rozdzielczość tym lepsze zdjęcie można wydrukować

pozytywka pisze:Ilościowo, to ile ona takiej puszeczki jadła? Bo to wielka pucha ta animoda była, nie jakiś maleńki gourmecik
tą kitten - to potrafiła prawie całą zjeść na jeden raz 8) prawie, bo część dostawała Ruda, ale ona nie jadła tak szybko
więc Caillou zjadała 3/4 a Ruda 1/4

Patmol

Post » Pon mar 21, 2011 10:57 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

oj, to dziecko wczoraj niedojadło :mrgreen:
ale nie skarżyła się, że jej mięsko z talerzyka zniknęło; zjadła trochę i poszła się bawić, potem przychodziła kilka razy, ale nie kończyła, to dokończył Loki.
I późnym popołudniem, jak się kręciła w kuchni z pytaniem w oczach, to jeszcze jej nałożyłam - zjadła trochę, a potem znów ruszyła polować, nie dojadając do końca.
Zobaczymy jak będzie dziś.
Specjalnie daję im w różnych pomieszczeniach, bo Loki wyżarłby jej bez obciachu - raz tylko na niego nabuczała (bo to takie niskie buczenie, a nie warkot :)), jak pił wodę z miski (chyba myślała, że to mięsko) postawionej u mnie w pokoju, ale on nawet nie wiedział, że to do niego :D
Eh, te koty :)

pozytywka

Post » Pon mar 21, 2011 10:59 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

nie ma czasu jeść, bo musi wszystko zbadać 8)

Patmol

Post » Pon mar 21, 2011 11:05 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

Patmol pisze:nie ma czasu jeść, bo musi wszystko zbadać 8)

chyba tak :mrgreen:

pozytywka

Post » Wto mar 22, 2011 6:45 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

Obrazek

witamy wiosennie
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto mar 22, 2011 7:06 Re: ruda Miroir ; baleronik Caillou -już w DS w Krakowie !

jakie śliczne, wiosenne kwiatki Obrazek dziękuję

Patmol

[poprzednia][następna]