Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Halloween ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 15, 2011 3:51 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; po wystawie :)

No to zostaje poczekac na fotki bialych kosmitow :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw mar 17, 2011 19:22 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Z fotkami raczej będzie krucho, za to korzystając z tymczasowego aparatu, nakręciłam wczoraj dwa filmiki :)

Rano - w rolach głównych Kitka i Alma:
PUCU PUCU :P

I wieczorem - Alma tym razem wystąpiła z Hestią:
KOSMICZNE ZAPASY W STYLU DOWOLNYM :twisted:
Ostatnio edytowano Czw mar 17, 2011 19:35 przez Kicorek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw mar 17, 2011 19:30 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Kicorek pisze:
Boskie filmiki :mrgreen: sama słodycz :1luvu:

Kicorek pisze:wieczorem - Alma tym razem wystąpiła z Hestią:

Wojownicze księżniczki :lol: :1luvu:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw mar 17, 2011 19:36 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Fajne, nie? Zwłaszcza dwie małe wariatki :lol:

Zmieniłam pierwszy link, z myciem, bo otwierał się od 21 sekundy, a filmik i tak jest krótki. Teraz jest od początku :P

Kicorek

Post » Czw mar 17, 2011 19:40 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Kicorek pisze:Fajne, nie? Zwłaszcza dwie małe wariatki :lol:

Zmieniłam pierwszy link, z myciem, bo otwierał się od 21 sekundy, a filmik i tak jest krótki. Teraz jest od początku :P

Wariatki są boskie :mrgreen: , ale pucu pucu rozczulające :D ja sobie po prostu przewinęłam na początek :wink:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw mar 17, 2011 19:47 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

ewkaa pisze:pucu pucu rozczulające :D
Takie scenki mam prawie codziennie - czasem z białą namolną kosmitką, a czasem z ryżą ;)
Ale przeważnie po zgaszeniu światła, jak już się położę, a wtedy trudno coś nakręcić :lol:

Kicorek

Post » Nie mar 20, 2011 22:04 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Byłam dziś u Bravusia. Zuzia przez cały pobyt - ponad 3 godziny trzymała go na kolanach, a jemu było najzwyczajniej na świecie - dobrze. Zuźka mówi, że chce takiego kota, bo te, co mamy w domu kochają tylko mnie. Cóż, jaką ma pewność, że z trzecim też tak nie będzie?
Ale o Bravo miałam pisać. Kot idealny. Podobno każdy się nim zachwyca, więc Pan domu lekko zazdrosny, że kot dla gości ważniejszy niż właściciele :lol: Jeśli chodzi o dom Bravusia, jest równie idealny jak sam Pan Kot. Kiełbaski - przysmaczki z Niemiec mu sprowadzają, znaczy się z zooplusa, ulubiona marka, innych nie jada :-) itd. Aga, możesz być dumna :-)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie mar 20, 2011 22:44 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Udało mi się obejrzeć -kosmiczne zapasy :P

Biała owiecka zdecydowanie niewinna :lol: tylko czemu przed skoczeniem na konkurentkę rozgladala sie bacznie ,czy ktos to widzi -u mnie smiesznie sie oglada filmiki ,w takim zwolnionym tempie ,ale dzieki temu -fajnie widac ,kto zaczyna ,kto wygrywa 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon mar 21, 2011 13:15 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Obie uwielbiają te bijatyki :mrgreen:

izaA pisze:Byłam dziś u Bravusia. Zuzia przez cały pobyt - ponad 3 godziny trzymała go na kolanach, a jemu było najzwyczajniej na świecie - dobrze. Zuźka mówi, że chce takiego kota, bo te, co mamy w domu kochają tylko mnie. Cóż, jaką ma pewność, że z trzecim też tak nie będzie?
Ale o Bravo miałam pisać. Kot idealny. Podobno każdy się nim zachwyca, więc Pan domu lekko zazdrosny, że kot dla gości ważniejszy niż właściciele :lol: Jeśli chodzi o dom Bravusia, jest równie idealny jak sam Pan Kot. Kiełbaski - przysmaczki z Niemiec mu sprowadzają, znaczy się z zooplusa, ulubiona marka, innych nie jada :-) itd. Aga, możesz być dumna :-)
Bardzo się cieszę :D
A jak Milenka?

I gdzie fotki? Bo w końcu sama się przejadę :lol:

"El condor" Domingo wreszcie chyba na nowo obrasta. Na głowie i szyi ma już sierść długości - uwaga - około 1-2 mm 8)
I wreszcie widać granicę między ciemną częścią a białym krawatem. Generalnie teraz cały jest pokryty krótkim włosiem mniej więcej równomiernie i nie wygląda jak sęp powygryzany przez mole :twisted:
Krople do oka kontynuujemy i za jakiś czas znów kontrola. Dobrze, że okulistka w miarę blisko.

Kicorek

Post » Pon mar 21, 2011 13:52 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Czyżby Domiś wróżył powrót ostrej zimy, że sie odziewa? :wink:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon mar 21, 2011 16:30 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

W zeszłym roku zaczął się odziewać później, bo w maju. W takim razie ubiera się chyba raczej na lato, żeby mu słońce skóry nie przypiekło?
Z tego wniosek, że w tym roku lato przyjdzie wcześniej niż w zeszłym 8)

Kicorek

Post » Pon mar 21, 2011 17:32 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Kicorek pisze:Z fotkami raczej będzie krucho, za to korzystając z tymczasowego aparatu, nakręciłam wczoraj dwa filmiki :)

ło jezu, Kicor, jakie Ty masz boskie widoki!!! :1luvu:

I wieczorem - Alma tym razem wystąpiła z Hestią:

Alert! Alert! Kosmici z dwóch zwalczających się frakcji wybrały sobie Łóżko Kicora, zeby staoczyc ostateczna walkę o Ziemię!!! Sejw Jorselfs!!! :strach:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pon mar 21, 2011 19:52 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Fri pisze:Alert! Alert! Kosmici z dwóch zwalczających się frakcji wybrały sobie Łóżko Kicora, zeby staoczyc ostateczna walkę o Ziemię!!!
Raczej o łóżko :ryk:

Kicorek

Post » Pon mar 21, 2011 22:36 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Milenka ok, zazdrosna trochę, więc zabiera go z kolan, ale zaraz potem oddaje. A on ma do niej kocią cierpliwość.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw mar 24, 2011 14:16 Re: Kitka, Cyryl i devonki -cz. 9; filmiki z mycia i bijatyki ;)

Kitka łaskawie w sobotę nasikała w celu skontrolowania, czy zastrzyki dobrze podziałały 8)
Później miałam pecha z dodzwonieniem się do lecznicy i udało mi się dopiero dziś.
Wyniki są bardzo ładne :D
Kolejna kontrola za jakiś miesiąc.
Kitka nadal wygląda kwitnąco i od czasu do czasu gania młodego w celach zabawowych :lol:

A ja mam wrażenie, że jakiegoś czasu głównym tematem tego wątku jest koci sik - albo hrabiowski, albo rudy :ryk:

Wetka, z którą dziś rozmawiałam, pobierała krew Cyrylowi podczas pamiętnej wizyty przy okazji czipowania. Na moją zapowiedź, że przywiozę jej teraz ryżą zołzunię (która na naruszenie przez weta jej nietykalności cielesnej też reaguje dziwnie jakoś nerwowo ;)), tylko jęknęła: "O rany!" :twisted: :lol:
Ale to mistrzyni, więc być może po wizycie nie będę miała nic ciekawego do opowiadania. Oby.

Kicorek

[poprzednia][następna]