Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego. Już Znalazł.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 19:53 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Siedzę i ryczę :cry: zawiozłam Karmelka do nowego domu i cały czas myślę jak mu tam jest. Jutro zadzwonię, ale już teraz snuję najczarniejsze wizje, choć po cichu mam nadzieję, że moja intuicja mnie nie zwiodła i będzie mu dobrze.
Państwo mieszkają w domku jednorodzinnym ale Karmelek będzie kotem niewychodzącym, bo państwo nie chcą żeby miał kontakt z kotami, które dokarmiają (ich sąsiadka się wyprowadziła zostawiając na pastwę losu ok. 12 kotów :strach: ) Mają w domu maleńką suczkę, o połowę mniejszą niż Karmel i duże akwarium. Ludzie żyją skromnie, ale wydaje mi się, że naprawdę kochają zwierzęta.
Bardzo bym chciała żeby się tam zaaklimatyzował i pokochał ich, a oni jego.
Bardzo proszę o kciuki.
Strasznie mi żal, że nie jest u mnie, ale jak już zrezygnował z całonocnego wycia na korzyść kilku sesji gadania, to Trufla zaczęła być w stosunku do niego coraz bardziej agresywna i praktycznie cały czas musiały być w dwóch różnych pomieszczeniach żeby się nie lały :( (o co u mnie w mieszaniu jest dość ciężko, bo w jednym pokoju mieszka kanarek, w kuchni nie mam drzwi, a w moim pokoju są tak beznadziejne drzwi, że otwarcie ich przez kota nie stanowi problemu :? )
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob mar 19, 2011 20:03 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob mar 19, 2011 20:15 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Nie płacz Beasiu. Przytulam. Obrazek
I witaj w klubie...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob mar 19, 2011 20:23 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Pomyślałam, ze jak sobie strzelę drinka, to może nie będzie mi tak smutno...skończyłam już drugiego i jest tylko gorzej :(
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Sob mar 19, 2011 20:54 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Będzie dobrze :mrgreen: Nie bojaj się :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob mar 19, 2011 22:13 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

:ok: :ok:
:ok: :ok: za Karmelka i poprawę Twojego nastroju!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie mar 20, 2011 10:08 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Przyznam, że jestem w szoku, że tak szybko znalazł dom. Martwię się o to co się z nim stanie jeśli tamci ludzie też nie zniosą jego gadania i miauczenia. Czy oni wiedzą jaki Karmel jest, umowę podpisali?

Nawet nie wiecie jak okropnie się czuję z tym, że w ogóle zabierałam Karmela z tego balkonu...
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Nie mar 20, 2011 10:53 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

To, że go złapałaś, to akurat było najlepsze, co mogło go spotkać.
Myślę, że Beasi bardzo zależy na szczęściu Karmelka i nie dała go, byle już.
Jak się trochę uspokoi, na pewno więcej napisze.
Obrazek

hanelka

Post » Nie mar 20, 2011 13:57 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Jak tam dziś Beasiu? Masz jakieś wieści?
Obrazek

hanelka

Post » Nie mar 20, 2011 16:00 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Własnie dzwoniłam do nowego domu Karmelka. Duzi są nim zauroczeni, delikatnie pytałam o jego gadanie, powiedzieli, że gadał jak ich uprzedzalam, ale nie mowy żeby go oddali. Wczoraj szybko wyszedł spod łóżka, zwiedził dom i siedział sobie na parapecie. Spał na fotelu, na kocyku, który mu zostawiłam, zjadł troszkę piersi z kurczaka i machal lapka na zabawkę na sznurku. Kuweta też została odwiedzona. Trochę mnie uspokoili ale powiedziałam im, że będę dzwonić i pytać o Karmelka. Umowę adopcyjna podpisali bez żadnych zastrzeżeń już wczoraj.
Przepraszam za brak czasem polskich liter ale piszę z telefonu, bo mój mąż zaanektowal laptopa :?
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie mar 20, 2011 16:06 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

takie dobre wieści :lol:
Kciuki dla koteczka wielkie :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie mar 20, 2011 16:13 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Kciuki cały czas! I za Ciebie, żebyś długo nie smutasiła! :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Pon mar 21, 2011 14:09 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Zaznaczę do poczytania :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto mar 22, 2011 10:27 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Są jakieś wieści o Karmelku?
Interesuje mnie najbardziej czy u tych ludzi też płacze a jeśli tak to jak oni to znoszą. I ogólnie jak się zachowuje, czy przesiaduje na parapecie czy może zaczął się bawić.

Edit:
Jego nowi właściciele też są z Dąbrowy Górniczej? i chciałabym też wiedzieć czy to młodzi ludzie, w średnim wieku czy starsi.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto mar 22, 2011 10:51 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

agatka84 pisze:Są jakieś wieści o Karmelku?
Interesuje mnie najbardziej czy u tych ludzi też płacze a jeśli tak to jak oni to znoszą. I ogólnie jak się zachowuje, czy przesiaduje na parapecie czy może zaczął się bawić.

Edit:
Jego nowi właściciele też są z Dąbrowy Górniczej? i chciałabym też wiedzieć czy to młodzi ludzie, w średnim wieku czy starsi.

Jestem umówiona na telefon jutro, więc mam tylko wieści z niedzieli.
Oprócz siedzenia na parapecie bawił się z córką właścicieli sznureczkiem z zawiązaną na nim korakdą czy szmatką, ale nie było to jeszcze szaleństwo czy bieganie tylko pacanie łapką i próba upolowania. Po pierwszej nocy ten pan mówił, że tak, jak uprzedzałam kot gadał w nocy, ale jak zapytałam czy im przeszkadza i mam po kota przyjechać, to powiedział, że absolutnie nie i kot zostaje. Jutro zadzwonię i zapytam jak zachowuje się po tych kilku dniach. Myślę, że jeśli tylko ich zaakceptuje, to będzie mu tam dobrze, bo ludzie są zwierzolubni, karmią 12 kotów, które zostawiła sąsiadka wyprowadzając się (przekazałam sprawę mojej koleżance i już wczoraj dziewczyny z Kociej Chatki z Sosnowca miały tam podjechać i wyłapać ciężarne kocice). Karmelek zamieszkał w Sosnowcu ok. 10 minut jazdy samochodem ode mnie. Ludzie są po 40, mają bliźniaczki 10 letnie i ok. 17 letniego syna. Mieszkają w małym domku, ale Karmelowi kupią szelki i będzie wychodził do ogrodu tylko pod ich opieką, bo nie chcą aby miał kontakt z bezdomnymi kotami.
Jutro, po rozmowie telefonicznej, napiszę co nowego u niego słychać.

Razem były 4 zapytania o Karmelka. Właśnie przed chwilą dzwonił pan, z którym rozmawiałam w niedzielę, że kot pojechał do nowego domu, ale on mówił, że zadzwoni w tygodniu zapytać czy go nie oddali i ma jeszcze dzwonić w piątek 8O
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

[poprzednia][następna]