Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
cynamon i wanilia pisze:Gibutkowa pisze:Cynamonku - kasiatatry miała na wątku Lesia chyba w drugim poście skan z IDEEXU i tam był pełen opis zarówno badań miana jak i badań krwi i innych objawów zewnętrznych itp i procentowo podane jakie jest prawdopodobieństwo FIP.
Poza tym jak na razie w 100% FIP można potwierdzić tylko podczas sekcji. Zawsze, absolutnie zawsze jest szansa że to nie FIP. Także dopóki kot dobrze się czuje i funkcjonuje w miarę to zawsze jest nadzieja
ja niby wiem to wszystko - ale wiem też, że jak się "FIPowy" kot mocno posypie, to raczej się z tego nie podniesie. w przypadku Wiery, Rataja, Hieronima, mam nadzieję, że ich złe samopoczucie to schronisko i stres, że w innych warunkach będą żyć długo i w zdrowiu. byle dom nie znalazł się za późno.kasia90 pisze:Ile jest potrzebne na leczenie kotki? U mnie akurat w tym miesiącu z kasą ciężko, ale może by wykombinować jakąś aukcję? Parę fantów bym znalazła.
badania kosztują 160zł - nie wiem czemu ale są zawsze robione parami (FIV+FELV i FIP+chlamydie) - możemy wspólnie zrobić bazarek
A Wiera wygląda naprawdę duuużo lepiej. No jak dla mnie to raczej nie spotkałam się z tym żeby kotu choremu na FIP się poprawiło ot tak, a Wiera chyba jakichś specjalnych leków wspomagających konkretnie przy FIPie nie dostaje, prawda? Pewnie dostała kroplówkę wzmacniającą i jakieś inne immunostymulanty czy coś ale takiej terapii stricte FIPowej chyba nie miała. No byłoby to dla mnie baardzo dziwne, gdyby ona miała FIP.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 154 gości