Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beasia pisze:Na razie był tylko 1 mail z zapytaniem. Poprosiłam o telefon popołudniu, bo przez maila to nie jest rozmowa. Zobaczymy czy zadzwoni.
agatka84 pisze:Beasia pisze:Na razie był tylko 1 mail z zapytaniem. Poprosiłam o telefon popołudniu, bo przez maila to nie jest rozmowa. Zobaczymy czy zadzwoni.
Są ludzie, którzy nie lubią na początku kontaktu przez telefon i wybierają kontakt mailowy. Ja się do nich zaliczam, wolę maila.
Przez maila też można wiele zdziałać, ja zawsze proszę o napisanie czegoś więcej o sobie, czemu akurat ten kot itp.
Nie znoszę ludzi, którzy piszą byle jak, nie używają znaków interpunkcyjnych, nie przedstawiają się itp. Takich zazwyczaj spławiałam, bo jak się zaczynali rozpisywać to strach się bać.![]()
Znalazłam wiele fajnych domów dla kotów właśnie przez maila, do rozmowy telefonicznej dochodziło bardzo często dużo później.
agatka84 pisze:Beasia pisze:Na razie był tylko 1 mail z zapytaniem. Poprosiłam o telefon popołudniu, bo przez maila to nie jest rozmowa. Zobaczymy czy zadzwoni.
Są ludzie, którzy nie lubią na początku kontaktu przez telefon i wybierają kontakt mailowy. Ja się do nich zaliczam, wolę maila.
Przez maila też można wiele zdziałać, ja zawsze proszę o napisanie czegoś więcej o sobie, czemu akurat ten kot itp.
Nie znoszę ludzi, którzy piszą byle jak, nie używają znaków interpunkcyjnych, nie przedstawiają się itp. Takich zazwyczaj spławiałam, bo jak się zaczynali rozpisywać to strach się bać.![]()
Znalazłam wiele fajnych domów dla kotów właśnie przez maila, do rozmowy telefonicznej dochodziło bardzo często dużo później.
hanelka pisze:Ja przy pierwszej rozmowie telefonicznej z kimś nieznajomym jestem przeważnie bardzo spięta, jąkam się i gubię wątek. Nikt normalny nie dałby mi kota.
ASK@ pisze:Choć ja doszłam do tego poziomu,ze każdy dom nie jest wart mego tymczasaTo już paranoja się robi.
Dobry domek tak szybko się nie zniechęci. Jeśli się zniechęcił, to znaczy, że to jeszcze nie ten. Trzymam kciuki za domek dla rudziaszka!Beasia pisze:Oj, to mam nadzieję, że nie zniechęciłam potencjalnego domku![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: sylwiakociamama, Wix101 i 221 gości